Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Nem számítástechnikai témák

»» Politika - az egyetlen ilyen célú topic a Dome-on

1 2 3 ... 836 837 838
21.02.25. 15:42 #41868
Lovi Tommy
erősen elgondolkodtam azon, hogy beszerezzek egyet csak ilyen "come at me bro" alapon, eddig is megfordult néha a fejemben hogy kéne, mert szegről-végről érint is a téma, de sajna szemben áll a nézeteimmel, hogy bármilyen üzenetet közvetítsek az arcomon levő textillel, legyen az politikai, társadalmi, márka vagy "vicces" (mert valójában még nem láttam igazán vicceset csak erőlködőt),
21.02.25. 15:09 #41867
david139
21.02.21. 20:21 #41866
SMBX-fan
Uraink és parancsolóink 2024. májusától megváltoztatják a magyarérettségit.
A gyakorlati szövegalkotás helyett műveltségi teszt lesz, a második részben pedig a (választható) összehasonlító műelemzés (általában vers) helyett pedig témakifejtés lesz várható.
Eddig az írásbeli magyarérettségi pontozása: 40 pont szövegértés, 10 pont gyakorlati szöveg (ált. hivatalos levél VAGY érvelés), 40 pont műértelmező VAGY összehasonlító szöveg
Ezután: 40 pont szövegértés, 20 pont műveltségi teszt, 40 pont műértelmező VAGY témakifejtő szöveg

Úgy látszik, 2×3 hónap távoktatás után is a biflázás a cél, nem pedig a gondolkodás... Nem vagyok Klebelsberg Kunónak különösebb híve, de szerintem ő most forog a sírjában, teszem hozzá jogosan!
21.02.17. 16:48 #41865
jawsika
21.02.17. 16:30 #41864
Lovi Tommy
havonta ha egyszer szembejön bármi tibiatyás, jól meg is lepődöm mindig azon hogy még létezik a proli szar, ami már 10 éve sem volt vicces
21.02.17. 13:48 #41863
jawsika
Nehéz megmondani. Az utóbbi időben jelentek meg FB-n is olyan új szereplők, akik messze színvonalasabb posztokat tolnak és ez a mélyproli minél többet iszol annál menőbb vagy vonal meg teljességgel hiányzik belőlük. Szóval változik a piac. Talán csak idő kérdése és lesz valami haladás.
21.02.17. 00:35 #41862
neumark
És egyébként te látsz lemorzsolódást ezen a branden? Mert az én FB ismerőseim körében valami kegyetlen népszerű és bár vannak kritikusok a posztok alatt mindig, de nem azt látom alapvetően, hogy bármennyire is meg lenne döccenve ez az egész felépítmény, holott ráférne.
21.02.16. 18:08 #41861
jawsika
Ma olvasom, hogy az SZFE-sek visszaadták a Niedermüllertől kapott épületet, meg talán többé-kevésbé tudtok is a szituról. Na és felmentem FB-ra és a egyből legfelül ott fogad a Tibi atya, ahogy épp őket szapulja, most épp azért, mert nem élnek a "piacról".
Namost...

Mindenek előtt két szót arról, hogy mi is a Tibi atya oldal lényege. Én úgy látom, hogy két, jól elhatárolható, gyökeresen különböző profilú oldal megy egy cím alatt. Ennek nyilván a nagyobb elérés és az ebből következő anyagi megfontolás az oka, így érthető, mégis úgy gondolom, hogy ez minden gond forrása.

Van egyszer egy reddit és 9gag posztokat fordító, alkoholfogyasztást, meg úgy általában, az emberallati, szenvedélybeteg, mélyproli életmódot propagáló része, amiből az egész indult. Ennek az elérése az alkoholfogyasztásra, mint a kortárscsoport figyelmét és elismerését megszerezni képes szokásra tekintő tizenévesek, másrészt a lecsúszott, fiatal felnőtt, idegen nyelvtudás, iskolai végzettség és biztos megélhetés nélküli alsó osztálybeliek.

A másik meg a közéleti posztokért az oldalra látogató, zömmel főiskolai, egyetemi évekiből az időközben megjelent új tartalomért ott maradt értelmiségi középosztálybeliek.

