Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Alternatív ’80-as évekbe repít a Showa American Story RPG

A világot szörnyek és zombik tarolták le, Amerikát pedig bekebelezte Japán…

2022.01.13. 13:16 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes, de elsőre (nem) kicsit fura világot ismerhetünk meg a NEKCOM Entertainment napokban bejelentett új szerepjátékában, a Showa American Storyban. Egy új szerepjátékról van szó, amely egy alternatív ’80-as évekbe repíti majd a játékosokat.

A fejlesztők nem titkoltan a ’80-as évek jellegzetes B-kategóriás filmjeiből merítettek ihletet, így talán nem is tűnik olyan elrugaszkodottnak az a világ, amit teremtenek. Ebben ugyanis az emberiséget zombik és szörnyek söpörték el, de ez csak a kisebb furcsaság. A nagyobb az, hogy még a kataklizma előtt Amerikában uralomra tört a japán kultúra, ami gyökeresen megváltoztatta a kontinenst. Ez az első előzetesből is elég jól átjön, elég csak a japán díszítésű Golden Gate hídra nézni.

A történet főhőse Choko, egy tinédzser lány lesz, akit valaki valahogy visszahozott a halálból. Choko fejében ezernyi kérdés kergeti egymást, ahogy keresztül-kasul bejárja a kontinenst, hogy válaszokat találjon. Mindez egy szabadon bejárható világot jelent, amely tele lesz veszéllyel, de sok érdekes szereplőt is megismerhetünk majd. Chokót pedig nem kell majd félteni, mert feltámadásával egy sor természetfeletti képességre is szert tett.

Egyelőre nem tudni, hogy a Showa American Story mikor jelenhet meg, de azt igen, hogy a fejlesztés PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is folyik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Új videóval jelentkezett a Uragun
Következő hír: Alternatív ’80-as évekbe repít a Showa American Story RPG »