Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Nem számítástechnikai témák

»» Helyzetjelentés

1 2 3 ... 3104 3105 3106
21.08.05. 23:30 #155261
jawsika
Én, amit legjobban sajnálok, az a Ma is tanultam valamit rovat. Ugyan a Telexen van egy Észkombájn nevű, ugyanerre a célra írt napi poszt, de valahogy a régi hiányzik. Mindig azzal indítottam a napot. De ma már rá se nézek. Semmi politikai indíttatás, csak mások írják, igazából a font meg a colorstyle miatt meg nem maradok.
21.08.05. 22:41 #155260
Barthezz
Nah ez jó, én az alábbi cikket olvastam az Indexen idén július közepén, meg is találtam:

Betiltották a reggeli harangszót, mert zavarta a nyaralókat

De ők meg az ATV-re hivatkoznak, a híradó részletet már nem néztem meg, hogy ott is egy teljes csúsztatás volt-e akkor az egész hír, vagy az index írta meg úgy, mintha friss hír lenne, mintha a a polgármester tiltotta volna be, mintha hajnali helyett reggeli harangszó lenne és mintha a kukorékolás ellen is petíció indult volna. Ebből semmi nincs így leírva (kivéve a reggel és a 6 óra, ami ezek szerint valójában hajnal és 5 óra), de a szövegkörnyezetből nagyon ügyesen ez hámozható ki. Lehet, itt az ideje, hogy lassan végleg hanyagoljam őket, a Telex mellett nem is tudom, miért követem még őket (bár azért akad még most is pár jó cikk az indexen, de tényleg erőteljesen bulvárosodnak és láthatóan az Origo-féle direkt propaganda média helyett ezt inkább ilyen bulvárosabb irányba tolják el).
21.08.05. 20:08 #155259
Ricsi1976
A bevándorlók elveszik a magyarok harangozását! Így az autentikus!
21.08.05. 16:14 #155258
dzsud
21.08.05. 15:44 #155257
david139
Így igaz! Senki észre sem vette, hiszen ez évekkel ezelőtt történt Egész eddig senkit nem zavart, csak most a média miatt.

Polgármesteri Közlemény! Évekkel ezelőtt érkezett egy aláírásokkal támogatott petíció az önkormányzathoz, melyben kérték az idegenforgalmi szezonban a hajnali öt órai harangszó későbbi időpontra halasztását. A kérelmet továbbítottam az egyházközségnek mivel mint területi vallási közösség Ők illetékesek az ügyben. Akkoriban beszéltem Megyéspüspök Úrral és megerősítettem, hogy ez az egyházközség belügye sem nekem sem az önkormányzatnak nincs és nem is lehet ráhatása a továbbiakban az ügy menetére. Az elmúlt években a regnáló plébánosok döntöttek a hajnali harangszóról, mely döntést én megfontolt, korrekt kompromisszumként értelmezek. Napjainkban, hasonló kezdeményezések kapcsán vagy egyéb hír nem lévén a média újból elővette az ügyet és tiltásként, némely hírportálokon polgármesteri tiltásként közlik a hajnali harangszó nyári idényben történő elnémulását. Ismételten hangsúlyozom, Balatonberény Község Önkormányzata és polgármestere ahogy a múltban, úgy a jövőben sem kíván az egyházközség döntéseire hatást gyakorolni.
21.08.05. 15:29 #155256
david139
A nyaralók semmibe nem szólnak bele, jönnek mennek. Ezt a petíciót 55 balatonberényi lakos írta alá. Ők valószínűleg nyaraltatnak, ahogy 3-ból 2 balatonberényi, ez tény. Viszont ingatlanuk és még lakcímük is van a faluban, szóval ez így nem állja meg a helyét, hogy kussoljanak és tűrjenek.
21.08.05. 15:12 #155255
dzsud
"Nem a lakókörnyezetbe szólnak bele szerintem, hanem megfogalmaznak egy kritikát/kérést, mindegy is."

