25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

gamescom 2013

A Wargaming.net a gamescomon

World of Warplanes, konzolok és tervek.

Írta: Zoo_Lee

Nemrég én is elkezdtem játszani a World of Tanksszel, majd a nyílt béta indulását követően a World of Warplanesszel is, így különösen izgatott voltam, amikor végre elértem az idén 15. születésnapját ünneplő Wargaming.net standjához. Rövid várakozást követően be is kerültem egy kis szobába egy konzol, egy asztali PC, valamint a cég három munkatársa mellé, akik vázolták az elkövetkező hónapokkal kapcsolatos terveiket, és válaszoltak a játékokkal kapcsolatos kérdéseimre is.

Hostessek a Wargaming.net standján
Hostessek a Wargaming.net standján

A kezdő téma a World of Warplanes volt, hiszen a játékot csak hetek választják el a hivatalos megjelenéstől [konkrétan szeptember 26-án jelenik meg]. Miután megemlítettem nekik, hogy egy hónapja én is aktívan tolom a bétát, magáról a játékmenetről nem sok szó esett (az egyik fejlesztő a biztonság kedvéért játszott közben – ezt látva elkönyveltem, hogy van még hová fejlődnöm...), így rátértünk néhány érdekesebb adatra. A játéknak eddig 3 millió regisztrált játékosa van (azokat nem számítva, akik a tankos játékhoz létrehozott profiljukkal nyomulnak, mint jómagam). A mai napon elindult Unified Premium Account program keretében a World of Tanks és a World of Warplanes prémium accountjai összevonásra kerülnek, így ha az egyik játékban a felső kategóriába léptél, a bónuszokat megkapod a másikban is, illetve a tervek szerint ez a rendszer a Wargaming jövőbeli játékaira is kiterjesztésre kerül majd. Valamint egy fontos infó azoknak, akik eddig ezt nem tudták vagy nem voltak benne teljesen biztosak: a World of Warplanes lokalizálva lesz az összes olyan nyelvre, amelyen nagytestvére is elérhető, így a megjelenést követően egyelőre meg nem határozott időt követően magyarul is elérhető lesz majd.

World of Warplanes
World of Warplanes

Ezt követően figyelmünk az Xbox 360-ra terelődött, és megnézhettem futás közben a World of Tanks konzolos változatát is. Alapvetően nem sok változtatás történt az asztali gépes verzióhoz képest, bár tény, hogy a grafika egy kicsit gyengébb, a menük kezelése sokkal inkább konzolokra szabott lett, illetve célzásnál az ellenséges tankokon egy zöld körvonal jelöli majd meg külön azokat a részeket, amelyekre tüzelve biztos a sikeres páncélátütés (penetration). Bár az irányítást tökéletes, könnyen kezelhető szintre hangolták a kontrolleren, PC és konzol közötti cross-play nem lesz a fair play elvei miatt, a konzolos verzió pedig eleinte kicsit kevesebb tartalommal fog indulni (főleg pályák terén), a fejlesztők viszont ezt a megjelenést követő rendszeres frissítésekkel folyamatosan orvosolni fogják majd.

World of Warships
World of Warships

Természetesen a World of Warships sem maradhatott ki, a prezentáció végére érve fel is tettem pár kérdést a fejlesztőknek. A válaszok egyelőre nem árultak el sokat: a játék készül, a készítők egy nagyon szűk, belső rétege tesztelgeti is, a hangsúly viszont most értelemszerűen a World of Warplanesen van. Azt mindenesetre megemlítették, hogy ha minden a terv szerint halad, jövő ilyenkor már játszhatunk a bétával.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • 15 éves a Wargaming.net

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!