Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

3D-vel kombinált FMV játék lesz a Murderous Muses

A D'Avekki Studios ezúttal a Phantasmagoriához hasonló játékon dolgozik.

2021.10.05. 07:09 | szerző: Dino | kategória: Játék

A brit Cowles házaspár 2017-ben készült el első játékával, a The Infectious Madness of Doctor Dekkerrel, amellyel rögtön be is kerültek a Guinness rekordok könyvébe. Ez a programjuk kapta ugyanis a legtöbb videofelvételt használó játék címet. Nem csoda, hogy az ezt követő alkotásaik is az FMV-s játékok kategóriába tartoztak, így a The Shapeshifting Detective és legutóbbi megjelenésük, a tavalyi Dark Nights with Poe and Munro egyaránt interaktív filmek voltak.

És bár az FMV vonal megmarad, készülő következő alkotásuk, a Murderous Muses kicsit azért szakít az eddigiekkel. Ebben ugyanis egy 3D-ben, procedurális módon megalkotott galériában kell mászkálnunk, és közben láthatunk majd egy-egy videóra vett jelenetet. Mint Tim Cowles kifejtette, régi álmuk, hogy valami olyan játékot készítsenek, mint a '90-es években az Under a Killing Moon vagy a Phantasmagoria volt. Egyúttal azon is gondolkodnak, hogy új kalandjuk majd VR-ban is élvezhető lesz.

A Murderous Musesben egy elátkozott galériában kell eltöltenünk három éjszakát, miközben próbáljuk megfejteni egy művész, Mordechai Grey meggyilkolásának ügyét. Kezdésnek annyit tudunk, hogy a tettes hat halálos múzsa egyike volt.

Portréfestmények falra helyezésével tekinthetünk a múlt eseményeibe, közben pedig különböző feladványok megoldása is vár ránk, a galéria folyamatosan változó termeiben. A procedurális megvalósításnak köszönhetően ráadásul az újrajátszhatóság is biztosítva lesz.

A Murderous Muses megjelenése 2022-ben várható, PC-re és konzolokra. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Kena: Bridge of Spirits teszt – Lelkek kalauza
Következő hír: Új demót kapott a Stranger of Paradise - Final Fantasy Origin »