Ezzel a résszel van bajom. Nekem ez épp ugyanaz a kategória, mint amikor valaki beköltözik a bulinegyedbe és onnantól kezdve utolsó lélegzetéig harcol a romkocsmák ellen. Nem tartom magam szégyellős gyereknek, de a nyaralás alatt beszólni a harangszóra, azt kérni, hogy oldják meg nekem (ami amúgy a településen eddig senkit nem zavart annyira, hogy lépjenek ellene és engem is csak erre a pár napra érdekel, aztán úgyis húzok vissza Pestre), szóval ahhoz azért pofa kell szerintem. És de, ez szerintem elég egyértelműen a lakókörnyezet kategóriája. A harangszót nem csak én hallom, ha megszüntetik, azzal sem csak az én életemben történt változás, hanem az egész településében*. Ez azért nem egészen ugyanaz, mint amikor a szálloda recepciójára leszólok, hogy bocsi, rossz a klíma a szobában, oldjátok meg légyszi sos.

*És simán lehet, hogy az aktuális működés logikátlan, meglehet az is, hogy ideje lenne változtatni valamin. De ezt talán az ottlakók döntsék el, ne én, aki csak ott üdül. Feleslegesnek érzem picit a gúnyos kormányzati szólamokat is. Vajon derék petíciózó turistáink mondjuk német nyelvterületen is sikerrel jártak volna, vagy ott nem kell kioktatni a bugris vidékieket, hogy mi lesz jó nekik a lakóhelyükön?
21.08.05. 14:50 #155254
jawsika
Én meg azt gondolom, hogy el kell dönteni, hogy üdülőfalu vagyunk, vagy apátság. Ha valaki az előbbiből él, akkor alkalmazkodjon abban az évi 2.5 hónapban. Nyilván a pékeknek is egyszerűbb lenne, ha mindenki hozzászokna, hogy déltől van friss kenyér.

Nem a lakókörnyezetbe szólnak bele szerintem, hanem megfogalmaznak egy kritikát/kérést, mindegy is. Senki észre se vette volna évekig, ha suttyomban marad el az 5 órai harang, csak így, hogy tudnak róla, így zavarja őket mocskosul. Ha Balatonberényre jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!
21.08.05. 13:43 #155253
dzsud
"Mért kellene ezért bárkit kiröhögni? Azokat kellene, akikből az empátia ilyen szinten hiányzik, és helyből az "aki máshogy gondolja, mint én, az degenerált" elvet vallja."

Nem. Azokat kell kiröhögni, akik pár napra mennek nyaralni a településre, de már szeretnének beleszólni a lakókörnyezetbe is, amihez viszont a világon semmi közük.
21.08.05. 09:39 #155252
Ricsi1976
Engem se zavar a harangozás, ha nem alszom. Hozzáteszem egy remplom van a közelben. Legyen déli harangszó, az összes többit meg csinálják a 4 fal közt! Úgy is ez a menő magyarázat mindenre.
21.08.05. 08:22 #155251
david139
Nem volt petíció a kakas kukorékolás ellen. Egy ember jelezte, hogy őt zavarja, neki meglett mondva, hogy ez van.
A harangszóval nem értek egyet. Szerintem 2 féle ember van, aki közel lakik a templomhoz, meg aki nem.
Aki közel lakik, azt valszeg, zavarja a harang hajnali 5-kor. Aki nem lakik közel, az meg büszkén mondja, hogy neki ez a nemzeti hagyománya, miközben átalussza az egészet, mert nem hallatszik át hozzá.

Azt szerintem kijelenthetjük, hogy manapság nem kelnek az emberek hajnali 5-kor, tehát teljesen ésszerű elvárás, hogy ne akkor bimbammoljanak. Mért kellene ezért bárkit kiröhögni? Azokat kellene, akikből az empátia ilyen szinten hiányzik, és helyből az "aki máshogy gondolja, mint én, az degenerált" elvet vallja.

Ebben ugye az egyház hozott döntést, ők arra jutottak, hogy nyáron elmarad a hajnali harang. Alapvetően ez egy kompromisszumos megoldás, de szerintem logkisabb lett volna előrehozni 7-re, amikor az emberek már kb kelnek vagy keltek.

