Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

BejelentkezésFórum

Nem számítástechnikai témák

»» Milyen könyvet olvastok mostanában?

1 2 3 ... 51 52 53
20.07.30. 14:02 #2627
Peace
John Scalzi - "Pusztító ​tűz":

Már az első kötet is iszonyatosan tetszett, de a folytatás igencsak rálicitált!!! Rég elveszettnek hitt rendszer válik ismét elérhetővé! Űrcsata! Az eddig is gyomorforgatóan gusztustalan politikai ármánykodás és hatalmi harc még visszataszítóbbá és kegyetlenebbé válik! És olyan szintű titkok kerülnek napvilágra, melyek az Emperátort is igencsak meglepik. Ráadásul alapjaiban rengeti meg az Egyesülésbe vetett hitét. Scalzi ezúttal sem viccel, a második kötet is olvastatja magát rendesen. Már ugrom is neki a harmadiknak!
20.07.22. 11:08 #2626
Peace
John Scalzi - "Az ​összeomló birodalom":

A "Vének ​háborúja" nagy kedvencem, így nem is volt kérdés, hogy előbb-utóbb rárepülök erre az új trilógiára is. Ezúttal sem kellett csalódnom Scalzi-ban, ismételten egy letehetetlen és grandiózus SF könyvet olvashattam. Tetszik az alap koncepció, végig pörögnek az események, egy pillanatra sem hagyja lélegzethez jutni az olvasót és van 1-2 szereplő, akik iszonyatosan feldobják az egészet! Jókat nevettem ezúttal is! Már bele is kezdtem a második kötetbe! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az elméleteim közül bekövetkezik-e bármelyik vagy sikerül meglepnie valami egészen elképesztő végkimenetellel...
20.07.19. 20:03 #2625
Germinator
Az igaz, hogy
SPOILER
a viharos vágásnál semmi sem jutna nekik, szóval valószínűleg igazatok lesz, és jóval a vihar után fejezik be az első részt.
20.07.19. 18:11 #2624
McCl@ne
Dűnéhez:

SPOILER
Azért gondoltam egyértelműen oda a vágást, ahova, mert ott nem cliffhanger zárná a részt, hanem kiadna egy kerek sztorit. Értem a viharba repülés szimbolikáját, de az nagyon durván feldobott labda szerintem. Plusz - és most erre már annyira nem emlékszem - akkor vajon mennyi szerep jutna Chaninak (Zendaya) és Stilgarnak (Bardem)? Mert ha azt még hozzácsapják, amit gondolok, akkor egészen okés, ha a homokviharnál van a vágás, akkor viszont emlékeim szerint alig vagy semmi.
20.07.17. 15:22 #2623
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Bizonyos szempontból meg neked van igazad.

SPOILER
A Dűne belső felosztása közül az első "harmad" valóban kieszi szinte a könyv felét, és ha még hozzávesszük a viharba repülésig eltelt szakaszt, akkor valóban igen sűrű filmnek nézhetnénk elé. A te megoldásod is jó, mert abban is ott van a bizonytalanság, a vihar, mint szimbólum, ami az előttük tornyosuló jövőt jelképezi.


A történet egyszerűsége kapcsán is részben igazad van. Egyszer olvastam egy angol cikket arról, hogy Hebert mennyi régi, hagyományos irodalmi mintát vett alapul és épített bele a könyvébe. Az első könyvre ez különösen igaz, a későbbi könyvek árnyalják ezt a képet kis részben. A dolog pikantériája, hogy nem a történet miatt nem egyszerű a a Dűne sorozat, hanem beleépített gondolatiság miatt. Mindig is azt mondtam máshol és ezt most is tartom, hogy a Dűnékben a cselekmény "másodlagos", az első mindig a filozófia, amit Hebert elgondolt a világról, a tudatról, az ember természetéről. A fejezetkezdő kis idézetekben, a párbeszédekben és a belső gondolatokban megjelenő részek miatt igazi kihívás szerintem ezt vászonra vinni.

Ha már elkezdted, vidd végig az eredeti hat könyvet.

Az első három könyv (A Dűne, A Dűne messiása, A Dűne gyermekei) szereplők és egy szerteágazóbb konfliktus terén is egy korszakban játszódik (a Messiása a legrövidebb az egész szériában, olyan, mint egy színdarab, mégis ezt éreztem a legszemélyesebbnek az összes közül). Aztán ugrunk háromezer-ötszáz évet, a negyedik kötet, "A Dűne Istencsászára" egy úgymond átvezető könyv (sőt, valójában EZ a legnehezebben megfilmesíthető része a szériának, mert ebben szinte tényleg nincs olyan értelemben vett cselekmény, mint az előző háromban és az ezt követő kettőben, a szereplők legalább a könyv 80-90%-ban csak beszélgetnek az emberiség és a társadalmak természetéről - ez a kedvencem), majd ugrunk újabb ezerötszáz évet az időben (ötezer évvel járunk már az első regényt követően!), és ismét jönne egy trilógia, amiből kettő regény lett meg, "A Dűne eretnekei" és a "A Dűne Káptalanház" (a Dune 7-et már nem tudta megírni, mert meghalt, az utódok meg letettek egy C, rosszabb szájízzel egy ZS-kategóriás ponyvát), egy időben élő szereplők, részenként van egy saját, de van egy átívelő konfliktus is, mint az első "trilógia"/három regény esetében.

