Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Konzol - Microsoft

Már régen leállt az Xbox One gyártása

A Microsoft eddig nem verte nagydobra, de valójában bő egy éve nem készült új Xbox One.

2022.01.14. 17:12 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Microsoft

A minap mi is beszámoltunk róla, hogy a Sony a PlayStation 4 nyugdíjazásának elhalasztásával próbálná meg enyhíteni a PlayStation 5 piacán tátongó űrt. Az eredeti tervek szerint 2021 végén leálltak volna a PS4 gyártásával, de mivel a Sony továbbra sem tud elegendő PS5-öt gyártani, ezért a leállást egy évvel elhalasztották.

Úgy tűnik azonban, hogy a közvetlen rivális másképp gondolkodott és ráadásul már nem is most! A Microsoft ugyanis bő egy évvel ezelőtt már meglépte azt, amit a Sony eleve egy évvel később tervezett és most azt is eltolja még egy évvel. Arról van szó, hogy a Microsoft már 2020 végén leállítottak az összes Xbox One konzol gyártását.

Azt már akkoriban is tudni lehetett, hogy az Xbox Series X/S premierjétől fogva a Microsoft nem gyárt több Xbox One X konzolt. De az csak most lett nyilvános, hogy ugyanekkor az Xbox One S konzolok gyártása is leállt. Vagyis tulajdonképpen bő egy éve egyetlen új Xbox One modell sem készült már.

Ez azt is jelenti, hogy azok a példányok, amelyek jelenleg a boltok polcain csücsülnek, már a kifutó készlet utolsó példányai. Ha egyszer ezek elfogynak, már nem lesz utánpótlás. A Microsoft természetesen azzal indokolta a lépést, hogy minden gyártási kapacitást az Xbox Series X/S termelésére tudjanak fordítani. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Ilyen lesz a Dying Light 2: Stay Human kooperatív módja
Következő hír: Már régen leállt az Xbox One gyártása »