Berényben baromi messze van tőlünk a templom, de a másik településen gyakorlatilag szemben van, és kurva idegesítő erre ébredni minden nap.
21.08.05. 08:04 #155250
david139
Érdekes, nálunk nem ez van. Egyszerre két faluban is lakunk (1 a nyaraló, 1 a háziorvosi rendelő), és mindkettőben szar. reggel 8 és este 8 között kb használhatatlan. Netezgetni lehet, de a youtube meg a netflix nem feltétlen fér bele. Játszani pedig teljesen abszurd, átlag 900 ping.
Amikor már mindenki más alszik, akkor egész vállalható. Külön meglepő, hogy kiemelted, hogy annyira nem bántja az időjárás, miközben nálunk már a szél is elég ahhoz, hogy totál elszaródjon, az eső már csak hab a tortán
Gyakran ki is kell hívni őket, mert valami hosszantartó nyűg van, illetve most volt egy ilyen fiaskó, hogy azt hitték nem fizettük be a számlát, pedig de, és újra meg újra lekapcsolták a netet, nekünk meg újra meg újra vissza kellett kapcsoltatni velük (kb 4x)

A telenoros mobilnetem fényévekkel verte ezt. Sajnos most Vodafone-nal roamingolok, amin pedig szinte semmi internet nem jött.
21.08.05. 07:40 #155249
Barthezz
Jaja, ezeket a sztorikat olvastam én is a harangszóról, aztán meg a reggeli kakaskukorékolás ellen is petíciót indítottak. Szerencsére ezt már körberöhögték, de a harangszó ellenivel is ezt kellett volna tenni.

Amúgy ami nagyon megváltozott, vagyis változik épp, az a berényi behajtó Szentgyörgy után. Mindig megismertem a jellegzetes fákról, most meg ugye kivágták az egészet és felüljáróval épül az elkerülő út. Ami persze nekem Bp. - Egerszeg távban pont jól jön, csak hát nah, tönkreteszik vele ennek a területnek is az érintetlenségét és a természet helyett beton- és aszfaltszörnyek fogadják az embert Berény felé.


Dino: Nocsak, nem gondoltam, hogy a Csicsergő-félsziget is ilyen népszerű. Amúgy nem sziget, régen volt az, csak feltöltötték a partszakaszt, hogy a nyaralókat ne öntse el a víz és így lett a szigetből is félsziget. De ezt nekem is csak mesélték, amikor ott voltam gyerekként a 80-as évek végén és a 90-es években, már félsziget volt. Amire viszont határozottan emlékszem, hogy a 90-es nyaralásból hazafelé szembejött egy csomó katonai gépjármű konvojban és mondták a szüleim, hogy "most mennek a ruszkik haza". Amiből akkor semmit nem értettem 5 évesen, pedig történelem íródott épp.
21.08.04. 20:02 #155248
LordMatteo
Fura, nálunk is Znet volt egészen 2 héttel ezelőttig, de előtte kb. 5 évig ők voltak (ugyanazt a mikrohullámos cuccot vették át amit kb. 17 éve kötöttünk). Alapvetően jó volt a szolgáltatás, kvázi minden csomagváltásnál eljátszották azt, hogy igen, ez a 24 megabites csomag, oké, nagyon jó, majd a kötés után 40-45 mega volt, aztán fél év múlva "karbantartás" címén mindig kijöttek valamit bütykölni, és utána állt be a névleges értékére.

Egyébként időjárástól sem volt annyira függő, én elégedett voltam velük, persze a sávszél/ft arányban már nem versenyképes, de falun ez van. Aztán a Telekom 2 év késéssel nagy nehezen befejezte az optikát, váltottunk is.
21.08.04. 18:57 #155247
Ricsi1976
Hozzáteszem, munkás család paraszt gyereke vagyok!
21.08.04. 17:21 #155246
Ricsi1976
Pár kilométert hozzátettünk mi is kerékpárral a Balatonnál az elmúlt 5 napban. Gyönyörű amúgy. Anno szüleimmel 1x voltunk nyaralni 1986-ban.
21.08.04. 17:01 #155245
Dino
"- sok a bicajos a Balaton körül"
Hehe, ehhez mi is hozzátettünk a múlt héten: egyik nap áttekertünk Balatonberénybe, a Csicsergő-szigeten kerestünk geocache-ládát a gyerekekkel. (Mondjuk a láda nem lett meg, csak a pótjelszó.)
21.08.04. 16:23 #155244
david139
Kicsi a világ
Berény közben nagyon felkapott lett, még 5-6 éve is csak pár ember kószált csúcsidőben a strandon, most viszont olyan közel vannak az emberek, hogy átmenni alig lehet köztük. Én mondjuk még mindig inkább az északi partra mennék, ahol nem trutykó víz, és mélyül is rendesen, de gyerekekkel nyilván jobb ez.

Fellendült az utálkozás is, a nyaralók meg a nyaralótulajdonosok nincsenek oda a flexelését, gázágyúzásért, hajnali 5ös harangért, erre pedig jön a túlzott önvédelmi reflex, a másik, nem túl művelt féltől, igen szomorú stílusban.

Ami teljesen kriminális, hogy egy balatonparti településen nincs rendes internet 2021-ben sem. Egy ZNET nevű szolgáltató van, ami rádióhullámos wifit nyújt a környéknek. Ez nem meglepő módon kegyetlen szar.
21.08.04. 00:47 #155243
Barthezz
Berényben volt nagymamáméknak nyaralója, a 90-es években a fél nyarat ott töltöttük mindig. Nagyon szerettem ott lenni, a 92-es és 96-os olimpiát is a nyaralóból néztem végig. Mivel a nyaraló messze volt a városi strandról (a Mária felőli legvégén voltunk a településnek a Tulipán utcában), így a 100 méterre lévő szabad strandra jártunk le, annak is a kevésbé forgalmasabb részére a Csicsergő félszigetre, ami inkább dzsungeles volt akkor. Nemrég nosztalgiából megnéztük ezt a partszakaszt, rá se lehet ismerni, annyit fejlődött. Parkosították, a vizet kikotorták, a dzsungelt eltüntették és helyette parkot és modern bútorokat tettek le és továbbra is ingyenes szabadstrand az egész. De nekem a gyerekkori dzsungeles, beépítetlen jobban tetszett, nyilván a nosztalgia miatt mondom, de az volt az igaz Balaton-feeling. Egyetlenegy problémám annyi volt, mivel nagyon közel volt a nyaraló a parthoz, hemzsegtek a pókok, de mindenféle és fajta előfordult, a keresztestől a még gigantikusabb méretűekig. Volt, hogy az esti tv-nézés közben ereszkedett le egy keresztes a plafonról a tv-elé, vagy mentem fürdeni é a törölközőmön mászott épp. De ezt leszámítva nagyon jól éreztem ott magam mindig.

Jah meg esténként bementünk a központba, a normál strand mellett volt ilyen állandó búcsú féleség, körhintával, mini-gokarttal, időnként cirkusz is települt ide, de egyszer hőlégballonnal is fel lehetett szállni. Kb. minden este bementünk ide. Nah meg itt az ország egyik legnagyobb FKK strandja is. De oda nem nagyon mentünk, csak kb. 4 éves koromig. Utána csak a normál strandolás játszott.
21.08.03. 14:51 #155242
Pyrogate
De az a volán várója, nem a pályaudvaré.
A plázában lesz szeptembertől wc, plusz hajléktalan wc is (csak kívülről megközelíthető)
21.08.03. 14:26 #155241
subject17
Én Sasadi út felől szoktam érkezni oda a távolsági buszmegállóból Szfv felől, nah ahhoz mérten végig kell az egészen gyalogolni a túloldalára, azon az oldalon ki, aztán a felszínen van valami váró vagy ilyesmi kis épület, oda rejtették el.
21.08.03. 14:24 #155240
jawsika
Mi a 99-es napfogyatkozás alatt.
21.08.03. 13:19 #155239
david139
Jól hangzik Kétszer végigmentem hosszában, nem láttam WC felé irányító táblát, több effortot meg nem ért. De akkor nem is maradtam ki semmiből

Erről jut eszembe, a Népligetben pont akkor "takarították" a WC-t, amikor mentem. Undorító tömény okádékszag terjengett (ez lenne a felmosó víz), és a padló meg a wc deszkák ugyan abban a kezelésben részesültek Pedig itt aztán pörögnek a 200 forintosok..


quervo: a hinárral még mindig vannak gondok, viszont van ilyen hosszú bejáró, ami átvisz a kritikus részen.
Kagylók meg iszap is van, ez sajnos elkerülhetetlen ilyen közel a torkolathoz.
21.08.03. 13:18 #155238
quervo
A '98-as VB alatt nyaraltunk Berényben, emlékszem, hogy nagyon tetszett az egész település, de a strand katasztrofális volt, több hínár volt, mint víz.
21.08.03. 12:52 #155237
subject17
Van Kelenföldön WC. Fizetős és undorító, a legundorítóbb, amivel állomáson én találkoztam.
21.08.03. 12:00 #155236
david139
Megjártam Magyarországot. Főbb élmények:
- így, hogy elszoktam már tőle, Budapest feltűnően gusztustalan, koszos, elviselhetetlen (kösz Karácsony )
- a Kelenföld vasútállomáson nincs WC vagy csak baromira el van titkolva?!
- Balatonberényben (ahol lakik a családom) a strand nagyon fejlődik, ingyenes könyvkölcsönzés, mozgássérülteknek rámpa, kinti konditerem stb, tök vagány. És a legfontosabb, hogy nem basszák le a szép fákat, sőt, újakat is ültetnek
- Harangbetiltás országos pánik, ami szintén innen ered. Élmény volt nézni, hogyan gyűrűzik végig az országos médián a totális félretájékoztatás, amíg aztán még törvény is lesz belőle... Illetve hogyan lesz a "liberális értelmiség" a felelős
- voltam legénybúcsún, egyik haver összeverve tárca nélkül jött vissza hajnali 6 körül. De amúgy frankó volt, főleg 1 év remetéskedés után
- jó az új Dürer kert, csak drága
- igazából minden más is drága
- sok a bicajos a Balaton körül

MÁV:
- ha megy a légkondi, akkor van 32 fok a kocsiban. A kaller azt mondta, ez így rendben van, mert kint 38 fok van (ekkor volt kint 34 amúgy). De inkább 38 fok és szél, mint 32, álló levegő tele 100 ember párolgó testszagával
- persze még rosszabb, ha légkondis kocsiban nem megy a légkondi, mert ott még az ablakot sem lehet kinyitni (volt erre is példa szerencsére)
- szinte minden vonatom késett
- barátnőm úgy tervezte a visszautat, hogy 1 óra 10 perc legyen átszállni BP-n. Mint kiderült, ez nem lett volna elég, szerencsére amikor elkezdett növekedni a kiírt késés 30 percről 40-re, akkor még sikerült egy oszkárt foglalni helyette, és nem késte le az egészet.
- Németországban földcsuszamlás volt, és korrektül eljutattak minket így is a Deutsche Bahn zürichbe, némi buszoztatással.
21.07.29. 11:05 #155235
Peace
El a kezekkel Szmádzsikától!!! Alig van rajta husi, mert kis picike.
21.07.29. 10:59 #155234
david139
Rég ettem már nyúl paprikást
21.07.29. 10:50 #155233
Peace
Amíg a törpenyuszikat nem kezdik el lopkodni, addig jók vagyunk!
21.07.29. 06:32 #155232
Aribeth
Újabban azzal vannak tele a tacskós csoportok, illetve a kutyamentők, állatvédők is figyelmeztetnek arra, hogy tömegesen lopják őket. Hogy aztán hová kerülnek, az is kérdés, gondolom, az ivarosakat szaporítják, a többit eladják külföldre, a legrosszabb esetekben pedig harci kutyáknak adják őket gyakorlásra. A külföldi vonalról már más irányból is sokat hallottam, ment a szokásos szemforgatás, hogy annyira szar ez az ország és minden itt élő, hogy már a kutyákat is osztrákoknak és németeknek kell örökbe adni. Ja, a lopottakat, meg a gázos menhelyek drága pénzért eladott állatait.
Az eszem megáll.
21.07.27. 19:28 #155231
LordMatteo
Pedig nem kis kereslet van rá...

Pár hónapja történt, valamikor április környékén. Van egy németjuhászom, erős, temperamentumos fajta, de csak kerítésen belül, kint nem bántana senkit, de azért tartanak tőle. Helyes, ezért van. Aztán azt vettük észre, hogy nem igazán eszik, de sokszor összehordja a játékait egy helyre stb. Lényeg a lényeg, kiderült, hogy bejár hozzá egy kis törpeszirszarkeverék valami, ő meg neki tartalékolta a kaját... Kisebb stratégiázás után (konkrétan érted, én megyek ki az utcára, és onnan megyek a kis dög után be a saját portára, hogy ne tudjon kiszökni ott, ahol bemegy ) elkaptam, felraktam facebookra hogy na kedves falubeliek, lehet érte jelentkezni, ki ilyen ócska gazda?

Senki a faluból nem írt. Viszont több száz megosztás, konkrétan németországból, meg az ország másik feléből írogattak hogy akkor nekik kell a kutya. Egy idősebb, keverék, törpeméretű kutya.

Aztán rám írt egy kutyamentős csaj is, ő pont, hogy figyelmeztetett, hogy nagyon vigyázzak, mert nagyon kelendő az utóbbi évekbem az ilyen jellegű kutya. Lopják, rabolják, viszik mint a cukrot, és sokszor direkt rámennek erre, hogy ha valaki talál kutyát, akkor kitudakolják a címet, és ellopják a talált állatot, tudván, hogy hirtelen jött, biztos nincs rendes helye, úgyse fogják keresni stb... és sok százezrekért a drága jó osztrák nyugdíjasok meg veszik meg ezeket. Nem akartam elhinni.

A kiskutyának aztán falun belül lett gazdája, de visszajár hozzánk ugyanúgy.

___

Amikor az enyém kicsi volt, én is nagyon vigyáztam rá, csak úgy volt kint az udvaron hogy ha vele voltunk, éjszakára bent aludt, stb, amíg elég nagy nem lett, hogy tudjam, nem tudják elvinni anélkül, hogy komoly sérülés ne legyen a vége. Na meg lett kamera is, detto. Szerencsére olcsón lehet már elég jó kamerákat venni otthonra is.
21.07.27. 19:18 #155230
Dark Archon
Hát, ez egy dolog. Én konkrétan azért kameráztam be a házat, kertet, hogy a kutyát ne vigyék el. Nagyszüleim is azért csináltak kaput a hátsó udvarra annak idején, hogy ne vigyék el az ő kutyájukat. Ilyet elbaszott világban élünk. De most komolyan, egy bringa sem szép, de mégis ki a kurva anyja lopkod kutyákat? Hogy nyomorodna meg az ilyen.
21.07.27. 14:23 #155229
Ricsi1976
Sajnos akármilyen biztonságos a környék, semmit nem szabad kint hagyni. Előző helyen kiraktam egy tövig macskák által lerágott aloeverát, másnapra ellopták.
21.07.27. 11:42 #155228
Barthezz
A Balatonon az egyik sétányon hallottam a rádióból egy számot, ami a La Bouche - Be My Lover egy nagyon eltalált, tök jól áthangszerelt future house / midtempo feldolgozása volt. Minden az eredeti zenében megjelenő dallam megjelent itt is, csak modern hangzásban. Kb. 120 bpm-en ment a zene. Youtube-on keresgélve egyik Be My Lover remake / Be My Lover future house találat sem ez, így megrekedtem a keresésben. Valaki tudja esetleg, mi ez a szám?
21.07.27. 10:22 #155227
quervo
Éjszaka ellopták a biciklimet, amit a bejárati ajtó mellett tároltam. Nyilván fáj az anyagi kár is, de jobban a tudat, hogy betörtek az udvarba. Két-három éve a szomszéd telken nyitottak egy munkásszállót, az addig full nyugodt környéken hirtelen megszaporodtak a rendőrautós kiszállások, most is van egy erős gyanúm.
21.07.22. 21:50 #155226
SMBX-fan
EKE - Programtervező informatikus - ATA ponthatár: 280 pont
Én pontom: 458

