Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játékhírek

Jövőre jön a Starship Troopers: Extermination 12 fős kooperatív FPS

A játékban az űrgyalogság egy elit különleges alakulatának kötelékébe léphetünk be.

2022.11.29. 18:37 | szerző: GeryG | kategória: Játékhírek

"Csak egy jó bogár van, a döglött bogár!" – szól az 1997-es Paul Verhoeven klasszikus, a Csillagközi invázió egyik jelenetében. A film alapján készült ugyan néhány játék, de igazán nagyot egyik sem tudott szólni, a legjobban még az idén megjelent Starship Troopers – Terran Command sikerült. Most viszont az Offworld Industries és a Sony Pictures Consumer Products bejelentette, hogy közös játékon dolgoznak. Ez a Starship Troopers: Extermination.

Egy FPS-ről van szó, amelyben a hangsúly a kooperatív módon lesz. Méghozzá a tizenkét fős kooperatív módon. Mivel az ember egyedül aligha vehetné fel a harcot az arachnidokkal, így adja magát, hogy egy tucat katonából álló alakulatként vonuljunk csatába.

A játékosoknak azon túl, hogy minél több bogarat kell kiirtaniuk, nyersanyagokat is gyűjteniük kell, hogy védelmi pontokat és bázisokat építhessenek. A cél minél tovább kihúzni, majd végül valamely kimenekítési pontra eljutva elmenekülni az egyébként biztos halál torkából. Mindezt a híres űrgyalogság egy különlegesen képzett elit alakulatában, a Deep Space Vanguardban tehetjük majd meg.

A tizenkét játékos négyfős csapatokba osztva küzdhet majd a célokért. Három karakterosztály közül lehet választani: assault, support és defense, mindegyiknek más erősségei és gyengeségei lesznek, de mindegyikre éppúgy szükség lesz a csatatéren. Mindegyik osztály saját fejlődési fával, feloldható fegyverekkel, felszerelésekkel és perkökkel rendelkezik.

Két ütközet között falakat, lövésztornyokat, lőszerelosztókat kell építeni. Az arachnidokból ötféle lesz: drone, warrior, gunner, plasma grenadier és tiger elite. A fejlesztők azt ígérik, hogy a küldetések során fokozatosan egyre erősebb és egyre több bogarat kell majd kiirtanunk, ami idővel egészen nagy volumenű csatákat is jelent.

A Starship Troopers: Extermination a tervek szerint valamikor 2023-ban fog megjelenni PC-re. Első körben early accessben lesz elérhető, de ennek dátuma egyelőre nem ismert. Ahogy azt sem tudni, hogy konzolokra is elkészül-e a játék. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: A csillagok közé repít a Two Point Campus első kiegészítője
Következő hír: A Games with Gold 2022. decemberi kínálata »