Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játékhírek

Nyílt világú, vikinges multiplayer túlélőjáték lesz az ASKA

Akár négyen is összedolgozhatunk majd klánunk boldogulásáért.

2022.11.24. 13:50 | szerző: Jaxx | kategória: Játékhírek

Ma indul az ASKA első tesztidőszaka, amelyben a játékosok a single player módot próbálhatják ki. A városépítős túlélőjáték egy klánvezér bőrébe bújtat, aki egy misztikus, állandóan változó vidékre érkezik hajójával, abban a reményben, hogy egy teljesen önfenntartó, független, erős klánt hozhat létre. Ám a zord téli időszakban nem csak az időjárás viszontagságaira kell felkészülnie. Valami sötét és gonosz áll lesben...

Az ASKÁ-ban a falu lakóit irányíthatjuk, és feladatokra jelölhetjük ki őket. Építhetünk különféle műhelyeket, bányákat, farmokat és kastélyokat. Emellett felfedezhetjük a világot, hogy rejtett kincseket vagy ritka nyersanyagokat gyűjtsünk, és nem utolsósorban mitikus lényekkel kell majd megküzdenünk. Ahogy településünk egyre fejlődik és terjeszkedik, lehetőségünk lesz a személyre szabható viking hajónkkal új területeket is megismerni és bejárni. Helyőrségeket építhetünk, melyek segítségével biztosítjuk a nyersanyag ellátási láncot a települések között, így egy egész birodalmat felépíthetünk.

A játékban természetesen vadászunk, halászunk, craftolunk és gyűjtögetünk az embereinkkel, újabb és újabb technológiákat dolgozunk ki a hatékonyság érdekében. A procedurálisan generált világban nagyon fontos lesz egy erőteljes és stabil társadalmat létrehoznunk, így több esélyünk lesz túlélni a Dead Wintert, mikor nem kizárólag a természet mutatja majd meg leggonoszabb arcát, de az árnyékok közt élő lények is próbára tesznek.

Az ASKA early access verziója jövőre jelenik meg PC-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Fabular: Once Upon a Spacetime early access próbakör – Mesebeli királyfi a Nap nyomában
Következő hír: Első hivatalos gameplay trailerét mutatja meg a Shadows of Doubt »