25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Többé nem veheted meg a Titanfallt

A játékot levették az online áruházak polcairól, viszont a szerverek egyelőre maradnak.

Írta: GeryG

Miután Jason West és Vince Zampella összerúgta a port az Activison vezetőségével (bizonyos Bobby Kotickról van szó, hallottatok már róla…?), távoztak az általuk alapított Infinity Ward stúdió éléről és újat alapítottak. Ez a Respawn Entertainment, amely az EA égisze alatt kezdte meg működését 2010-ben és négy évvel később meg is jelent első játékuk, a Titanfall.

Nem kevesebbet ígértek, mint a már akkor is a Call of Duty által uralt online FPS-ek műfajának megreformálását. Erről persze kiderült, hogy finom túlzás, hiszen a falakon futkosástól és az időnként a pályára bepottyanó robotoktól függetlenül a játék nagyjából pont tök ugyanazt nyújtotta, mint a CoD.

Cikkajánló
Titanfall

Titanfall

Call of Mirror's Edge, avagy a Mechwarrior esete a Call of Dutyval...

A játéknak azóta készült egy valamivel jobb fogadtatásban részesült folytatása, illetve mobil platformokra volt már hamvában holt kártyajáték és stratégiai játék is belőle. Az első Titanfall premierje óta tehát már eltelt hét év, ami videojátékos körökben rengeteg időnek számít.

Talán éppen ezért érezték úgy a készítők, hogy lassan ideje lesz nyugdíjazni a játékot. Ennek első lépéseként az összes online áruházból törölték, vagyis ha eddig nem vetted meg digitálisan, most már nem is fogod. A következő lépés az lehet, hogy az EA Play és az Xbox Game Pass kínálatából is leveszik, erre a tervek szerint 2022. március 1-én kerülhet sor. Azt viszont egyelőre nem árulták el, hogy a szerverek meddig maradnak még online. Ami biztos, hogy most még futnak, szóval ha már megvan a játék (vagy valahol találsz egy kallódó dobozos változatot), akkor még belevetheted magad a multiba, elvileg vannak még mások is, akik aktívan játszanak.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Titanfall

Platform:

Fejlesztő: Respawn Entertainment

Kiadó: Electronic Arts

Megjelenés: 2014. március 14.

Minimális rendszerigény: AMD Athlon X2 2,8 GHz/Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, 4 GB RAM, Radeon HD 4770 vagy GeForce 8800 GT videokártya 512 MB memóriával, 50 GB HDD, 64 bites Windows Vista SP2/Win 7 SP1/Win 8

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!