25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Beat Slayer teszt – Ritmikus sportpofozkodás

Michael Jackson is megénekelte: Beat it!

Írta: Sityi 2 hozzászólás

Ki látta a Nyomd, Bébi, nyomd! (Baby Driver) című filmet? Ugye feltűnt, hogy a lövöldözések pontosan a zene ritmusára illeszkednek? Nos, a Beat Slayerben is valami hasonló dolgunk lesz: ritmusra kell konzervdobozzá pofoznunk egy nagy rakás robotot, hogy kiszabadíthassuk Dietrich karmaiból hősnőnk, Mia öccsét. Mindez nyakon öntve stílusos rajzfilmszerű grafikával és roguelite játékmenettel, azaz a fűbe harapva az összeharácsolt tapasztalati pontjainkból fejlesztve Miát immáron erősebben futhatunk neki a kihívásnak újra – erősebb ellenfelek ellen.

Beat Slayer teszt – Ritmikus sportpofozkodás

Nem vitás, az alapötlet nem teljesen új, nekem elsőre a Crypt of the Necrodancer ugrik be, mint valószínűsíthető ihletforrás (másodiknak meg a Hi-Fi Rush), de a Metal: Hellsinger, illetve a BPM: Bullets per Minute is hasonló játékmechanikával bír: küzdeni kell, de a mozdulatainknak a hallható zene ritmusára kell történnie. És ez szerencsére ebben az esetben is rendkívül szórakoztatóra sikerült. Természetesen a zene számít itt talán a legtöbbet, de nem lehet okunk a panaszra: saját szerzemény mind (licencelt nincs közöttük), és tökéletesen passzolnak a játék stílusához, élvezet ezekre a számokra pofozkodni.

Ha elég hosszú ideig sikerül tartanunk a tempót (alapesetben ez 20 ütés, rúgás, mozdulat után történik meg), Tanzrausch állapotba kerül Mia, amikor is többet sebez, kevesebbet sebződik – és egyéb effektek is aktiválódnak, attól függően, mit és hogy fejlesztettünk a játék során. Gyógyulni pedig az ellenfelek által néha elhullatott currywursttal tudunk.

Beat Slayer teszt – Ritmikus sportpofozkodás

Két futam között a bázison cseveghetünk barátainkkal, akik a jópofizások mellett hasznos tanácsokkal látnak el minket, illetve egy barátságosra állított robottal gyakorolhatunk is – ez főleg az új fegyvereink kipróbálásában nagy segítség. Mia fejlesztése is itt zajlik, a megszerzett tapasztalati pontjainkat itt költhetjük el új képességekre, fegyverekre, vagy egyszerűen csak tuningolhatjuk az életerőnk és/vagy a sebzésünk.

Bár a pályák nem, az ellenfelek és a pálya végi jutalom minden nekifutásnál változik – két pálya között pedig az elágazásoknál dönthetünk arról, milyen extrákra pályázunk, hogy aztán az egyes szakaszok végén jobb esélyekkel pofozzuk le az előttünk lévő főmuftit. És tulajdonképpen az egyetlen komoly kritikám pont a pályadesignra vonatkozik: értem én, hogy egy alternatív Berlinben járunk, de lehetett volna ennél azért markánsabban különböző „világokat” alkotni az egyes fejezetekhez szerintem...

Beat Slayer teszt – Ritmikus sportpofozkodás

Nem is nagyon ragoznám tovább a dolgot, mert a Beat Slayer egy igencsak kellemesre sikerült cucc lett, ami mind a ritmusjáték, mind a hack’n’slash rajongókat képes megszólítani és rabul ejteni. Nem korszakalkotó, de amit csinál, azt nagyon jól csinálja. Szerencsére demo is akad, így kockázat nélkül kipróbálhatja bárki.

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Pozitívumok
  • Hangulatos kis játék, amely jópofa módon ötvözi a különféle műfajokat
Negatívumok
  • A pályadesign lehetne kicsit változatosabb is

További képek

  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer
  • Beat Slayer

Beat Slayer

Platform:

Fejlesztő: ByteRockers' Games

Kiadó: Paras Games

Megjelenés: 2024. április 4.

Minimális rendszerigény: Intel Core i5 4570, 5 GB RAM, NVIDIA GTX 970, 3 GB háttértár, Windows 8

Ajánlott konfiguráció: Intel Core i7 11700F, 8 GB RAM, NVIDIA GTX 1060, 3 GB háttértár, Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Sityi
Sityi [1616]
Ha zen tudatállapotba kerülsz, nem olyan nehéz az... :-D
Aryx
Aryx [3534]
A demó tök jó volt, csak 0 ritmusérzékkel kissé nehéz az ilyeneket játszani. De tetszetős játék.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)