25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Alakul a Gran Turismo mozi szereplőgárdája

Többek közt a Stranger Things és A Gyűrűk ura sztárja is csatlakozott a projekthez, amit nálunk fognak forgatni.

Írta: GeryG

Alakul a Gran Turismo mozi szereplőgárdája

Amikor arról van szó, hogy egy videojátékból filmet kellene készíteni, az embernek általában először a nagy akciójátékok jutnak eszébe, majd a kalandjátékok, esetleg a stratégiai játékok. Mindegyikre van már példa, hiszen ott a méltán "jesszusom" Doom, a közepesen "jajj istenem" Warcraft vagy az egészen "szó-szó" Tomb Raider (nem a régi, inkább az új – a régi amolyan "jajj anyám"…). Autós játékból viszonylag ritkán szoktak filmet faragni, bár erre is van már példa, méghozzá a 2014-es "szentséges ég" Need for Speed. Most pedig úgy néz ki, hogy készül egy "na ebből mi lesz" Gran Turismo mozi is. Utóbbi kapcsán viszont (egyelőre) még bizakodóak lehetünk és erre több okunk is lehet.

Az első rögtön nem az, hogy a Sony csinálja a filmet, bár ez érthető, hiszen mégiscsak egy PlayStation-exkluzív franchise-ról van szó, de mégis mozis körökben a Sony Pictures nem feltétlenül cseng olyan jól mint videojátékos körökben. Az viszont már bíztatóbb, hogy a szereplőgárda kezd összeállni és nem is tűnik olyan elveszettnek.

Alakul a Gran Turismo mozi szereplőgárdája

A rendezői széket az a Neill Blomkamp foglalja el, aki mostanában eléggé belemászott ebbe a videojátékos buliba, ugyanis nyakig benne van az Off the Grid című játék fejlesztésében is. Az egyik főszereplő az a Darren Barnet lesz, aki először tévés sorozatokban kezdte, majd belekóstolt az animációs filmek szinkronizálásába, legutóbb pedig egy közepesen nyálas Netflix-romkomban, az Én még sosem… sorozatban tündökölt.

Nála viszont határozottan nagyobb névnek számít a nők kedvence Orlando Bloom, aki egy kilométerről is lenyilazta a legyet egy ork füléről A Gyűrűk urában, majd kagylófület növesztett A Karib-tenger kalózaiban. A másik nagy név pedig az a David Harbour, akit a legtöbben csak a Stranger Things Hopper seriffjeként imádnak, de azért egész jól állt neki a lepukkant szovjet szuperhős hacuka is a Fekete Özvegyben.

Alakul a Gran Turismo mozi szereplőgárdája

A másik érdekesnek ígérkező dolog a Gran Turismo mozival kapcsolatban az a sztori, márpedig ez elég fontos részlet egy film esetében. Ahelyett ugyanis, hogy egy Need for Speed-szerű agyatlan akciófilmet forgatnának, inkább egy valós sztorit mesélnek el. Aki picit is követte az elmúlt években a franchise körüli eseményeket, annak a GT Academy név sem lehet ismeretlen.

Ez az a műsor vagy program, amit a játékot fejlesztő Polyphony Digital és a Nissan közösen indított. A cél pedig az volt, hogy a legtehetségesebb Gran Turismo-játékosnak megadják a lehetőséget, hogy valódi versenyautóval indulhassanak például a Le Mans 24 órás versenyen. Ennek a történetét fogja elmesélni a film, Darren Barnet pedig azt a tinit alakítja, aki megnyeri ezt a lehetőséget és megkezdődik a kiképzése. Az egykori versenyzőből lett mentorát David Harbour formálja meg, míg Orlando Bloom ezúttal egy mindenre elszánt marketingesként tetszeleg majd.

És a végére még egy számunkra érdekes érdekesség: a forgatás elvileg hamarosan el is kezdődik, méghozzá kis hazánkban. A premierre egyébként a tervek szerint szűk egy év múlva, 2023 augusztusában kerülhet sor.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!