De ez a kettő olyan, mint az olaj és a víz, nem keveredik. Mindegy mennyit fröcsköli a söröskorsóban, sosem fog.

Hogy a profilváltás tervezett és kigondolt, időzített lépés volt-e, nem tudom. Nem hiszem, úgy gondolom, csak a követőkkel együtt történő privát életbeli előrehaladás okozta, mindenesetre nagyon szerencsés körülmény volt, mert brutálisra dagasztotta hazai viszonyok között az élérését.

Na és az utóbbi követők között már nehezebb megjátszani a bölcs szellemi vezetőt.

Az elmúlt hetekben folyamatosan mentek a síróposztok, hogy a gonosz állam így, a gonosz állam úgy nem kárpótolja őt a veszteségeiért a bezárás miatt. Alapvetően egyet is értettem vele. Nem telt el egy hét, már az új kocsma megnyitását promózza.
Na...
Itt tényleg emberek tömegei, családok százai, talán ezrei vannak a tönk szélén, a teljes eladósodás és a csőd peremén. De az nem ő...
Van némi belelátásom a vendéglátásba. Mióta a szakma létezik, az akohollal való kereskedelem a legsötétebb szürke, feketébe hajló, lopásra legjobban alkalmas szektor volt meg az is marad. Hogy a vevőt lopod-e meg, vagy(és) az államot, az igazából mindegy, minden belefér. És persze, ha a szükség úgy ozza, ő egy harcos kapitalista, aki a rendszerváltásra hivatkozva nem érzi problémának, hogy megvédi az érdekeit, és nem látja gondnak, hogy egyik nap magát siratja, másik nap új helyet nyit. Mindemellett ott a FB oldal, saját márkás (fémdobozos -.-') fröccse van, meg az apró, mindent ne számoljunk. Rogán Antalt megszégyenítő szociális érzéketlenség ez. És ilyenkor érzem azt, hogy ez valami borzasztó.
Nyilván a saját márkás kocsma ilyen nyilvánosság meg ügyeskedésre kitalált törvényi keretek mellett aranybánya, nem véletlenül nyitott a Trollfoci is. De akkor ne sirassuk magunkat meg ne követeljük a szánalom-lájkokat. Undorító ez az egész. És a probléma látszólagos meg nem értése a hab a tortán.

Remélem, az összes követőnek egyre kellemetlenebb meg szégyellnivalóbb lesz az egész brand...
21.02.08. 14:42 #41860
jawsika
Az a baj, hogy elinfláljuk a Monty Python kifejezést, de ilyet ők se tudtak volna kitalálni.
21.02.08. 12:05 #41859
david139
21.02.07. 22:51 #41858
Raistlin666
21.02.07. 22:47 #41857
szbszig
Olvastam a hírt. Meg aztán rögtön még egyszer, mert el sem akartam hinni, hogy 2021-ben értelmes ember ilyet nyilatkozhat. Pedig de...
21.02.07. 16:18 #41856
SMBX-fan
Nabazmeg.
Még meg sem próbálják adóztatni, pedig az biztos működne.
2014 október intensifies
21.02.07. 15:20 #41855
jawsika
Láttátok a Földi-féle le kell kapcsolni az internetet hírt? Memesedünk ezerrel.
21.01.28. 14:06 #41854
SMBX-fan
21.01.28. 14:00 #41853
LordMatteo
Amúgy hogy a fenébe oltsuk be magunkat, még mi, agyatlan szkeptikusok is (kösz az "észhez térést", látom csak-csak volt valami, ami nekem szólt, nem a témának), amikor egészségügyiseknek sincs elég oltóanyag? >>

"Miután az oltás önkéntes, mindenki eldöntheti, mivel oltatja be magát. A kormány úgy döntött, hogy – az engedélyezési eljárást felgyorsítandó – mindegyik, a világon alkalmazott vakcina, amellyel több mint 1 millió embert oltottak be, megkaphatja a felhasználási engedélyt." - Gulyás, ma.