Ha ez tetszett, a többi is tetszeni fog.
20.07.17. 12:59 #2622
Peace
Itt már nem szabad megállni!!!
20.07.17. 12:53 #2621
Germinator
Igen, a ti felvetésetek talán még jogosabbnak tűnik...
SPOILER
Amikor először rájuk találnak a Fremenek, az egyértelműen cliffhanger-szerűen van megírva Nekem is felmerült, amikor ezen a kérdésen agyaltam, de már ott is úgy éreztem, hogy talán túl sok minden történik előtte, hogy azt egy filmbe belesűrítsék. Valahogy elhiszem, hogy kevés dolog lesz kihagyva, mert továbbra is fenntartom, hogy ez egy viszonylag egyszerű történet - tudom, ezzel a kijelentéssel sokakat elrettentettem múltkor De szerintem full átlátható, és alig vannak párhuzamos történések, szóval el tudom képzelni, hogy kevés olyan dolog lesz, ami majd egészében kimarad.

Így viszont úgy érzem, hogy talán egy kicsit túl sűrű lenne a film, ha egészen odáig vinné az 1. rész a sztorit, hogy Paul Muad-Dibbé válik. Ez csak egy első benyomás, épp csak, hogy végeztem a regénnyel, szóval nincs olyan nagy rálátásom, mint azoknak, akik sokszor elolvasták. De most olyan érzésem van, hogy ha valahol a vihar környékén vágnák el, akkor az első részben nagyon szépen ki lehetne bontani a viszonyokat meg az egész világot, nem kéne sietni semmivel, és szerintem a második fele a történetnek, tán kicsit sűrűbben, de így sem lenne túl nehéz falat.


Amúgy el kell, hogy mondjam, hogy nem tudtam nem a Villeneuve-féle szereplőgárdával a fejemben olvasni, és annyira megragadt az egész világ, az összes karakter Nagyon bejött a történet, nagyon bejött a regény... kíváncsi lennék amúgy a fordítására, bár nem hiszem, hogy el akarnám olvasni magyarul. De ha van valahol valami magyar összefoglalása a neveknek, kifejezéseknek, azt bedobhatnátok

Szóval kurvára bejött, viszont nem tudom, folytatni akarnám-e a többi regénnyel. Kicsit ez az első Dűne ilyen "original masterpiece"-nek tűnik, és lehet, tartanék tőle, hogy ezzel az elvárással ugrok neki a többinek... nem tudom, mi a vélemény?
20.07.16. 19:50 #2620
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Köszönöm szépen, hogy nem felejtetted el és válaszoltál. A "kettévágásról:

SPOILER
Egy kis eltéréssel, de egy picit később vágnám ketté a történetet. A te megoldásod is jó, kellőképpen izgalmas és tényleg szimbolikus fordulópont, viszont én egy kicsit távolabb tolnám el a "kilépést". Vagy, akkor, amikor a fremenek rájuk találnak, vagy Jamis temetését követően, mikor Paul megkapja az új, fremen nevét.

McCl@ne szintén egy kis eltéréssel, de hozzám közelebb vagy ugyanott felezné el a történetet, idézem is: "Illetve itt fel is merül akkor a kérdés, hogy vajon hol lenne jó elvágni a sztorit, amire az én válaszom az, hogy a Muad-Dibbé válás (Jamis-szal folytatott harc) lenne egy logikus pont talán, és akkor az utána következő, jóval nagyobb ívű események átszorulhatnának a folytatásba."

Ez kellőképpen elgondolkodtathatja a nézőt és kérdéseket hagyhat benne, hogy mi következhet ezután és milyen világba csöppent Paul, e sajátos halálértelmezésű nép körében.

Ellenben igazából mindhármunk nagyjából úgy közelíti meg a kérdést, hogy a történetet aszerint kellene kettéosztani, ami jelzi valahogy, hogy a főszereplők életében van egy előtte és egy utána szakasz, amikor minden másra fordul. Egyébként a SciFi/SyFy csatorna háromrészes Dűne miniszériájának első része pont a viharba repüléssel ér véget.


