Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

A klímaváltozás ihlette a Forever Skiest

A sci-fi túlélő akció-kalandjáték megkapta első előzetesét.

2022.01.12. 14:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Új túlélő akció-kalandjáték készül, ezúttal a Far From Home stúdiójában, amelynek ez lesz az első játéka. A Forever Skies egy sci-fi kaland lesz, ám történetét egy cseppet sem science fiction téma adja: a klímaváltozás elleni harc.

A sztori évszázadokkal egy globális környezeti katasztrófa után játszódik, amit természetesen az emberiség okozott. A Föld nagy része lakhatatlanná vált, ezért az emberek előbb gigantikus felhőkarcolókat építettek, hogy valahogy a fertőzött levegő fölé kerüljenek. Ám végül inkább elhagyták a bolygót.

A játékosok egy tudóst alakítanak majd, aki űrhajójával visszatér az elhagyatott és nagyrészt elpusztult Földre. Feladatunk többrétű lesz: egyrészt ki kell derítenünk, hogy mi is okozta évszázadokkal korábban a katasztrófát, másrészt gyógymódot kell találnunk a családunkat sújtó titokzatos fertőzésre.

A játékban bejárhatjuk az elhagyatott felhőkarcolókat, amelyek között mobil főhadiszállásként üzemelő űrhajónkkal közlekedhetünk. Anyagmintákat kell begyűjtenünk és elemeznünk, visszafejteni régi technológiákat és olyan patogéneket felkutatni, amelyeket fegyverként használhatunk vagy épp gyógyíthatjuk magunkat. És persze folyamatosan élelem után is kutatnunk kell, különben éhen halunk.

A bejelentés mellé készült első előzetesben harcot nem láthatunk, így az egyelőre kérdés, hogy ilyesmi lesz-e a játékban. Ám mivel a talajszinten egy új és veszedelmes ökoszisztéma alakult ki az évszázadok során, amely megannyi mutálódott növényt és állatot foglal magába, jó eséllyel meg kell majd védenünk magunkat tőlük.

A Forever Skies immár két éve készül és a tervek szerint valamikor idén jelenhet meg. A fejlesztés PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re folyik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Combat trailerrel örvendeztet meg minket az Elex II
Következő hír: A klímaváltozás ihlette a Forever Skiest »