Na persze, ha az a full ellenőrizetlen orosz vakcina, amit amúgy az OGYÉI sem akar engedélyezni (és ezért egyébként törvényt is módosítanak, hogy ne kelljen az ő engedélyük sem), az már részletkérdés. Aztán hogy az az 1 millió éppen a szibériai tajgára toloncolt nemkívánatos kisebbség, az már nem érdekes. A lényeg, hogy a magyar kormány ezért pénzt fog adni valakinek, valahogy. Meg majd vissza is kap belőle valaki, valahogy.

Ez az 1 hónapos tologatás pedig a szavazatoknak szól, semmi másról, tudják nagyon jól, hogy nem fog csökkeni itt semmilyen fertőzöttségi szám. Egyébként 4 napja csökkent, ma a bejelentés napján megint visszaugrott 1,5x-es értékekre. Ez a fidesznek továbbra is csak a választásról szól, hogy majd akkor lehessen visszamutogatni, hogy bezzegmi.

Más kérdés, hogy európai szinten együttmozog a nagy átlaggal. A franciák nem akartak hosszabbítani, de vszg. mégis kénytelenek lesznek. A britek konkrétan vissza akarják tartani az EU-nak készülő astrazeneca-vakcinákat. Németeknél is tologatják a lezárás feloldását. Keményen harcol mindenki a vakcináért és a járvány ellen, más kérdés, hogy megint kis hazánknak sikerül élen járni abban, hogy beengedjük az oroszokat a spájzból.

__

Semmivel sem lenne veszélyesebb éttermeket nyitni fele kapacitásra, mint továbbra is tömegközlekedni, bevásárolni, árkádozni. De Bp-n mindenféle elemzések szerint is nagyon gyorsan ürülnek a helyek, árulják a kávézókat stb. Csak ki ne derüljön, hogy aztán a Lölö-láncolatból vásárolják fel ezeket is...
21.01.28. 13:39 #41852
subject17
Én ezt értem, de attól még az intézkedés nevetséges marad, meg ez a recurring kis egyhónapos tologatás is. Akkor mondják ki bazmeg, hogy nem, nem lesz ez máshogy, amíg ez és ez nem teljesül.

Nem igazán látom, hogy szerinted hogy nem kontraproduktív az, hogy sokkal kisebb idősávban kígyóznak mindenütt sorban állva az emberek. "Jogos kényszer" az, hogy nem ülök be sörözni, kajálni, nem bowlingozok stb stb. A kijárásinak ez a formája viszont rohadtul nem az.

Amúgy hogy a fenébe oltsuk be magunkat, még mi, agyatlan szkeptikusok is (kösz az "észhez térést", látom csak-csak volt valami, ami nekem szólt, nem a témának), amikor egészségügyiseknek sincs elég oltóanyag?

Szerk.: Felmenők és tepsi témához: édesanyám egy évvel nyugdíj előtt minden nap bejár tanítani, heti egyszer nyelviskolába is átmegy busszal tanfolyamot tartani. Szóval az, hogy én szopok a munkaidő utáni pár órácskában, hogy mindennel végezzek, próbálok távolodni a nyakamra álló idiótáktól, aztán rohanok a buszra, hogy csak kicsit csússzak ki a 8pm-ből, jó sokat hozzátesz a védelméhez.
21.01.28. 13:33 #41851
Ricsi1976
Hoztáteszem ez mindaddig fent lesz tartva, ameddig nem lesz a lakosság 60% "ótakozva" vagy az átesés miatt immunis egy darabig. Ez várható volt. Majd ha a szkeptikusok is észheztérnek, talán. Addig kapa. Ha úgy vesszük ez jogos kényszer lesz. Senki nem szeretné a felmenőit tepsibe látni szerintem. És akkor jöhet a fejemre a savazás, de majd 3 hónap múlva lehet emlékezni szavaimra. Ez nem Neked szól, csak a témának.
21.01.28. 11:44 #41850
subject17
Március elsejét olvasok most mindenhol.

Kibaszott vicc az "intézkedés" is, meg ez a lejárat előtti egy héttel bedobott újabb "hónapos" hosszabbítás. Ugyanúgy elintézek mindent a városban, amit el kell intéznem - mert el kell -, csak kényelmetlenül kevés időm van rá, mindenki másnak is, így még többen vagyunk mindenhol ugyanabban az időpontban. Great minds.
21.01.27. 21:59 #41849
LordMatteo
Na, hát elvileg ma tárgyalt a kormány a korlátozásokról, végül nem jelentettek be semmit. Müller Cecíliánk, és a már megszokott nyilatkozó virológusok is a fenntartás mellett vannak, viszont társadalmi szinten abszolút érezhető a frusztráltság, és ugye vszg. a vendéglátósok között szerveződik is valami, amiben sok neves résztvevő is található (messzebb ne menjünk; Tibi atya-féle csapat).

