25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Még idén megjelenik a Kingdom Come: Deliverance II

6 év után kap folytatást a középkori Csehországban játszódó RPG.

Írta: Dino 4 hozzászólás

A 2K Czech egykori írója és designere, Daniel Vávra, valamint a Bohemia Interactive producere, Martin Klíma 2011-ben közösen alapította meg a Warhorse Studiost. A 11 fővel indult csapat aztán egy igen sikeres Kickstarter-kampány után hét év alatt készült el első játékával, a Kingdom Come: Deliverance-szel, amely egy középkorban játszódó, valós történelmi hátterű RPG lett. A stúdiónál ezután belekezdtek a folytatásba is, a cég időközben 250 fősre nőtt, 6 év munka után pedig most bejelentették a második részt, a Kingdom Come: Deliverance II-t.

Még idén megjelenik a Kingdom Come: Deliverance II

A helyszín ezúttal is Közép-Európa, azon belül is Csehország, egész pontosan pedig Kutná Hora (Kuttenberg) városa, a késő középkorban, konkrétan 1403-ban. Az előző játék térképének kétszerese vár ránk, ahol egy kovácsműhelyből indulva kalandozhatunk többek közt a ma is létező Cseh Paradicsomban, benne a Trosky kastéllyal. Kutná Hora amúgy korának egyik legnagyobb városa volt, amelyben ezüstbányászat folyt. És bár a történet ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt, a fejlesztők azt ígérik, hogy annak ismerete nélkül is el lehet majd kezdeni.

Főhősünk Henry, egy kovács fia. Faluját támadás éri, otthonát felégetik, ő azonban túléli mindezt, és bosszúhadjáratra indul. Ennek során rajtunk múlik, hogy a világ megmentésén fáradozunk, vagy inkább megbüntetjük azt a bűneiért. Henry jelleme döntéseink nyomán alakul, lehet belőlünk elbűvölő lovag vagy akár tolvaj is. Tevékenységünket pedig ezúttal is kommentálhatja az utca embere, azonban most már válaszolhatunk is nekik.

Megújították a harcrendszert, amelyben kardozás mellett ezúttal már számszeríj, valamint kezdetleges lőfegyver is vár majd ránk. A környék számtalan titkot is rejt, így mindig lesz mit tennünk az első résznél hosszabbra nyúló történet során, amelyben 5 órányi cutscene is vár ránk. Azt mondják a fejlesztők, hogy számos olyan dolog kerül be a Kingdom Come: Deliverance II-be, amit az elsőnél még a kis csapattal nem tudtak megvalósítani, mostanra viszont elég tapasztalatuk és erőforrásuk lett hozzá.

Még idén megjelenik a Kingdom Come: Deliverance II

Henry ezúttal is Tom McKay, Sir Hans pedig Luke Dale hangján szólal meg. (Azt egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e most is ízesen káromkodó magyarok. ;-) ) A zenéért pedig ismét Jan Valta felel, akinek irányításával szimfonikus zenekarral és kórussal zajlanak a hangfelvételek.

A Kingdom Come: Deliverance II még ebben az évben megjelenik, PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Kingdom Come: Deliverance II
  • Kingdom Come: Deliverance II
  • Kingdom Come: Deliverance II
  • Kingdom Come: Deliverance II
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Pras
Pras [5485]
Jesus Christ be praised, Henry has come to see us!
Blackhard89
Blackhard89 [4]
Ha idén megjelenik, akkor miért nincs pontos dátum?
Peace
Peace [27884]
YESSSSS!!!! :love:
montanosz
montanosz [116]
csak ezért a játékért veszek egy uj gépet ha kell
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)