Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Konzol - Sony

A PlayStation 5 menti meg a PlayStation 4-et... vagy fordítva?

A Sony továbbra sem tud elég PlayStation 5-öt gyártani, ezért a korábbi generációval pótolná a piaci hiányt.

2022.01.13. 14:27 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Immár több mint egy éve, hogy „a boltokba került” a PlayStation 5. Csakhogy ez igazán még ma sem igaz nagyjából sehol a világon. Nem tudunk csak úgy besétálni egy videojátékos vagy kütyüs szaküzletbe, hogy a hátsó polcról kosarunkba (vagy méretéből fakadóan inkább kocsinkba) pattintsunk egy PS5-öt. Egész egyszerűen azért, mert fizikailag nincs.

Cikkajánló
PlayStation 5 bemutató – Korszakváltást is hoz az új generáció?
Napokon belül itt a PlayStation 5 európai premierje, de megéri-e várni a Sony új konzoljára? Tesztünk első része.
» Olvasd el!

A Sony bő egy éve küzd az elemekkel és igyekszik teljesíteni a konzol iránti keresletet, de még most is inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ennek hátterében egyrészt az érthető okokból felfokozott kereslet, másrészt a konzol bonyolultságából fakadó nehezebb gyártási folyamat állhat.

A Bloomberg jelentése szerint úgy határoztak, hogy átütemezik a két konzolgeneráció közti átmenet folyamatát. Az eredeti tervek szerint a PlayStation 4 gyártását már 2021-ben fokozatosan leállították volna. Most viszont úgy gondolkoznak, hogy pont a PS4 lehet az eszköz, amellyel valamelyest enyhíthetik a piaci hiányt és ezzel lazíthatnak a PS5 gyártására nehezedő nyomáson. Emellett a Sony tárgyalási pozícióját is megerősítheti a partnerekkel szemben. A gyártást egészen 2022 végéig kitolták, amely így további egymillió darab piacra kerülését jelenti.

Cikkajánló
PlayStation 5 teszt – Fenomenális kozmikus erő egy icipici kis helyen
A design egyedi, a kezelőfelület szerethető, a kontroller zseniális. De mi a helyzet a PlayStation 5 erejével?
» Olvasd el!

Bár a Sony eredetileg úgy számolt, hogy a PlayStation 5 és a PlayStation 4 közötti átállás nagyjából három évet vehet igénybe, most már az tűnik valószínűbbnek, hogy ennél hosszabb lesz a folyamat. A PlayStation 5 egyébként a piaci hiány ellenére is hatalmas siker. A premierje óta 13,4 millió darab talált gazdára. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Valentin napi ajándék lesz az Infernax
Következő hír: Futurisztikus zsoldosként tehetjük magunkat próbára a hamarosan megjelenő Leapben »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 7)

Raistlin666
Raistlin666 2022.01.13. 15:29
4-hez van még alapanyag, hát nyomják hogy ne legyen üres sor...amíg kiszenvedik az exkluzív címeket rá dőlni fog a lóvé így is!
subject17
subject17 2022.01.13. 15:34
Én csak laikus fogyasztóként néztem, hogy nekem például eszemben sem volt már tavaly PS4-et venni, kivártam amíg sorrakerültem PS5 szállításnál... És szerintem a nagy többség ezzel így van.

Lehet, hogy én látom nagyon rosszul persze, de 2022-ben nem tartom annyira elképzelhetőnek, hogy valaki legyint, hogy áhh legyen akkor a kifutó generáció!
Peace
Peace 2022.01.13. 15:37
Vagy ha így is dönt, akkor is használtat fog venni. Bár lehet ezt csak én gondolom így és nyugaton simán besétálnak inkább újat venni. A fene se tudja. Én örülök, mert egész jó kis összeget kaptam a Pro-ért 2020-ban.
Raistlin666
Raistlin666 2022.01.13. 15:59
Nyilván a tudatos vásárló vár a PS5-re (vagy arra hogy lemenjen az ára / legyen rá több húzónév). De itt arról van szó, hogy simán reklámokkal elterelik a szülőket PS4-et is venni! Ünnepi időszakban egy átlag szülő simán veszi a gyereknek az előző generációt is!

Példának főnökömet hoznám fel aki decemberben bekérdezett hogy jó lesz e ha vesz egy XBOX ONE S -t a gyereknek mert hú dejó sok digitál játék jár mellé...szóltunk neki hogy ha rádob 1 tizest akkor megkapja a SERIES S-t is amúgy...és te jó ég mennyi ilyen vásárlás lehet!
MattMatthew
MattMatthew 2022.01.13. 16:02
Attól félek, hogy nem csak nyugaton. Félelmetesen sok ember vesz olyasmit amire nincs pénze.

Használt esetében szerintem sokan vannak akik a peace of mind miatt vesznek inkább újat, ha nem nagy a különbség. Nem PS kapcsán, de most én is nagyon agyalok, hogy érdemes-e egy jó minőségű használtat keresni hosszasan vagy akár időspórolás miatt is megérné újat venni?