Van egy halvány tippem, hogy péntekig, a szokásos fősámáni interjúig megpróbálják elhúzni a bejelentést, monitorozzák ezerrel, hogy mit csináljanak, mert most szembemegy a szavazati érdek és a józan ész.
21.01.24. 11:46 #41848
dzsud
Szerintem oldalfüggetlen megállapításként is helytálló.
21.01.24. 10:01 #41847
Ricsi1976
Teljesen korrekt esettanulmány
21.01.23. 23:00 #41846
SMBX-fan
21.01.23. 12:57 #41845
jawsika
Talán senki.

"Én nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy ő kérdéseket tesz fel, és inkább az interjúalanyok beszélnek, de lehet félreértek valamit."
Hát ha ez így van, akkor egy miniszterelnöki interjú is elfogulatlan a Tényekben, hiszen csak kérdéseket tesznek fel.

De mindegy amúgy, nem kimondottan az interjúiról beszlek, inkább a világmagyarázó tartalmakról mondjuk 56, vagy Trianon kapcsán, de tényleg mindegy. A tartalom tényleg jó amúgy, csak - mint mindennel - kell egy távolságtartó attitűd, mert a Marci világértelmezése leegyszerűsítő, hibás és meghaladott. De talán én tévedek.
21.01.23. 11:27 #41844
Pyrogate
Nem ez a probléma, hogy hol írják, hanem, mivel ezt így konkrétan biztosan olvastam már Origo/pesti srácok/mtva oldalakon, így a "saját gondolat" ennek fényében nem teljesen állja meg a helyét. Azt elhiszem, hogy te ezt gondolod, de a fentiek fényében azt nem, hogy magadtól találtad ki. Inkább azt mondanám, magadévá tetted az uralkodó propaganda gondolatait. Ez minden, csak nem "gondolkodás".
21.01.22. 23:30 #41843
david139
Én nem tudom, nekem úgy tűnik, hogy ő kérdéseket tesz fel, és inkább az interjúalanyok beszélnek, de lehet félreértek valamit.
Nekem nagyon tetszik a pol meg a pop is, sosem gondoltam volna, hogy egy pumped gabó interjút fogok egyszer az életben hallgatni,

Mellesleg manapság ki nem elfogult, demagóg és meggyőzhetetlen?
21.01.22. 22:34 #41842
SMBX-fan
21.01.22. 21:47 #41841
Ricsi1976
A vezéred is Soros ösztöndíjas volt. Nem zavar?
21.01.22. 20:01 #41840
Germinator
21.01.22. 19:25 #41839
SMBX-fan
A Soros csak egy mezei milliárdos.
Utálom én is, de semmivel sem többet mint a legtöbb milliárdost: Őt kipécézni a magyar kormány részéről egy schrödingeri antiszemitizmus. (zsidózik is meg nem is...)
A Sorosról kialakított karakter meg tisztára olyan mint a Goldstein.
21.01.22. 19:12 #41838
Tropica26
No offense, de szerintem homokba dugod a fejed. Ezek a saját gondolataim a közeljövőről, de egyébként ha az Origo-n azt írják, hogy az ég kék, akkor azt sem fogjátok elhinni, mert ott írják?
21.01.22. 18:53 #41837
Pyrogate
ezt most az origoról másoltad?
21.01.22. 17:36 #41836
Tropica26
A Partizán csatornához képest az M1 maga az objektív szent grál, de mindegy.

Egyébként írok egy rövid szösszenetet, ami a fórumos időbélyeg alapján visszatekinthető lesz 4 év múlva, hogy mi várható az elkövetkező 4 évben:

A Biden (azaz Obama, azaz, Clinton klán, azaz Soros, azaz Rotschild klán) adminisztráció a lehető legvehemensebben igyekszik megsemmisíteni mindent, amit Trump az elmúlt 4 évben elért (lásd már az azonnal nyilvánosságra hozott bevándorlási rendelet stb.)

