25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Bet on Soldier

Az FPS-ek világába fogadási rendszerével akar új színfoltot vinni a Kylotonn játéka.

Írta: Madrac

A Kylotonn új akciójátéka egy újszerű ötlettel próbálja az FPS-ek túltelített piacán megszerezni a vásárlókat, mégpedig hogy fogadhatunk saját mérkőzéseinkre. A jövőben játszódó program egy TV-show-t mutat be, ahol rendes háborús körülmények között küzdenek a nagyhatalmak az igazi háborúk helyett. A szerkesztőségünkbe érkezett béta változat három pályán mutatta be a dolog működését.

Minden küldetés előtt a rendelkezésünkre álló pénzből vehetünk felszerelést. Természetesen ami megmaradt az előző feladat után, azt nem kell újra megvásárolnunk. Páncélunkat háromféle erősség közül választhatjuk ki, melyek közül a játék elején még nem áll mind a rendelkezésünkre. Vihetünk pajzsot is, mely jó szolgálatot tehet közelharcnál, mikor pisztollyal ritkítjuk az ellent. Közelharci fegyverünk egy rotoblade névre keresztelt eszköz, mely a nevéhez híven egy forgó pengével sebzi a célpontot. A könnyű fegyverhelyre választhatunk pisztolyt, könnyűgépfegyvert vagy sörétest, mindegyikből több változat is rendelkezésünkre áll. A közepes fegyverünk lehet gépfegyver, commando gun vagy mesterlövész puska. A nehézfegyvereket a rakétavető, a lángszóró, a harci sörétes és a gépágyú képviseli. Összesen hat gránátot is magunkkal cipelhetünk a tisztes arzenál mellé. Végül pedig felfogadhatunk egy vagy két zsoldost is, akik a küldetés alatt segítenek minket, egyszerű parancsokat is kiadhatunk nekik.

A fogadási rendszernél kiválaszthatjuk, ki ellen akarunk majd harcolni az arénában – ez egy egy-egy elleni küzdelem, beágyazva a játékmenetbe. Láthatjuk, mekkora tétet nyerhetünk minimum és maximum. A harcra egy percünk lesz majd és az idő fogyásával a nyereményösszeg is redukálódik. Ha az adott aréna több darabból áll, akkor minden helyre ki kell választani valakit.

Maguk a küldetések megállják a helyüket bármelyik akciójátékban, mégis lehet érezni a TV-show jellegét az egésznek. Gondolok itt a szépen felkonferált egy-egy elleni küzdelmekre és a lelőtt ellenfelekért járó pénzre is. Feladataink a szokásos dolgok, védeni a területet a támadóhullámtól vagy épp elfoglalni azt, elkísérni valakit egy pontra és más hasonlók.

A játék grafikája nem dönt újabb rekordokat a részletességével, de a kor igényeinek megfelel. A karakteranimációk jók és a fizikai modellezés is többé-kevésbé jól működik. Azért pár papírkonténer előfordult még a béta során. Hál’ Istennek az ellenfelek is jól láthatóak, nem kell keresni őket, mint néhány játékban. A hangok terén is jó munkát végeztek a fejlesztők, kellemes zenei aláfestés szól, mely igazodik az épp aktuális helyzethez, valamint a beszédhangok és a fegyverek is hangulatosak.

Összességében, ha nem is lesz az év játéka a Bet on Soldier, mindenképpen érdemes lesz figyelni rá, hisz érdekes új ötleteket tartalmaz, mely a mai felhozatalból igencsak hiányzik. Bizonyára jó pár kellemes órát fog szerezni a stílus kedvelőnek.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier
  • Bet on Soldier

Bet on Soldier

Platform:

Fejlesztő: Kylotonn

Kiadó: Digital Jesters

Megjelenés: 2005.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!