Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játékhírek

Rengeteg újdonsággal jön a The Long Dark: Tales from the Far Territory

A túlélőjáték kiegészítője napokon belül megjelenik.

2022.11.26. 09:39 | szerző: GeryG | kategória: Játékhírek

Igazán rögös utat járt be a Hinterland stúdió túlélőjátéka, a The Long Dark, amelyet még 2013-ban jelentettek be. A fejlesztés lassan haladt és a Kickstarter-kampány is csak éppenhogy hozta a minimum kitűzött célt. A játék korai változata 2014-ben érkezett meg a Steamre és közel három évet töltött ebben a státuszban, mire elérte véglegesnek szánt állapotát. Ekkor jelent meg PlayStation 4 és Xbox One konzolokra, míg Nintendo Switchre 2020-ban érkezett meg.

A The Long Dark tipikus példája annak, hogy döcögős út is vezethet a sikerhez, ugyanis a játékot imádják. Ezt bizonyítja a több mint 80 ezer szavazat is, amelyek alapján 92%-os tetszési indexet tud felmutatni a Steamen (ahol egyébként november 29-ig 66%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni).

A fejlesztők jelenleg a játék első kiegészítőjének utolsó simításait végzik, a Tales from the Far Territory napokon belül meg fog jelenni és rengeteg újdonsággal kecsegtet. Igazából a "meg fog jelenni" kifejezés itt egy picit új értelemzést nyer, ugyanis december 5-én (ekkor jön PC-re a kiegészítő, konzolokra csak 2023 elején) csak egy tizenkét hónapos periódus indul, amely alatt rendszeres időközönként jönnek majd a tartalmi bővítések.

A játékosok új helyszíneket fedezhetnek fel, köztük olyanokat mint a Forsaken Airfield, a Mountain Pass vagy az Industrial Mine. A játékmenetet új elemekkel bővítik, így megjelenik a mindent beborító elektrosztatikus köd és az álmatlanság, kibővül a főzés és gyarapodik a tárgyak variálhatósága is. Új kereskedőkkel találkozhatunk, átalakíthatjuk a menedéket, új darabokkal bővül a ruhatár és újfajta élelmeket is találhatunk. Emellett a zenei kínálat is 20 percnyi új muzsikával bővül. A kiegészítő részletes leírását a hivatalos oldalon olvashatjátok. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: The Long Dark

« Előző hír: The Invincible – üdvözlünk a Regis III-on!
Következő hír: Rengeteg újdonsággal jön a The Long Dark: Tales from the Far Territory »