25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2016

Tyranny gamescomos élmények

Érdekes fantasy szerepjátékon dolgozik az Obsidian.

Írta: GeryG

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy az Obsidian Entertainment remek szerepjátékokat tesz le az asztalra. Elég csak a South Park: The Stick of Truth-ra, vagy a Pillars of Eternityre gondolni. A stúdió legújabb játékával inkább az utóbbi vonalat viszi tovább, hiszen a Tyranny is kőkemény fantasy lesz. A gamescomon én is ellátogattam a Paradox standjához, ahol ezt a játékot is kipróbálhattam.
A demóban egy a játékhoz mérten rövid küldetésre indulhattam, mint a világot leigázó és rettegésben tartó Kyros helytartója. A játékról az első perctől kezdve üvölt, hogy a Pillars of Eternity alapjaira épül. Hőseinket izometrikus nézetből irányíthatjuk, egy-egy akció előtt pedig megállíthatjuk az időt, hogy gondosan megtervezzük minden lépésünket. Minden karakterünk más és más területen jeleskedik, valaki képes felfedezni és hatástalanítani a csapdákat, így célszerű őt előre küldeni, hogy a többiek ne sétáljanak óvatlanul a halálba. Ugyanígy a harcok terén is mindenkinek megvan a maga szerepe és feladata. A kardok suhogtatása mellett varázsolhatunk is, ezt egész érdekes módon valósították meg. Saját varázslatainkat több elemből építhetjük fel. Először meg kell adnunk, hogy az alapvető elemek (tűz, víz, levegő stb.) közül mire épül az adott mágia, majd azt, hogy milyen jellegű – célzott sugár, körkörös, esetleg saját magunkra vagy társainkra hasson. Végül másodlagos tulajdonságokkal ruházhatjuk fel, hogy fokozzuk az erejét, hatótávját, hatóidejét. Az egész varázslás így roppant hangulatos és szórakoztató lett, variálhatóságával pedig sokat mélyít a taktikázási lehetőségeinken a csaták során. Új varázslatokat pedig akár kalandjaink során is gyűjthetünk, így folyamatosan bővül a repertoár. Persze nem varázsolhatunk a végtelenségig (arra csak Harry Potter képes), mivel minden újabb elem, amit egy adott varázslathoz adunk, pontokba kerül, vagyis limitált, hogy milyen erős és komplex mágiát hajthatunk végre.
A Tyranny kellemesen, de nem túlzóan összetett játékmenetével, az Obsidiantól megszokott hangulatú történetével (bár ebből a demóban nem sokat láthattunk, mivel a show-ra kivitt küldetés nem lesz benne a végleges játékban) és a kissé komor látványvilágával biztosan elnyeri majd a stúdió játékai iránt fogékony játékosok tetszését. De azoknak is érdemes lehet tenni vele egy próbát, akik csak most ismerkednek a műfajjal. Talán kicsit döcögős lesz az indulás, de ha belerázódnak a párbeszédekbe, megszokják, hogy minden tettük és döntésük következményekkel jár, valamint kiismerik a harcrendszer finomságait, remek fantasy kalandban lesz részük.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny
  • Tyranny

Tyranny

Platform:

Fejlesztő: Obsidian Entertainment

Kiadó: Paradox Entertainment

Megjelenés: 2016. november 10.

Minimális rendszerigény: Intel Core 2 Quad Q9505 2,8 GHz/AMD Athlon II X4 840 3,1 GHz, 6 GB RAM, Radeon HD 5770/GeForce GTS450 1 GB memóriával, 15 GB HDD, 64-bites Windows 7

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i3 2100 3,1 GHz/AMD Phenom II X4 955 3,1 GHz, 8 GB RAM, Radeon HD 6850/GeForce 560 1 GB memóriával, 15 GB HDD, 64-bites Windows 7

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!