Trump jelenleg a legnagyobb formátumú politikus a tengerentúl, aki a deep state-n kívül áll, ezért minden eszközzel megpróbálják kicsinálni, ellehetetleníteni, elnémítani. Ha 4 év múlva újra elindul, az életveszélyes lehet a liberálisok számára.

Közben természetesen ahol lehet bele fognak rúgni a nemzeti kormányokba (a bábelnök már a választások alatt megnevezte a célországokat: Lengyelország, Magyarország és Fehéroroszország. Milyen érdekes, pont azok az országok, ahol nemzeti kormány van, és nem engedik a Soros ámokfutást).

22ben sorsdöntő összecsapás következik, a Soros koalíció Gyurcsány Ferenc vezetésével, az amerikai demokrata párt pénzeivel, Soros pénzeivel, az európai egyesült baloldal pénzeivel fog hatalmas hadjáratot indítani az ezen pénzek töredékéből gazdálkodó magyar jobboldal ellen. Nem lennék most a Miniszterelnök helyében, mert soha nem látott lejáratási kampányokkal, sajtó ellenszéllel és karaktergyilkosságokkal kell szembenéznie. Biztos vannak itt jobboldali olvasók is, arra kérlek titeket ne bizonytalanodjatok el, már többször is sikerült.
21.01.20. 18:27 #41835
SMBX-fan
Azért annyira nem vörös. (Vagyis de, de inkább rózsavörös mint rozsdavörös)
AAkár 1919-ben, akár 1947-ben megalkuvó szociáldemokratának lenne beállítva.
21.01.20. 17:42 #41834
jawsika
Marci demagóg, elfogult és meggyőzhetetlen. Ezen felül remekül mutatja be a tapasztalattal, valamint háttérismerettel nem rendelkezőknek a vöröset hugyozó világmagyarázatát.
21.01.20. 17:17 #41833
SMBX-fan
A Partizán egyszerűen több téren is zseniális, a legjobb politikai vonatkozású magyar YT-csatorna.
Marci konfrontatív, de nem bunkó. Ezen felül rendkívül jól mutatja be a kapitalizmus, legalábbis annak szabályozatlan vagy győzteskompenzációs formáinak sötét oldalát.
És szerintem a PartizánPOP is egy színvonalas műsor. Az ahogyan Pumped Gabóval vagy Gáspár Győzővel beszélt, tiszteletreméltó, de köntörfalazástól hiányos.
21.01.20. 13:54 #41832
quervo
Most kezdtem el bele-belenézegetni az adásokba, meg kell hagyni, bevállalós gyerek ez a Marci, Bayerrel is leült. Életemben először nem volt bennem késztetés, hogy beverjem a kijelzőt, amint meglátom a lovagkeresztes fejét.
21.01.20. 07:18 #41831
david139
21.01.19. 20:38 #41830
Pyrogate
csak az ilyen barmokat ingerli, de ha ez volt a cél, akkor legalább ez sikeres volt.
21.01.19. 20:35 #41829
Tropica26
Nemi identitásból tudtommal kettő van, én még így tanultam biológiai órán. Szóval nehezen bízom olyanban, aki nem tudja eldönteni, minek teremtette a Teremtő.

Amúgy meg el ne hidd, hogy a kvalitásai alapján került erre a pozícióra, ez színtiszta ingerlése a tömegnek: "Itt vagyunk, most már mi jövünk, szokjatok hozzá, mi az igazi liberalizmus"
21.01.19. 20:02 #41828
Ricsi1976
By the way. Mi köze a szakmai kvalitásának a nemi identitásához? Most komolyan, lehet több esze van, mint az összes itt fórumozónak!
21.01.19. 19:43 #41827
Tropica26
Plot twist: az ellenzéki összeborulás élén valóban Gyurcsány Ferenc áll, aki már egyszer tönkre tette ezt az országot. A magyarok ezt mégegyszer nem fogják neki hagyni.

