Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

gamescom 2021

Xbox konzolokon is elérhető lesz az Xbox Cloud Gaming

Akár Xbox One-on is játszhatunk majd Xbox Series X játékokkal.

2021.08.25. 15:34 | szerző: Dino | kategória: gamescom 2021

Első körben androidos kütyükre vált elérhetővé még tavaly ősszel az Xbox Cloud Gaming, azaz a Microsoft streamelős játékszolgáltatása. A hónapok során ez kibővült Windows 10-es PC-kkel és az Apple egyes telefonjaival/tabletjeivel, amelyeken Edge, Chrome vagy Safari böngészőkön keresztül érhető el az előfizetők számára az Xbox Game Pass Ultimate kínálata.

A gamescomos Xbox prezentáción pedig az is kiderült, hogy a Microsoft kiterjeszti aktuális konzoljaira is a szolgáltatást, így év végére már Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is elérhető lesz. Ebből az előbbi a nagyobb jelentőségű dolog, hiszen mindez azt jelenti, hogy az előző konzolgenerációt birtokló játékosok is kipróbálhatják az új masinákra készült játékokat (igaz, az apróbetűs megjegyzés alapján ez nem lesz igaz minden XSX játékra).

Az Xbox Cloud Gaminget használva nem kell letölteni a játékokat, nem kell, hogy elegendő helyünk legyen a merevlemezen/SSD-n, egyszerűen elindítjuk a programokat, és azokat a felhőből streamelik számunkra, stabil 60 fps-es, 1080p felbontású grafikával. Ráadásul ha abbahagyjuk mondjuk egy Xboxon a játékot, notebookon vagy mobilunkon ugyanonnan folytathatjuk.

Cikkajánló
Böngészőben futó Xbox Cloud Gamingen dolgozik a Microsoft
Leginkább azért, hogy iPhone-okon is lehessen az Xbox Game Pass játékaival.
» Olvasd el!

Az Xbox Cloud Gaming várhatóan ez év végétől lesz elérhető Xbox One és Xbox Series X/S konzolokon. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Hamarosan Steamen is megvásárolható lesz a Crysis Remastered
Következő hír: Xbox konzolokon is elérhető lesz az Xbox Cloud Gaming »