Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Kiderült, mikor jelenik meg a Dead Space Remake!

Ha arra számítasz, hogy idén már visszatérhetsz az USG Ishimura fedélzetére necromorphokat szeletelni, csalódni fogsz.

2022.05.13. 16:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Rajongók milliói számára volt örömteli a hír, miszerint nem csak a 2008-as Dead Space szellemi örököse készül The Callisto Protocol címmel, de bizony a trilógia első részének remake-je is. A Dead Space Remake fejlesztésén az EA Motive stúdió dolgozik, akik most az is elárulták, hogy mikor jelenhet meg a játék.

A Dead Space története röpke fél évezreddel napjaink után játszódik egy bányász űrhajón, az USG Ishimurán. Ide érkezik meg Isaac Clarke, egy technikus, hogy az eltűnt barátnőjét megkeresse. Csakhogy az űrhajóra lépve hamar rájön, hogy miért is tűnt el a barátnője és úgy általában a legénység többsége: necromorphokká változtak.

A játék hatalmas népszerűségnek örvend mind a mai napig, talán legnagyobbnak a trilógián belül (a két folytatás a remek horror hangulatot feláldozta az akció oltárán). A remake teljesen új látványvilágot és hangzást kap, de a készítők azt ígérik, hogy a végsőkig hűek maradnak az eredeti játék hangulatához és lényegéhez.

A Dead Space Remake senior producere, Philippe Ducharme azt is elárulta, hogy a játék elérte az alfa állapotot, vagyis minden lényeges játékelem elkészült és tulajdonképpen már játszható is. Mostantól ezek finomítása, csiszolása és tökéletesítése van hátra, ami még bő fél évet vehet igénybe. Így a Dead Space Remake PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is 2023. január 27-én jelenhet meg. Az előző konzolgenerációra már nem készül el. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Dead Space Remake

« Előző hír: Csúszik a Dying Light 2 első sztori DLC-je
Következő hír: Kevesebb mint egy éven belül jöhet a Skull and Bones és az Avatar »