25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2013

Megnéztük a Magicka: Wizard Warst

Az egyedi játékmenet a folytatásban is visszaköszön, ám ezúttal minden az egymás elleni csatáról szól.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

A gamescom alkalmával lehetőségünk nyílt, hogy a Paradox Interactive prezentációira is ellátogassunk. A kiadó egy közeli szállodában tartotta bemutatóit, amelyek közül kettőn vettünk részt, ezek közül az egyik a most röviden bemutatásra kerülő Magicka: Wizard Wars volt.
Egy rövid beszélgetés és egy humoros trailer megtekintése után máris belevetettük magunkat a játékba, amelynek elején gyorsan elmagyarázták az alapvető irányítást. Az szerencsére nem változott az első játék óta, vagyis a billentyűzeten kell kiválasztani a kívánt varázslatokat, amelyeket az egér segítségével tudunk támadásra vagy védekezésre használni. Az alap mágiák is ugyanazok, vagyis föld, víz, levegő, tűz, élet és halál, ezek kombinációiból pedig rengeteg varázslat összehozható.
A demo elején megalkothattuk saját mágusunkat, akinek öltözékét és felszerelését is mi határozhatjuk meg. Az egyes varázsbotok és kardok ugyanúgy eltérő képességekkel bírnak, ahogyan a különféle köpenyek, így mindenki a saját játékstílusának legmegfelelőbbet állíthatja össze. A demóban egyfajta domination játékmódot próbáltunk ki, vagyis a térképen adott volt három zóna, amelyeket minél tovább meg kellett tartani. A játékmenet alapvetően tehát nem sokban különbözött az első játéktól, azt leszámítva, hogy ezúttal kimondottan az egymás elleni harcra lett kihegyezve. A fejlesztők ígérete szerint éppen ezért sokkal jobban fog működni az egész, nyoma sem lesz az első játék többjátékos módjára jellemző nehézkességnek. Ez mondjuk egy MOBA játéktól el is várható.
A Magicka: Wizard Wars kizárólag PC-re készül, megjelenésére valamikor 2014-ben kerülhet sor.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Magicka: Wizard Wars

Platform:

Fejlesztő: Paradox North

Kiadó: Paradox Interactive

Megjelenés: 2015. április 28.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

SwitcX88
SwitcX88 [621]
Áhá, szóval ez akkor egy második rész lesz? Eddig azt hittem, csak dlc.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)