25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Kerbal Space Program 2 – megint elhalasztották a kilövést

A játéknak már évekkel ezelőtt meg kellett volna jelenni, de még idén sem fog…

Írta: GeryG

Az Intercept Games stúdiójában készül a 2015-ös népszerű szimulátor, a Kerbal Space Program folytatása. Az egyszerűen csak Kerbal Space Program 2 címre keresztelt újdonságról a 2019-es bejelentésekor azt ígérték a készítők, hogy 2020-ban már tervezhetjük is vele a saját űrprogramunkat. Nos, ebből finoman szólva sem valósult meg semmi.

Az egész franchise története elég egyedi, ugyanis az első részt tulajdonképpen csak 2021 nyarán fejezték be hivatalosan, vagyis jóval a második rész bejelentése után érte el véglegesnek szánt formáját. Ez nagyban közrejátszhatott abban is, hogy a második rész folyamatosan késett és így a mai napig nem is jelenhetett meg.

A legutolsó hírek még arról szóltak, hogy valamikor ez év vége felé már tényleg megkaphatja a játék a kilövési engedélyt. Ám a fejlesztés kreatív vezetője, Nate Simpson legutóbbi bejelentéséből kiderül, hogy idén már nem érdemes készülnünk a premierre. A Kerbal Space Program 2 PC-re ugyanis leghamarabb valamikor 2023 elején érkezhet meg, de ennél közelebbit egyelőre nem tudni. Aki pedig a konzolos változatra ácsingózik, annak még rosszabbak a kilátások: erről mindössze annyit tudni, hogy valamikor a PC-s megjelenés után jöhet el az ideje.

Ha abból indulunk ki, hogy az első részt végül egy évtizeden keresztül kalapálták a fejlesztők, akkor ez a projekt még egészen gyerekcipőben jár. Viszont a rajongók annak legalább örülhetnek, hogy a fejlesztők azért tologatják állandóan a premiert, mert új szintet akarnak lépni a játékkal az elődhöz képest is. Ez pedig mindenképpen jó hír.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Kerbal Space Program 2
  • Kerbal Space Program 2
  • Kerbal Space Program 2

Kerbal Space Program 2

Platform:

Fejlesztő: Star Theory Games, Intercept Games

Kiadó: Private Division

Megjelenés:
2023. február 24. PC (korai hozzáférés)
2023. PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!