Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

A Valve nagyon magabiztos a Steam Deck februári premierjében

Sem a koronavírus, sem a lényegében minden iparágat sújtó chiphiány nem lehet akadálya a konzol megjelenésének.

2022.01.14. 17:33 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Valve amellett, hogy hosszú évek óta a PC-s videojátékpiac egyik legfontosabb szereplője a Steam révén, idén a hordozható konzolok piacára is be kíván törni. Ehhez pedig a Steam Deck névre keresztelt játékkonzolját fejlesztgeti már egy ideje. A hivatalos bejelentésre csak tavaly került sor és az első részletek alapján egyszerre tűnt nagyon ígéretesnek és nem kicsit aggasztónak a kütyü.

Az, hogy a teljes Steam-kínálatot a zsebünkbe dughatjuk és bárhol, bármikor játszhatunk megfelelő minőségben, nagyon jól hangzik. Ugyanakkor a konzol legolcsóbb változatának igen szűkös tárhelye miatt sokan elég szkeptikusok, hiszen 64 GB manapság valóban nem sok mindenre elegendő. Egy-egy komolyabb játék önmagában sokkal több tárhelyen szokott terpeszkedni.

A Valve a nyári bejelentés után ősszel már arról adott tájékoztatást, hogy a Steam Deck csak 2022 elején kerülhet a boltok polcaira. Okként disztribúciós nehézségeket és nyersanyaghiányt jelöltek meg. De úgy tűnik, az új tervet továbbra is sziklaszilárdan tartják, vagyis most már biztosnak vehetjük, hogy februárban csöngetni fog a futár a konzolunkkal. Erről a Steamen megjelent legújabb bejegyzésben írnak. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Már régen leállt az Xbox One gyártása
Következő hír: A japán folklór legsötétebb történetei ihlették az Ikait »