Nagyon kíváncsi leszek Villeneuve választására.
20.07.16. 19:07 #2619
Aryx
Ha már téma: nem bírtam ellenállni, ma megláttam, és meg is vettem a Gabo kiadó által újra kiadott, keményfedeles Dűne I-II-t. Amúgy is tervben volt, hogy a film megjelenése előtt újra neki kezdek (antikváriumból már korábban megvan a jó öreg Kozmosz-féle kiadás belőlük, most legalább még1x meglesz. Hülye vagyok, de ennyi bolondéria még belefér. ). Szerintem K jól néznek ki ezek a kiadások, és kíváncsi leszek az új fordításra is (a régi terminológia megmaradt).
20.07.16. 10:12 #2618
Peace
SPOILER
Az első könyv lesz feldolgozva, igen. Én azt még az 1987-es Kozmosz Könyvek kiadásában olvastam, ahol szét volt bontva Dűne I.-II.-re. Én meg reméltem, hogy beleférhet még a 2. vagy a 3. könyv is, de az persze már nagyon sok lenne. Mondjuk én az idők végezetéig el tudnám nézni Villeneuve filmjeit. De talán egyszer azokra is sor kerülhet...
20.07.16. 09:57 #2617
Germinator
SPOILER
Most lehet, nem árt definiálnunk, hogy mit értünk kötet alatt De én úgy értelmezem - és nem is gondoltam mást -, hogy a Dűne című regény teljességét dolgozza fel a 2 epizód - oké, hogy ez fel van osztva 3 "könyvre" valamilyen szerkesztői elv mentén, de ez nem hiszem, hogy befolyásolja a filmet... vagy úgy értetted, hogy te remélted, hogy a később megjelent regények is belekerülnek?
20.07.16. 09:43 #2616
Peace
SPOILER
Most utánaolvastam és "....it is the first of a planned two-part adaptation of the 1965 novel of the same name by Frank Herbert, which will cover roughly the first half of the book." Én nem is tudom miért, de titkon reméltem, hogy nem csak az első kötet feldolgozása lesz ez a két film. Persze ahhoz meg kevés a játékidő, hogy több beleférjen...
20.07.16. 09:36 #2615
Peace
Josikava Eidzsi - "Muszasi ​I.":

A másik ajánlás volt "Hagakure" mellé a témában. Nagyon jól indított, de a harmada környékén nekem volt egy jókora fejezetnyi kicsit bebóbiskolós rész. De szerencsére utána ismét magára talált és megint letehetetlenné vált. Takuan volt egyértelműen a legszimpatikusabb karakter számomra, de a főhősünk is elképesztő változásokon ment át az évek során, így ő is egyre kedvelhetőbbé fejlődött. Nem fogok nekiugrani egyből a maradék 4 kötetnek, de nem tartom kizártnak, hogy egyszer még visszakanyarodjak a sorozathoz. A célt elérték ezek a könyvek, már teljesen ráhangolódtam a Tsushima megjelenésre és piszkosul várom a pénteket!
20.07.16. 09:35 #2614
Germinator
Na végigolvastam! És igyekszem válaszolni erre a kérdésre, hogy hol vágnám ketté...
SPOILER
Valóban van egy pont a történetben, ahol egymás után több "cliffhanger-szerű" jelenet is bombázza az olvasót... de úgy gondolom, hogy Yueh árulásának és Leto halálának még bőven benne kell lennie az első filmben. Amit én el tudok képzelni, talán az, amikor Paul és Jessica belerepülnek a viharba - nem állítom, hogy a nézők számára ez egy valódi levegőben hagyás, hiszen sejthető, hogy túlélik De talán ott távolodik el a két szereplő igazán a korábbi életétől és a korábban ismert világtól. Valahogy úgy sejtem, ez lehet a legreálisabb elvágási pontja a regénynek.
20.07.16. 09:29 #2613
Peace
Jamamoto Cunetomo - "Hagakure":

