25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Három Star Wars játék is készül a Respawn Entertainmentnél

Az új Star Wars Jedi mellett egy FPS-en és egy stratégiai játékon dolgoznak.

Írta: Dino

Három Star Wars játék is készül a Respawn Entertainmentnél

Az Electronic Arts és a Lucasfilm Games együttműködéséből három újabb Star Wars játékra is számíthatunk, amelyeken a Respawn Entertainment munkatársai dolgoznak. Az Infinity Wardból kivált Vince Zampella és Jason West alapította stúdiónak olyan játékokat köszönhettünk eddig, mint a Titanfall vagy az Apex Legends, de a Csillagok háborúja univerzum se áll távol tőlük, mivel tőlük érkezett 2019 novemberében a Star Wars Jedi: Fallen Order is.

Az egyik csapatot Stig Asmussen vezeti, aki korábban pár God of War játékon munkálkodott, majd a Respawnhoz csatlakozva az ő vezényletével készült el a Star Wars Jedi: Fallen Order. Náluk természetesen az újabb Star Wars Jedi játék készül, amelynek munkálatait már korábban elkezdték.

Cikkajánló
Star Wars Jedi: Fallen Order – Megérkezett a Star Wars univerzumban játszódó „Tombcharted”, és vele van az Erő

Star Wars Jedi: Fallen Order – Megérkezett a Star Wars univerzumban játszódó „Tombcharted”, és vele van az Erő

Messze nem hibátlan a Respawn akciójátéka, de hatalmasat üt.

Egy vadonatúj team alakult a cégnél Peter Hirschmann irányításával, akik egy FPS-en dolgoznak. Hirschmann se ma kezdte a pályafutását: producere volt az első, 1999-es Medal of Honornek, és közreműködött olyan játékoknál, mint az eredeti két Star Wars: Battlefront, a Star Wars: The Force Unleashed vagy a LEGO Star Wars II: The Original Trilogy.

A harmadik Csillagok háborújás játék pedig az újonnan létrehozott Bit Reactor stúdióval együttműködve készül, és egy stratégiai játék lesz. A munkát ennél is a Respawn felügyeli, a fejlesztési feladatokat azonban a Greg Foerstch vezette Bit Reactor csapata végzi. Foertsch korábban a Firaxis Gamesnél dolgozott, olyan játékokon, mint a Sid Meier’s Civilization széria, a Pirates! és a Railroads!.

Az új projektekről egyelőre nem árultak el többet, viszont annyit még kiemeltek a közleményben, hogy a Respawn új munkatársakat is keres: a toborzási oldaluk szerint mintegy 100 új embert várnak, elsősorban a programozási, művészeti és játékdesign részlegekhez.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!