Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

FRISSÍTVE! Hónapokat késhet a S.T.A.L.K.E.R. 2?

Egy szivárogtatás szerint a fejlesztők nem tudják tartani az áprilisra belőtt premiert. Estére megérkezett a hivatalos közlemény a fejlesztőktől!

2022.01.12. 21:00 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Frissítés: A GSC Game World immár hivatalosan is megerősítette a korábban kiszivárgott információkat. Közleményük szerint további időre van szükségük, hogy tökéletesre csiszolják a játékot és az beteljesítse azt a víziót, amit megálmodtak neki. A halasztással nyert extra időt elsősorban tesztelésre, hibajavításra és finomhangolásra fogják felhasználni. Ugyanakkor az, hogy összesen több mint fél év csúszásról van szó, arra enged következtetni, hogy azért egy picit többről lehet szó valójában, mint némi optimalizálás.

Mindenesetre a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl megjelenési dátuma december 8-ra módosult, ami összesen hét hónap késést jelent.

Eredeti: Emlékezhetünk, hány éven át tartó türelmetlen várakozás előzte meg a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl premierjét. A GSC csapata akkor nagyjából leígérte a csillagokat is az égről, ám a számtalan halasztás és csúszás végén egy olyan játékot kaptunk csupán, amely az előzetes ígéretek csupán töredékét volt képes teljesíteni. Más kérdés, hogy a későbbi folytatások (vagy kiegészítők?) már sok elmaradt játékelemet pótoltak.

A stúdió most is hasonló utat jár be, ugyanis a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl-t hivatalosan már 2010 nyarán, vagyis immár lassan tizenkét éve (!) bejelentették. Aztán mindenféle hírek jöttek a stúdió bezárásától kezdve a folyamatos halogatásokon keresztül egészen a fejlesztés totális újrakezdéséig. Aztán 2018-ban kezdett újra pislákolni a fény az alagút végén, de még ekkor sem pörögtek fel jelentősen az események.

Végül 2020-ban amolyan újra bejelentést követően már viszonylagos rendszerességgel kaptuk az új videókat, képeket és infókat, sőt, még egy hivatalos gépigényt is. Legutóbb akkor hallhattunk a játékról, amikor a rajongók felháborodtak az NFT-k tervezett, majd villámgyorsan el is vetett bevezetéséről. A premierre jelen állás szerint idén áprilisban kerülhet sor, ám a legújabb hírek szerint ez nem is olyan biztos.

A Gamerant magazin beszámolója szerint egy ukrán youtuber, bizonyos OLDboi ugyanis azt állítja, hogy belsős információi vannak a játék elhalasztásáról. Az illető korábban is szivárogtatott már ki később valósnak bizonyult részleteket a projektről, így nem kizárt, hogy most sem téved. Ha így van, akkor a S.T.A.L.K.E.R. 2 április helyett csak valamikor ősszel jelenhet meg.

Ennél közelebbi infó egyelőre nincs és ez is elég foghíjas. Egyes találgatások szerint így a játék egyszerre jelenhet majd meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is (bár utóbbira hivatalosan még be sem jelentették, de sokak szerint garantált, hogy később erre is sor kerül majd).

És mivel a fejlesztő egyelőre hivatalosan nem jelentett be semmit, a pletykát érdemes fenntartásokkal kezelni. Mindenesetre nem ez lenne az első alkalom, hogy egy S.TA.L.K.E.R.-játék késik… ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

« Előző hír: God of War teszt – A háború istene végre a PC meghódítására tör
Következő hír: Részben túszejtő thriller, részben társadalmi dráma lesz a The Gallery »