Valamiért nekem a szívem csücske a feudális Japán és a szamuráj kultúra. Teljesen elvarázsol és magával ragad a letisztult egyszerűsége, a morális és erkölcsi kódexük, a harcművészetük és a fegyelmük. Bár sosem tanulmányoztam komolyabban a témát és a Busidót, de mégis teljesen a szerelmese vagyok. "Ghost of Tsushima"-ra hangolódás gyanánt kértem könyvajánlókat a témában jó pár hónappal ezelőtt. Mivel rengetegen ajánlották, hogy elsőként Jamamoto Cunetomo könyvének ugorjak neki, így meg is fogadtam a tanácsukat.
A szamurájból zen szerzetessé vált szerző diktálta le ezen rövid történeteket és feljegyzéseket a XVIII. század elején. Rengeteg olyan filozofikus elgondolás és bölcselet szerepel benne, melyeket a mai modern társadalom tagjai is bőven megfogadhatnának! Természetesen több tucat olyan törvény és történet is lejegyzésre került, amin én konkrétan csak pislogni voltam képes, mert semmiképp sem összeegyeztethető a XX. és XXI. századi értékekkel (azzal a kevéssel, ami megmaradt...) és neveltetéssel. Mindettől függetlenül én nagyon élveztem és örülök, hogy sort kerítettem rá!
20.07.08. 12:40 #2612
Peace
Jó kezekben van az a film projekt!
20.07.08. 12:35 #2611
Germinator
A Dűne 3. könyvét fogom elkezdeni ma ("Prophet"), és kifejezetten izgalmas és jó olvasni... nem vagyok nagy irodalmár, tehát szépen összefoglalt gondolatokat nem fogok tudni leírni, de továbbra is meglepően egyszerűnek, követhetőnek és fókuszáltnak érzem a történetet. Még az is lehet, hogy ezzel kapcsolatban megváltozik a véleményem az utolsó 200 oldalon, de egyelőre ilyennek érzem. Nagyon szimpatikus karakterek, kurva érdekes világ és közeg, és tűkön ülök, hogy végre a végére érjek Ezt nem tudom, de a sok folytatás fejében remélem, hogy valamelyest lezárt történetet kapunk, és nem lesz túl sok elvarratlan szál. Kurvára kíváncsi leszek a filmre is, egy egészen hipnotikus és gigantikus mű születhet, azt hiszem, a jó kezek alatt... és ha igaz, hogy Villeneuve-nek ez egy régi vágya, akkor talán jó kezekbe került az adaptáció. Szóval várom, hogy befejezzem, egyre többet olvasok naponta, egyre gyorsabban haladok.
20.07.03. 11:01 #2610
Peace
Sandy Mitchell - "Az ​Áruló Keze" (Ciaphas Cain sorozat 3. kötet):

Jóval több volt a felvezetés, mint az első két kötetben. A könyv első kétharmadában inkább a bolygó kormányzásával és a katonai beavatkozás alkalmával felmerülő bürokratikus és egyéb problémáékkal foglalkozott az író. Ami nem is feltétlenül baj, mert tette mindezt a szokásos szórakoztató stílusában. És természetesen mindig jó a birodalom működésének egy újabb szegmensébe betekintést nyerni. Aztán az utolsó harmadra szokás szerint elszabadul a pokol. Kedvenc komisszárunk ezúttal is próbálná menteni a bőrét, de nem marad más lehetősége, meg kell mérkőznie az egymást aprító Khorne és Slaanesh kultistákkal. Boszorkányság, bukott űrgárdisták és egyéb ocsmányságok törnek ezúttal a birodalom hű szolgáira. Ráadásul saját komisszár társával is meggyűlik a baja rendesen!
Egyre jobban kezdem csípni ezt a karaktert és Sandy stílusát! Olyannyira, hogy nem vártam tovább a hazai megjelenésekre, megrendeltem angolul a maradék 7 kötetet.
20.06.17. 15:01 #2609
Peace
Sandy Mitchell - "Jégbarlangok" (Ciaphas Cain sorozat 2. kötet):

Én valahogy még mindig nem érzem azt a nagy rajongást, amit rengetegen éreznek a Cain sorozattal kapcsolatban. A könyv pörgős és izgalmas, vannak benne jó szövegek szép számmal. Cain-t is egy kicsivel jobban megismerhettem, de a kötődés kialakulása még várat magára. Természetesen ehhez több könyvre volt szükség Gaunt Szellemei esetében is, úgyhogy nem vagyok elkésve. És persze vissza van még minimum 8 kötet a sorozatból, úgyhogy bőven lesz rá lehetőség, hogy még jobban megkedveljem a komisszárt és bajtársait. Nem is vesztegettem az időt, már nagy erőkkel olvasom "Az Áruló Keze" című folytatást! Ahogyan a Gaunt Szellemei regényeket, úgy ezt a sorozatot is nyugodt szívvel tudom ajánlani azok számára, akik most ugranának fejest a WH40K világába. Annyi, hogy ebből jelenleg csak 3 kötet elérhető magyar nyelven. Viszont a Tuan kiadó nagy erőkkel dolgozik a folytatásokon és az idei tervükben augusztusra tervezik a 4. és novemberre az 5. könyv kiadását.
20.06.09. 16:58 #2608
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Germi, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy én, mint ortodox herbertariánus , azt javaslom, hogy messzire kerüld el a fia és a barátja által írt könyveket. Ha mégis erre vetemednél, akkor először ebben a sorrendben ezeket olvasd el, ezek az eredeti, Frank Hebert által írt könyvek:

Dűne
A Dűne messiása
A Dűne gyermekei
A Dűne istencsászára
A Dűne eretnekei
A Dűne Káptalanház

Csak ezek után "érdemes" foglalkozni az előzmény, köztes, lezáró kötetekkel.
20.06.09. 16:51 #2607
Juraviel.Ihuan.Bedvin
gothmog

Ez nagyon "oh, my sweet summer child" jellegű volt. Ám maximálisan egyetértek.