De a fejlettnyugaton már megint kezdődik...
21.01.19. 17:49 #41826
SMBX-fan
EGY?!
Inkább 3.
a PestisTV mellett ott van a Migráns1 és a HírTV is, kis túlzással élve.
21.01.19. 14:32 #41825
jawsika
Érdekes az egész. Van egy TV, ahol minden műsor ugyanaz, csak máshogy van elnevezve. De mindegy is, hadd nyomják. Mondom, semmi nem írja le őket olyan szépen, mint ők saját magukat.
21.01.19. 13:16 #41824
SMBX-fan
A "fellow kids" az tényleg mérhetetlenül jól írja le a PestiTV-t.
Pl. van az a Fair Right című műsor... megnéztem egy részt belőle, hát konkrétan szakadtam a röhögéstől... Így képzelik el a pártapparátusban a fiatalokat, uramatyám.
És az a legdurvább, hogy van az a Bódi Ábel nevezetű tag aki azt hiszi hogy a mai fiatalok Gyurcsányt akarnák vissza. Hát ez mókás... Mint amikor kígyók kígyóztak a prímszámokkal.
21.01.19. 12:22 #41823
jawsika
Nem tudom, szerintem szórakoztató. Ilyen Pesti TV style. Izzadtságszagú, paneleket felböhögő, a seggnyalást punknak hazudó pávián. Szerintem humoros. Vegyük a végét, amiben rám reflektál, ahol arra a felvetésemre, hogy talán a fiatalok esetén a továbbtanulást kellene támogatni, nem a mihamarabbi munkábaállást, a leginkább ideillő építőkockát teszi oda. "MuNkAaLaP NeM SeGéLyAlAp!!44" Nem számít, hogy nem csak hogy nem passzol, de még másik kirakósból is van, azt kell odatenni. Miért? Mert önállóan nem lehet ötletelni. Figyeld meg, sosem teszik. Jó példa az origo, ahol a pénteki Orbán interjú óta napi 5 cikk van a kínai szupervakcináról.

Bevallom, engem mulattat. Van az a Steve Buscemi meme, a "fellow kids", na full ez történik most itt is velünk. Élvezzük ki. Nem tudom, itt vagyok - főleg olvasóként - tizenx éve, az ilyen alakok jönnek-mennek, de itt hagyják azt a közös élményt, hogy láttuk őket. Mert ha ő nem lenne itt, és nem kommentelne, sokakban az a tévképzet alakulhatna ki, hogy a fiatalos fidesz az egy létező és életképes útirány. És akkor megjön ő és tádámm: tízezer hsz, poén és vita nem érne fel az ő tíz kommentjével. Amit elér: azonnal mindenki, de mindenki ellene helyezkedik, kigúnyolja és szembesíti. Ez történik a fidesszel mindenhol 30-40 alatt. És... hull a fáról a levél... Kihal a nagy "nemzetépítő" generáció és fogy, nagyon fogy a levegő. Szerintem elég türelmesnek lennünk, az idő nekünk dolgozik. Előbb-utóbb a Ferit, meg a Viktort politikailag életben tartó generáció visszafekszik aludni, és akkor majd, 20-30 év késéssel, megérkezünk talán a XXI. századba. Addig meg itt vannak nekünk ők, a fordított baseballsapkás lakáj keyboard warriorok.
21.01.19. 10:15 #41822
szbszig
Please, don't feed the troll!...
21.01.19. 07:14 #41821
Herr Hauptmann
Hát igen. Ahogy a csövesek is munkának hívják egymás között a kéregetést, úgy a tolvajok is, amikor...
21.01.19. 00:18 #41820
Tropica26
Amúgy az egykulcsos adónál nincs igazságosabb, aki többet keres többet fizet, aki kevesebbet kevesebbet. A százalék itt a döntő.

Az önkormányzatok meg túldramatizált téma, válság van, midenkitől lemondásokat kér a kormány, hogy a védekezést közösen meg tudjuk fizetni. Majd vége lesz egyszer ennek is, nincs már sok hátra, remélhetőleg a baloldali kampány nem fogja elijeszteni az embereket az oltástól.
21.01.19. 00:14 #41819
Tropica26
Az Orbán kormányok a munkaalapú társadalomban hisznek, nem a segélyalapúakban.
1 2 3 ... 836 837 838

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat