Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Részben túszejtő thriller, részben társadalmi dráma lesz a The Gallery

Az FMV videójáték ráadásul van, ahol mozivetítéssel is kiegészül.

2022.01.13. 11:05 | szerző: Jaxx | kategória: Játék

Az Aviary Studios nagy örömmel jelentette be, hogy hamarosan érkezik a The Gallery interaktív filmjük, amely ráadásul moziban is játszható lesz. Műfaját tekintve az FMV-k, élőszereplős videójátékok közé tartozik az alkotás. Ez a játéktípus az 1980-as években debütált, és a videójátékok jövőjének tekintették akkoriban, ám a '90-es évek közepére már jórészt eltűnt. A műfaj nagyjából 2015 óta éli reneszánszát, számos ilyen alkotás jelenik meg, például a Wales Interactive kiadó is szinte kizárólag erre szakosodott.

A The Gallerynek az Egyesült Királyságban külön örülhettek a rajongók és a kíváncsiak, mivel ott moziban próbálhatták ki a játékot. A videóban is láthatjuk, hogy a közönség többségi szavazatai alapján dől el, hogy mi zajlik a filmvásznon. (Ezt a sajtóközleményben amúgy forradalmi jelentőségűnek állítják be, de igazából nem újdonság, pár évvel ezelőtt egy hazai filmfesztiválon lehetett ilyen formában megnézni a Late Shiftet.)

A The Gallery több mint 150 döntést vár majd a játékosoktól, melyek vonalán kibontakozik a rejtélyekkel és intrikával átszőtt történet. A filmet és játékot ötvöző alkotás sztorija egy független kurátort, Morgant mutatja be elsőként, aki kiállításokat rendez Londonban, bár a pénzügyi egyensúlyát nehezen tartja fenn. Utolsó kapaszkodóként viszonyba kezd egy művésszel, portréja bemutatásától várja a megoldást. A festmény érkezését megelőző este aztán leveszi a lábáról egy titokzatos idegen, aki ülőportrét kezd festeni róla. Morgan azonban még nem sejti, hogy a széke alatt nyomásérzékeny bomba van...

A játék két főszereplője a Narnia filmekből ismert Anna Popplewell, valamint a Vikingekben Athelstant alakító George Blagden. Története két időperiódusban játszódik, 1981-ben és 2021-ben, mindkettő számottevő időszak volt az Egyesült Királyság történelmében politikai, társadalmi és kulturális szempontból.

A játék idén áprilisban debütál PC-n, Nintendo Switch, PlayStation és Xbox, valamint iOS és Android platformokon. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: FRISSÍTVE! Hónapokat késhet a S.T.A.L.K.E.R. 2?
Következő hír: Minden katasztrófára felkészülhetünk a Bunker Builder Simulatorban »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

Baracklekvár
Baracklekvár 2022.01.17. 14:33
A játék és a történet lehet jó; de e cikkhez csatolt képek alapján nagyon ripacs színészkedés és egyáltalán képi világ jellemzi majd. Az a két rendőr... - szent ég, mint valami bárgyú kabaréból ugrottak volna elő.