________________

Erről pont nemrégiben volt beszélgetés az egyik FB sci-fi/fantasy csoportban és pont a Dűne kapcsán. Ám ha kellene a kiejtéshez egy kis segítség, itt van három videó, ugyanattól a személytől. Nem teljes, de a különlegessége az, hogy a benne szereplő nevek kiejtése mind eredeti felvételek Frank Herberttől, és utána a szerző pedig elmondja, hogy szerinte, ha az eredeti, arab gyökereket figyelembe vesszük, hogy kellene kiejteni az arab gyökerű neveket:

A Guide to Dune Words: How to Pronounce DUNE NAMES According to Frank Herbert

A Guide to Dune Words: How to Pronounce HOUSES & HOMEWORLDS According to Frank Herbert

A Guide to Dune Words: How to Pronounce GROUPS & ORGANIZATIONS According to Frank Herbert
20.06.09. 16:32 #2606
Germinator
Engem inkább az kezdett el mozgatni, hogy szokás lehetne, hogy minden fantasy és sci-fi könyvhöz függelékpént IPA jelekkel kiejtési útmutatót adnak A belső olvasóhangom nagyon megköszönné.
20.06.09. 16:16 #2605
Peace
20.06.09. 16:12 #2604
Germinator
Hát egyelőre nem ástam bele magam, hogy milyen folytatások vannak meg ciklusok meg nemtom
20.06.09. 16:10 #2603
Peace
20.06.09. 16:06 #2602
gothmog
De egy nagyon egyszerű és követhető sztori nagyon tiszta helyzetekkel, erőviszonyokkal.

Ezt csak kiemeltem most, hogy visszaidézhesd majd a szűzies naivitásodat, miután letudtad a könyvciklus második felét is! (Dűne istencsászára, Dűne eretnekei, Dűne káptalanház)

Persze a történetek, illetve az egyes alaphelyzetek később sem válnak bonyolultabbá, mégis, ha eljutsz odáig, érteni fogod (ó, igen, nagyon is!), mire gondolok
20.06.09. 15:26 #2601
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Mindig örülök, ha valaki az örök kedvencemről pozitívan nyilatkozik, főleg úgy, hogy még soha nem is olvasta, vagy lőtte le magának a "tartalmát". [FAN LEVEL: maximumon ] A története valóban "egyszerűnek" tűnik, de a végén majd összeáll minden részlet, főleg, hogy a itt mögöttes mondanivaló sokkal erőteljesebb (lesz), mint maga a történet (pontosabban az egymásra épültségtől eme "egyszerűségében" összetett is lesz).

Ha majd végigolvastad, írd már meg ide spoilerben, hogy te hol vágnád ketté a történetet? Pár hónapja McCl@ne-nek is feltettem ugyanezt, és szinte ugyanezt a pontot jelöltük meg. Van egy-két tökéletes "kilépési" lehetőség, nagyjából nagyon közel egymáshoz, kíváncsi vagyok te hol találod meg ezt. A film miatt kérdezem. Arra is kíváncsi vagyok Denis Villeneuve is ezt választja-e. Pont múltkor láttam egy videót, amiben azt taglalták, hogy tizenéves kora óta imádja ezt a könyvet, és a Dűne az egész eddigi munkásságában érezhető, tetten érhető.
20.06.09. 14:52 #2600
Germinator
Nem, most találkozom először a történettel.
20.06.09. 14:37 #2599
Peace
David Lynch féle 1984-es film megvolt?
20.06.09. 14:11 #2598
Germinator
Valamelyik topicban már írtam, de elkezdtem olvasni a Dűnét - most úgy voltam vele, hogy szívesen megismerném az eredetit azelőtt, hogy a filmet majd megnézem az év végén(?). Lassan indult be, nagyon finoman lefestette a világot, a helyzeteket, a szereplőket, sok időt eltöltöttünk beszélgetésekkel és gondolatokkal, és most úgy 200 oldal után elkezdtek ilyen egymás utáni gyorsasággal beindulni az események, kapkodom csak a fejem Nagyon izgalmas és érdekes, és fogalmam sincs, hova futhat ez ki. Közben akarva-akaratlanul azon agyalok, bizonyos helyzetek vajon megjelennek-e a filmben, és ha igen, hogyan fog az kinézni, megvalósulni, szóval jó élmény. Alapvetően egy nagyon egyszerű történet szerintem - jó értelemben! -, pedig eleinte nagyon megijesztett mindenféle előítélet, amit ahhoz kapcsoltam, ha meghallottam a "Dűne" címet De egy nagyon egyszerű és követhető sztori nagyon tiszta helyzetekkel, erőviszonyokkal. Érdekel, érdekes!
20.06.05. 20:18 #2597
Peace
Deathwing - A Warhammer 40,000 anthology:

Igazából azért kaptam fel rá a fejem, mert eredetileg 1990-ben lett kiadva és iszonyatosan kíváncsi voltam a '80-as évek végén íródott WH40K novellákra. Watson 4 könyvével (Inkvizítor sorozat) indult számomra a szerelem, és azok is ekkortájt íródtak. Én már a 2001-ben újra kiadott feltuningolt változatot vásároltam meg, melybe belekerültek később íródott művek is. Ilyen volt a "Pestilence" is Abnett-től, amit már természetesen olvastam a "The Magos"-ban. Nem okozott csalódást a könyv, voltak jó és kiemelkedően jó kis történetek. Nyugodt szívvel tudom ajánlani azok számára is, akik még csak éppen ismerkednek az univerzummal.
20.05.23. 21:24 #2596
david139
Thx!
warcat: nopp. Van ebookom, de tableten jól szeretek olvasni. Ahhoz is van Kindle app, de egy hordó fos, közelébe nem ér a random epub olvasóknak. Eszem ágában nincs még egy ebook olvasót venni csak azért, mert az amazon rákényszerít.
20.05.23. 20:23 #2595
dzsud
Libgen (ezt én mondjuk inkább szakkönyvekre használom)
MyAnonamouse
20.05.23. 20:18 #2594
warcat
20.05.23. 20:02 #2593
david139
Ha valaki szokott esetleg angolul könyveket olvasni és tud valami jó beszerző helyet mondani az please PM
Próbáltad a legális módot Amazonnal, iszonyat sokat szoptam mire ráerőltettem az ipad-emre..
20.05.11. 10:31 #2592
Peace
Tom Sweterlitsch - Letűnt ​világok:

És elérkezett ez a pillanat is! Végre eljutottam addig, hogy a 2-3 éve egyre csak duzzadó listáról sikerült az elsőt kiolvasni! Nagyon ígéretesen indul a könyv! Időutazás, tér-idő torzulás, B-L hajtómű, sok száz évvel a jövőben létező technológiák használata a '80-as években! Teljesen rápörögtem! És nem mellesleg végre kamatoztathattam a kvantumfizikával kapcsolatos igen csekély tudásomat! De legalább pár dolog könnyebb megértésében és átláthatóságában segített, amit magamra szedtem az évek során. És akkor jöjjön a feketeleves. Shannon ​Moss karakterét egyáltalán nem éreztem kidolgozottnak. Sokkal többet kellett volna foglalkozni ezzel a vonallal, hogy legalább valami minimális kötődés kialakulhasson, hogy legalább picit aggódhassak érte vagy drukkoljak neki. A könyv közepe felé rettenetesen leül és így már nem is volt képes újra megragadni a figyelmem és ismét felkorbácsolni a lelkesedésemet. Az utolsó 40-50 oldal pörgős és izgalmas is lehetne, de van pár olyan bődületesen gyenge momentum, ahol a fejemet fogtam és kérdeztem: "Tényleg? Ez így ennyi? Ennyivel letudtuk?". Szóval a legvége igencsak kiábrándító volt. Nem tudom jó szívvel ajánlani. Még akkor sem, ha a moly-on 87%-on áll és goodreads-en is 3,95-ös. Ettől függetlenül tehettek vele egy próbát, hiszen sokaknak kimondottan tetszett. Nekem ez így ebben a formában nagyon gyenge volt és eléggé lelombozó.
20.04.23. 12:39 #2591
Peace
Aaron Dembski-Bowden - "A Császár Lándzsája":

Szemeztem már vele és hajlottam is a megrendelésre, de a Tuan oldalán hirtelen felbukkant a magyar kiadás előrendelése, így megvártam az ő kötetüket. ADB-ben még sosem kellett csalódnom, ezúttal is teljesen levett a lábamról!!! Már alapból tetszett, hogy az egész történetet a káptalan szolga szemszögéből ismerhetjük meg. Nagyon nem is olvastam még róluk és a feladataikról, eddig nem kerültek reflektorfénybe az általam olvasott könyvekben. Az Birodalomtól elzárt terület is elég komor helyszínt biztosított a történetnek. Ahol 100+ éve az Astronomican fényétől elzárva tartják a frontot a Káosz csatlósaival szemben. Ebbe csöppen bele a Mentor légió követe, kinek személyes belső vívódásai különösen remekül lettek papírra vetve! A Lándzsákat is pillanatok alatt sikerült megkedvelnem, nagyon szimpatikusak! Végig lélegzetelállítóan izgalmas és pörgős! A könyv vége felé bekövetkező események pedig igencsak áll leejtősek! Én legalábbis pislogtam rendesen és pár pillanatig nem is igen tudtam magamhoz térni! És az ilyen történetek és hangulat miatt nőtte ki Magát ADB az egyik kedvenc WH40K írómmá! Bátran tudom ajánlani minden rajongó számára!
20.04.10. 12:11 #2590
Shadowguard
Én a játékokat nem próbáltam, valahogy nem tudtam rávenni magam. A sztorit ismerem, néztem videót is, valamiért nem fogott meg.
A könyvet tavaly olvastam, egy szép nagy egybekötetben volt az egész. Ha mint könyvet kérdezed akkor tudom ajánlani. Egyszer mindenképpen megéri elolvasni, bár pont a játékok felületes ismeret miatt én kicsit másra számítottam, az elején nehezen is rázódtam bele. Lövöldözés csak mutatóban lesz, menekülés és megmagyarázhatatlan dolgok, amik később sem kapnak magyarázatot... Na olyan viszont rengeteg.
20.04.09. 19:42 #2589
davkar9
Metro játékok újrázása után erősen gondolkodom, hogy végre pótolom már a könyveket. Érdemes? Hangulat, fordítás, ilyesmi. Ha jól tudom 33, ami adta az ötletet, 34 részben önálló, részben LL, 35 pedig exodus prequel-átfedés.
20.04.09. 12:57 #2588
Peace
John Douglas · Mark Olshaker - Megszállottak:

Messze nem volt annyira jó olvasmány, mint a "Sorozatgyilkosok". Valahogy ott annyira jól el lett találva a a stílus és saját életének egyes momentumainak belefűzése, hogy egy letehetetlen és érdekfeszítő könyv lett a végeredmény. Itt sajnos nagyon nem éreztem ezt. Esetek egymás utáni leírása, mintha jegyzőkönyveket tettek volna egymás mögé biggyesztve. Természetesen minden egyes ügy mélyen felzaklatott és ismét elképedve és elborzadva tapasztaltam, hogy milyen szinten aberrált és deviáns emberek élnek köztünk. A legijesztőbb az együttérzés teljes hiánya. Mintha gépek lennének és nem is értik miért ülnek életük végig vagy miért lettek halálra ítélve. Számunkra sosem lesz felfogható ez az egész. A szerzők munkássága előtt viszont le a kalappal! Nem is tudom elképzelni, hogy hány veszélyes bűnöző elfogásánál volt segítségükre a Douglas-ék által megalkotott új tudományág. Azt is jó volt olvasni, hogy több szervezet is igyekszik segítséget nyújtani az áldozatok hozzátartozóinak. Ha másképp nem is, legalább pszichésen. Elképzelni se tudom min mehetnek keresztül szegények...
Már csak az "Utazás ​a sötétség mélyére" kötet maradt hátra, de várok vele most egy jó darabig. Egyelőre elég volt a világ ocsmányságaiból.
20.04.08. 20:26 #2587
Ricsi1976
Az igen! Gratulálok! Szép és egyedi gyűjtemény!
20.04.08. 19:55 #2586
szbszig
Azért erre most büszke vagyok.

Ma sikerült beszereznem a sorozat utolsó, még hiányzó tagját is. A könyvek nagy része több szempontból is ritkaságnak számít. Egyrészt a legtöbb már nem kapható sehol, nem hogy könyvesboltban, de antikváriumokban sem elérhető egyáltalán. Másrészt témájukat tekintve is egyediek, mivel nyolcból négy esetben (Jemen, Libanon, Szaúd-Arábia, Szíria) az adott országról egyáltalán nem létezik más, magyar nyelvű útikönyv.
20.03.18. 22:29 #2585
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A Galaktika írta:

"Kedves Molyok!

Ingyenessé tettünk a számotokra rengeteg e-könyvet! A jelenlegi helyzetre való tekintettel, szeretnénk ha mindenki felelősséggel – és akinek lehetősége van rá – otthon maradna és olvasna legalább két hétig, és akkor hamarabb indul be újra a világ.

Jó olvasást mindenkinek!

Az akció jelenleg április végéig tart, de ez változhat.
"

Link

__________

Igazán király, hogy két kiadó is ad ingyenes e-könyveket!

Szerk.: Ha valaki lemaradt volna, lentebb linkeltem egy másik ilyen ajándékozást, az Agave Kiadó jóvoltából.
20.03.17. 18:25 #2584
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Egyébként, hogy ne tűnjön úgy, hogy túlságosan felmagasztalom a szerzőt és leszólom a BioWare-t, nem Reynolds találta fel a toposzt. Csakhogy egy másik példát hozzak fel, a "Babylon 5" széria egyik fő konfliktusa is az Árnyak képében nagyon hasonlóról szólt.
20.03.17. 16:20 #2583
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Reynolds korunk egyik legjobb szerzője a sci-fi zsánerben. A Deltánál elkezdett új sorozatát -Poszeidón gyermekei- csak azért nem vettem meg, mert már sok olvasatlan könyvem gyűlt össze. Ám annak idején megjelenéskor mindkét könyvét megvettem, a másik, a "Jelenések tere" szintén egy sorozat első része. Nagyon sajnáltam, hogy az Alexandra annak idején nem folytatta a kiadását.

Ráadásul ez Mass Effect rajongóknak is igazi csemege lehetett volna, mert az alapötlete a könyvsorozatnak, a ciklikusan visszatérő civilizációkat elpusztító és beolvasztó fajt tuti innen vette a BioWare, annyi a hasonló történetelem, hogy még az ősi, fejlett kultúrát kutató emberek és technológiával felturbózott emberek is jelen vannak. Teljesen megdöbbentem, amikor olvastam.
20.03.17. 14:52 #2582
Peace
Alastair Reynolds - Napok ​háza:

Ezer éve megvettem magamnak és itt volt az ideje, hogy végre nekiálljak. Sosem egyszerű egy teljesen új univerzumba csöppenni, ami tele van ismeretlennel. De ugyanakkor ritka izgalmas is és az újdonság erejével hat. Az első 40-50 oldal így is kicsit nyögvenyelős volt és néhol eléggé bizarr, de pillanatok alatt túllendültem a kezdeti nehézségeken és teljesen beszippantott a könyv. Kimondottan grandiózus volt a történet és sokszor még számomra is nehéz volt megemészteni az ilyen több millió éves távlatokat, amikről beszélünk. Az viszont valahol tetszett, hogy még 6 millió év elteltével is ugyanolyannak írja le az embereket, mint amilyenek mindig is voltak. Féltékenység, kapzsiság, gonoszság...én is ugyanígy gondolom. Ami alapvetően a DNS-ünkbe van kódolva, azon nem leszünk képesek túlnőni és jobbá válni. Mondjuk én nem adok 6 millió évet az emberiségnek. Iszonyatosan tetszett, hogy mennyit foglalkozik az író a saját öntudattal és példátlan értelemmel rendelkező gépnéppel. Hogy képesek jobbá és emberibbé válni az embernél. Bosszú, gyűlölet, könyörület és megbocsátás mind jelen lehet ezekben a példátlan teremtményekben. Az is tetszett, hogy beismerjük mennyire nem tudunk semmit az univerzumról és az Elődökről még sok millió éves fennállásunkkal is a hátunk mögött. És milyen kétségbeesetten próbáljuk kifürkészni a galaxisok titkait....

"A „Napok Háza” káprázatos, szédítő űropera, amely a klasszikus sci-fi eszközeivel teremt egy ragyogó, új világot – a kortárs tudományos-fantasztikus irodalom mesterműve."

Nem túloztak, valóban lehengerlően zseniális mű. Nagyon jó szívvel tudom ajánlani sci-fi rajongók számára!
20.03.16. 19:53 #2581
Peace
20.03.16. 17:59 #2580
Juraviel.Ihuan.Bedvin
20.03.11. 20:01 #2579
quervo
Kőhalmi Zoltán - A férfi, aki megølte a férfit, aki megølt egy férfit

Kőhalmi írásban parodizál, úgy néz ki. Az első két fejezet szerintem valami egészen fenomenális, a Monty Python legjobb pillantait idéző sebességgel repkednek az abszurd helyzetek, minden oldalon van szinte egy-egy felröhögős poén. Ez a lendület kicsit megakad a végefelé, viszont ekkorra meg már elkezdett a háttérsztori annyira érdekessé válni, hogy végigvitte az érdeklődésemet.

Remek könyv!
20.02.26. 14:38 #2578
Peace
Rachel Harrison - Becsületbeli ügy:

Nem ájultam el tőle. Egy tisztességesen megírt történet, de sajnos semmi kiemelkedő. 1-2 szimpatikus karakter akadt is, de nem éreztem azt a könyv végére, hogy ebből iszonyatosan kell nekem egy folytatás most azonnal. Legyen egy erős közepes. Legalább ismét támogattam a kedvenc hazai kiadómat!
1 2 3 ... 51 52 53

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

keresés a fórumban


Kedvenc témák | Súgó (FAQ) | Fórumszabályzat