Nem a ponthatáron izgultam persze hanem hogy van-e elég 280 pontot elérő jelentkező.
21.07.16. 23:36 #155225
jawsika
Nemtom, én konkrétan emlékszem arra, ahogy sorban pakolgattam befelé, ahogy kérte. És 40 milliós kérdésnél is simán megjelöltem volna a 6-ot segítség nélkül is. Nem tudom akkor.

Én nekróztam, és azért nekróztam, hogy az addjaim miatt ne legyek annyira egyedül. Később meg a bone spear miatt.
21.07.16. 23:09 #155224
LordMatteo
Ja, a 6 sehogyse jön össze.

Nekem a nagy floppizások kimaradtak, volt pár, de inkább már a másolt cd-k voltak a menők. C&C Generals, Red alert 2, Starcraft, Age of Empires/Mythology (fuh, a hármas AoE-t a két kiegjével de utáltam telepíteni egyik havernak, aki 2 havonta elkúrta a gépét, olyan bonyolult volt crackelni egyesével mindent). Carmageddon 2, Worms World Party/Armageddon. Warcaft 2 az egyik első gépemen megvolt, de nem nagyon értettem a játékot, meg elég nehéz is volt. A harmadik rész pedig nem futott túl jól, aztán persze később bepótoltam. GTA 3 az sokáig csak úgy nem vágta haza a gépet fél óra után, ha a földet nézve közlekedtem gyalog, mert úgy kevés textúrát kellett betöltenie. Aztán lett egy jobb VGA, akkor az ment. A Vice City meg akadt. A következő, 64 Mb-os VGA pedig már jól vitte azt is.

Diablo 2-ben nekem ÉVEKIG nem ment nemhogy Diablot megölni, de eljutni hozzá se. Mondjuk ebben nagy szerepe lehetett annak, hogy druidáztam és csak summonoltam, nem a medve alakkal toltam.

Nagyon kocka haver nem volt, egy-két osztálytárssal fifázgattunk, de ennyi. Unokatesóm volt a kockulós, Imperium Galactica 1-2 ( ), Heroes 3-4-5, Diablo...

