Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Rejtélyes növényeket kutathatunk és katalogizálhatunk a Strange Horticulture-ben

Okkult elemekkel tűzdelt sztoriban fejthetjük meg városunk sötét titkait.

2022.01.11. 15:00 | szerző: Jaxx | kategória: Játék

Számos növényekkel foglalkozó játékkal találkozhattunk eddig is, a Strange Horticulture azonban az egyszerű, virágüzlet-menedzselést új alapokra építette fel. Feladatunk ugyanis nem a virágcsokrok kötögetése és eladása lesz, hanem mágikus növények felkutatása és azonosítása. Mint ilyenek, természetesen nem hétköznapi problémákat hivatottak orvosolni, vásárlóink egészen különleges kérésekkel fordulnak majd hozzánk.

A növénybolt tulajdonosaként az inszomniában szenvedők gyógyításától és a másképp nyithatatlan zárak feltörésén keresztül egészen az átkok oldásáig egy sor különböző nehézségre kell megoldást találnunk. A játék megjelenését beharangozó videóban kicsit borzonghatunk a csendesen sötét miliőben.

A Strange Horticulture-ben Undermere városát boszorkányok lakta erdők és csipkézett hegyvonulatok övezik, mely terület nem mindig veszélytelen. Az újabb és újabb növények mellett olyan erőkkel is szembenézhetünk, melyek a legvadabb álmainkon is túlmutatnak. Fekete macskánk, enciklopédiánk és a környezetünkben elrejtett jelek segítségével egyre magasabb szintre fejleszthetjük botanikai tudásunkat, csatlakozhatunk vallási csoporthoz vagy kapcsolatot teremthetünk a boszorkány kovenekkel.

A Strange Horticulture így egy összetett puzzle-játékká fejlődött, melyben döntéseink és növényeink kollekciója mind hatással lesznek a történet alakulására. Mindezeket felhasználva a játékmenet során egy több évszázadra visszavezethető rejtélyes titkot is felfedhetünk.

A játék január 21-én jelenik meg, kizárólag PC-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Szavazz 2021 legjobb játékaira!
Következő hír: ASUS ROG laptopok és gamer tablet a CES 2022-ről »