25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hogyan működik a Company of Heroes 3 kontrollerrel?

A világháborús stratégia legutóbbi előzetese pontosan erre a kérdésre ad választ.

Írta: GeryG

A valósidejű stratégiák továbbra sem mozognak túl otthonosan a konzolokon, ezért is lehet extra kihívás egy-egy stúdiónak, ha mégis megpróbálkoznak vele. A Relic Entertainment így tesz a PC-re februárban megjelent Company of Heroes 3-mal, amely PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is a hónap végén várható.

A játék legújabb előzetese kifejezetten azt a kérdést járja körül, hogy miként fog működni az irányítás kontrollerrel. Természetesen egészen más megoldásokban kell gondolkozni egy billentyűzet-egér pároshoz képest. Ezért a teljes kezelőfelületet és az irányítást, a parancsok kiosztását is az alapoktól gondolták újra.

Az új funkciók közé tartozik a command wheel, egy gombnyomással előhívható parancstárcsa, amelyen az analóg kar segítségével oszthatjuk ki az utasításokat az egységeknek. Már korábban is lehetett hallani a full tactical pause opcióról, amely szintén a konzolos játékosok életét könnyíti meg. Bármikor megállíthatjuk az időt, hogy áttekintsük a harcteret és minden egységnek egyenként kioszthassuk a parancsokat. Úgy tartathatjuk kézben az irányítást, hogy közben a látványos akcióról sem maradunk le.

A Company of Heroes 3-ban két kampányt kapunk, az egyi Észak-Afrika hadszínterén játszódik és a német sereget irányíthatjuk, a másik pedig az olasz fronton, ahol megjelenik az epizód nagy újítása, a körökre osztott stratégiai térkép is. Itt már az angol és amerikai csapatokat vezetve szoríthatjuk észak felé a német sereget, miközben időnként a helyi ellenállásnak is segítenünk kell.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Company of Heroes 3

Platform:

Fejlesztő: Relic Entertainment

Kiadó: Sega

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2023. február 23. PC
2023. május 30. PS5, XSX

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!