Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Minikonzolként tér vissza a Commodore Amiga 500

25 játékot tartalmaz a jövő évben érkező THEA500 Mini.

2021.08.10. 16:45 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

A Commodore 64 mellett az Amiga 500 volt a nyolcvanas évek legendás számítógépgyártójának legnépszerűbb masinája. Jómagam egy C64-et használtam éveken keresztül, azonban a copypartykon mindig is áhítattal néztem az amigások képernyőjén futó demókat, játékokat.

Nos, akinek hozzám hasonlóan kimaradt anno az Amiga az életéből, az jövőre részben pótolhatja a dolgokat, mivel a Retro Games a korábbi THEC64 Mini után az Amiga 500-ból is minikonzolt készít és dob piacra. Igaz, mivel ezúttal se használhatja a Commodore márkaneveit, az elnevezés itt is trükkös lesz: THEA500 Mini néven fog futni a kütyü.

A minikonzolra 25 játékot fognak telepíteni, amelyek teljes listáját egyelőre nem fedték fel, de olyanok megtalálhatóak lesznek benne, mint az Alien Breed 3D, az Another World, a Battle Chess, a Cadaver, a Pinball Dreams, a Simon the Sorcerer, a Speedball 2, a The Chaos Engine és a Worms. Az eredeti masina funkciói mellé kapunk mentési lehetőséget, az USB-porton keresztül pedig más programokat is betölthetünk akár.

A THEA500-at HDMI-n keresztül köthetjük majd tévénkre, és 720p-s megjelenítést biztosít, amelyhez bekapcsolhatunk különböző átméretezési opciókat, valamint CRT-szűrőt az autentikusabb látvány érdekében. A virtuális billentyűzet mellett pedig USB-n keresztül ráköthetjük saját klaviatúránkat is.

Minikonzolként tér vissza a Commodore Amiga 500

Az alap Amiga 500-as hardverén felül a THEA500 Mini megkapja az Amiga 500 Plus ECS-ét (Enhanced Chip Set) is, és az Amiga 1200-as modell AGA (Advanced Graphics Architecture) képességeit is. Perifériaként pedig az Amiga kétgombos egerét (ilyet a C64-hez is használtam egykor - a GEOS grafikus oprendszert lehetet például vezérelni vele), és egy gamepadet adnak a dobozban, amelyek szintén USB-csatlakozóval rendelkeznek.

A tervek szerint a THEA500 2022 elején kerül valamikor a boltokba, 130 eurós árcédulával. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Fura kooperatív játék lesz a Fling to the Finish
Következő hír: Trigger Witch teszt – Varázspálca helyett Kalasnyikov »