Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Üzleti

A Take-Two felvásárolja a Zyngát - jöhet a mobilos Red Dead Redemption?

Közel 4 billió forintra értékelték az üzlettel a Farmville-céget.

2022.01.11. 11:13 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

A 2007-ben alapított Zynga nevét 2009 nyarán ismerhette meg a játékosok többsége, amikor berobbantak a Facebookra Farmville című játékukkal. A farmeres program hatalmas siker lett: hat héten belül már napi 10 millióan játszották. A cég indulása óta a mobilos és közösségi médiás fejlesztésekre koncentrál, olyan játékokkal, mint a Zynga Poker vagy a Words with Friends, amelyek szintén nagy népszerűségnek örvendenek.

A világszerte közel tucatnyi fejlesztőstúdióval rendelkező Zyngára most egy másik videojátékos óriás vetett szemet: a Take-Two tett vételi ajánlatot, amellyel nem kevesebb mint 12,7 milliárd dollárra (közel 4 billió forintra) értékelik a mobiljátékos céget. A Take-Two készpénzben és részvényekben fizeti ki a vételárat.

És hogy mit jelenthet ez nekünk, játékosok számára? A nyilatkozatok szerint várhatóan azt, hogy a Take-Two franchise-aiból továbbiak is átvándorolhatnak telefonjainkra. Így például elképzelhető, hogy kapunk majd mobilos Red Dead Redemptiont, BioShockot vagy Mafiát, Civilizationt, esetleg egy újabb Grand Theft Autót - ezúttal talán free-to-play modellel. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Neil Gaiman: Sandman 2-3 képregények – Az Álomúr útja tovább folytatódik
Következő hír: Szavazz 2021 legjobb játékaira! »