Aztán a sok játék között ott volt a Battlefield1942, szóval ismerős volt a franchise, amikor valahogy kopé és KisCsirkee miatt képbe került nálam és Martin19-nél a Battlefield 2, amit akkor egyszerre szerintem vagy hatan megvettünk innen a fórumról és többségünk évekig tolta vele, imádtam az egész [Dome] klánt, amíg valahogy már nem bírtuk tovább egymást. De valahogy az innen kiinduló közösségszervezés rakott rá végül az újságírói pályára.
21.07.16. 21:56 #155223
Ricsi1976
21.07.16. 20:15 #155222
Gryphonheart
Nos ha jól látom a hozzászólásom 80%a nem jelent meg mobilról. Mindegy
21.07.16. 20:13 #155221
Gryphonheart
Appreciation Post következik!
Időről időre bejelentkezek a fórumra, mindig meglepődök amikor látom hogy a "régiek" közül mennyien aktívak
21.07.16. 09:08 #155220
Barthezz
Vagy még annál is több volt, mert olyan 80-100 MB körül volt a játék. A hibás floppykat meg újramásolta és ismét elhozta haverom, jófej volt. A bökkenő csak az volt, hogy az alapkampány nem volt benne, így a Red Alert esetén én elsőként a brutálnehéz Aftermath kiegészítőt játszottam ki. Aztán jött az alapkampány, de az már CD-n, német nyelven. Így vette meg haverom, amikor Németben jártak, szóval Alarmstufe Rot volt a címe és az introból kivágták a Hitleres részt.
21.07.16. 06:43 #155219
Raistlin666
4 volt +1 a kiegészítő.
21.07.16. 00:17 #155218
jawsika
Jaj ezek ma már annyira nevetségesek. Én pl a Doom 2-vel simán elvoltam, de mondjuk a Diablo 2 Act 1-ben, amikor az erdőben azok a kosfejű némberek rohangáltak ki sikoltva a fák közül, vagy mikor le kellett menni a Kovácshoz, és barangoltál a kazamatákban, hát attól fostam én is nagyon kisgyerekként. Sokáig nem is vittem tovább.
21.07.15. 23:59 #155217
jawsika
Diablo 2 6 CD volt, azt biztosan tudom
21.07.15. 22:38 #155216
szbszig
Jó, de a Maniac Mansion eléggé szemét játék, mert el lehet veszíteni könnyen, ha valamit rosszul csinálsz. Ez volt az utolsó ilyen LucasArts-kalandjáték, utána már csupa olyanok jöttek, ahol akármennyit bénáztál, sosem kellett újrakezdened. Ez, meg nyilván a minimális angoltudás sem segített, noha a lentebb linkelt újság valamelyik példányában ehhez is volt egy komplett végigjátszás. Ráadásul ilyen 8-10 évesen piszkosul félelmetes is volt, én alig mertem játszani vele.
21.07.15. 22:32 #155215
szbszig
Negyven floppy? Az nem rossz. Nekem a Warcraft 2 volt a maximum, azt ilyen tizenvalahány floppyra kiírva kaptam meg. Utána viszont már a másolt CD-k jöttek.
21.07.15. 22:28 #155214
szbszig
Ez az újság nekem is megvan. Meg természetesen a játék is megvolt. Csak valahogy olyan rosszul lett kiírva a lemezre, hogy folyton kifagyott. Teljesen véletlenszerűen, a játék folyamán mindig másik ponton. Úgyhogy végig talán nem is tudtam vinni egyszer sem, pedig annyira szerettem volna.
21.07.15. 21:53 #155213
Pras
Időrégész: Szeretném, ha tudnátok, hogy ezt nem miattatok csináltam, hanem azért, hogy amikor egy napon majd a porhüvelyem atomjait óhatatlanul széthinti a szél az ürességben, halványan pislákoló maradvány-tudatom pedig megáll a Teremtő(k?) előtt, legyen egyetlen dolog, amire rá tudok mutatni az életemben, mint jócselekedetre.
21.07.15. 21:32 #155212
Aribeth
Irigylem ezeket a közösségi élményeket, nekem sajnos totál kimaradtak, e téren jobb lett volna tíz évvel később születni. A csajok közül egyedül a legjobb barátnőmet érdekelte pár játék (vele mondjuk toltuk is az X-Com és Diablo1 partikat), az ismeretségi körben a fiúk meg valahogy egyáltalán nem voltak olyan kockák, mint amire számítana az ember. Akik meg esetleg mégis játszottak néhanapján, azok hozzám képest, aki anyukám könyveléshez használt gépein próbált a dos alapú csodákkal szórakozni, űrtechnika szintű masinákkal rendelkeztek, azaz sokkal modernebb játékokkal nyomultak.

Úgyhogy egyedül próbáltam kitalálni, hogy mi merre hány méter. Volt olyan point and click darab, aminek egy csomószor nekifutottam, majd három évig állt félbehagyva, mire eljutottam egy internetkávézóba/egyetemi könyvtárba, és megtudtam, hogy mi lett volna a következő lépés. De a húszas éveim elejére már lettek jobb gépeink, gyakrabban hozzáfértem a nethez is, és onnantól kinyílt a világ, a gamebanshee nevű oldalt vallásosan látogattam a végigjátszások és tippek miatt. (És úristen, ha visszagondolok, hogy hány Baldur’s Gate 2, Neverwinter Nights és Kotor modot szedtem le…)
1 2 3 ... 3104 3105 3106

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat