25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

Négy stúdiót is bezár a Microsoft

A négy stúdió közül kettőn aligha lepődünk meg, de akad egy nagyobb kaliber is.

Írta: GeryG

Négy stúdiót is bezár a Microsoft

A Bloomberg információi szerint nagyobb átszervezésbe kezdett a Microsoft és az Xbox, amelynek keretében négy játékfejlesztő-stúdiót is bezárnak. A négy iroda közül kettő esetében valószínűleg senki sem lepődik meg, míg a másik kettő közül az egyik egy kisebb, főleg mobiljátékokat készítő csapat volt, a másik viszont egy nagyobb hal.

Az Arkane Austin stúdió és a Roundhouse Games legutóbbi játéka finoman szólva sem volt világsiker. Ők követték el ugyanis a botrányosan rossz Redfallt. Ennek tükrében valószínűleg senki sem csóválja értetlenül a bezárásról szóló híreket. Az Alpha Dog Games pedig elsősorban mobiljátékokat készített.

A legnagyobb név, amely az ügyben érintett, kétségtelenül a Tango Gameworks. A stúdiónak olyan játékokat köszönhettünk, mint a két The Evil Within epizód, a Ghostwire: Tokyo és legutóbb a Hi-Fi Rush.

A hírek szerint a döntés hátterében a projektek prioritásának újragondolása és az erőforrások átcsoportosítása áll. Így egyes csapatokat másokkal vonnak össze, más munkatársaktól viszont kénytelenek megválni. A beolvasztás a Roundhouse Gamest érintheti, akiket a ZeniMax Online Studiosba olvasztanak be, illetve az Arkane Austin egy részét is más stúdiókhoz irányítják. A többi stúdió munkatársaitól viszont elköszönnek.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!