Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Még jó ideig ne számíts Alan Wake 2 trailerre

Az is kiderült, hogy az első rész remastere idén Nintendo Switchre is megjelenik.

2022.05.13. 11:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Remedy még tavaly év végén jelentette be, hogy készül az Alan Wake 2, amire rajongók milliói vártak már az első rész premierje óta. A stúdió akkor egy rövid előzetest is mutatott, amely leginkább csak a hangulat fokozására volt jó. Mint kiderült, a stúdión belül egy kisebb csapat már évek óta dolgozott a játékon, de mostantól ez az első számú projekt.

Az első rész pont tíz éve jelent meg, így a Remedy most az évforduló alkalmából elárult néhány apróságot a fejlesztés jelenlegi állásáról. A fejlesztést vezető Sam Lake jó és rossz hírekkel is szolgált. A jó hír, hogy a fejlesztés remekül halad, rengeteg tartalom elkészült már, sőt, a játék egy jó nagy része már lényegében játszható.

A rossz hír viszont az, hogy miután a csapat egyeztetett a kiadásért felelős Epic Gamesszel, arra a döntésre jutottak, hogy az előzetes tervekkel ellentétben ezen a nyáron nem mutatják még meg a játékot a rajongóknak.

„Egy megfelelő és kiforrott demo vagy trailer elkészítése rengeteg munkát jelent, ami elvenne néhány hónapot a fejlesztéstől. Úgy érezzük, hogy most nagyon elkaptuk a fonalat és a lehető legjobb túlélőhorrort akarjuk a Remedynél elkészíteni. Nem szeretnénk a fejlesztők figyelmét elvonni, ezért inkább tovább dolgozunk a nagyszerű játékélményen, így sajnálatos módon egy picit többet kell várnotok egy demóra vagy trailerre.” – nyilatkozta Sam Lake.

Az Alan Wake 2 jelen állás szerint valamikor 2023-ban jelenhet meg, de ennél közelebbit egyelőre nem tudni. Ha idén nyáron nem is mutatnak meg semmit a játékból a rajongóknak, ősszel vagy akár az év vége felé már talán számíthatunk egy bemutatóra. A stúdió az Alan Wake 2 jelentése mellett az Alan Wake Remasteredről is ejtett néhány szót. Az első rész felújított kiadása tavaly ősszel érkezett meg PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra. Mostanra viszont kiderült, hogy valamikor idén Nintendo Switchre is el fog készülni. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Alan Wake 2

« Előző hír: Trek to Yomi teszt – Kardélre hányva
Következő hír: Dinosaur Fossil Hunter teszt – Paleontológusszimulátor »