Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játékhírek

Februárban talán tényleg jön most már az új The Settlers

Később pedig konzolokra is megjelenik a New Allies alcímet kapott reboot.

2022.11.29. 14:19 | szerző: Dino | kategória: Játékhírek

Még a 2018-as gamescom során rántották le a leplet a készülő új The Settlers játékról (szó szerint, mert a kiállítás nyitásakor még letakarva volt a Ubisoft stand falán a játék logója...). A kölni sajtóbemutatón mi is részt vettünk, és megtudhattuk többek közt, hogy a düsseldorfi csapatnál készülő reboot munkálatait a sorozat eredeti atyja, Volker Wertich irányítja.

A játékról aztán hol jöttek hírek, hol nem, hol kitűztek egy új megjelenési dátumot, hol bejelentették, hogy mégis csúszik. A tavaly év eleji zárt bétát követően aztán úgy döntöttek a Blue Byte-nál, hogy bizonytalan időre elhalasztják a premiert, mert a visszajelzések alapján úgy látták, nem olyan minőségű még a játék, amilyennek elképzelték.

Most pedig kaptunk egy új dátumot: a jelenlegi tervek szerint 2023. február 17-én fog megjelenni a PC-s The Settlers: New Allies, de a játék később PlayStationre, Xboxra és Switchre is el fog készülni. A bejelentés mellé pár percnyi bemutatót is kaptunk a játékról, amelyben a fejlesztők mesélnek arról, mire számíthatunk.

A Ubisoft Snowdrop Engine-jét használó játékban az egyszemélyes kampány mellé kapunk hardcore módot, amelyben az MI különböző módosítók és feltételek alapján jelent majd nagyobb kihívást, valamint skirmish lehetőséget is, amelyben a gép vagy más játékosok ellen mérkőzhetünk meg, egyszerre akár nyolcan játszva, kezdetben 12 pályán.

Cikkajánló
The Settlers zárt béta próbakör
Márciusban újra telepesnek állhatunk, de a mögöttünk hagyott hétvégén már bele lehetett kóstolni a tizenkét éve várt játékba.
» Olvasd el!

A korábban alcím nélkül készült The Settlers: New Allies PC-re tehát várhatóan február 17-én kerül boltokba. A PlayStation, Xbox, Switch és Amazon Luna verziók megjelenési dátumát egyelőre nem árulták el. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: The Settlers: New Allies

« Előző hír: Ha túl realisztikus játékot készítesz, azzal készülnek majd az álhírek is...
Következő hír: A csillagok közé repít a Two Point Campus első kiegészítője »