Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Kiderült, mikor jelenik meg konzolokra a Chernobylite

PC-n holnap hagyja el korai változatát a túlélőjáték, konzolokra pár hetet még várni kell.

2021.07.27. 15:01 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Míg mindenki a S.T.A.L.K.E.R. 2-re vár, van lehetőség egy picit visszatérni a csernobili atomerőmű közvetlen környezetébe. 2019-ben debütált a Steamen a The Farm 51 stúdió új túlélő-szerepjátéka, a Chernobylite. Ebben egy egykor az erőműben dolgozó mérnök bőrébe bújhatunk, aki harminc évvel később tér vissza a lezárt zónába, hogy eltűnt felesége után kutasson.

A játék a hangsúlyt nem az akcióra helyezi, hanem a túlélős elemekre. Nem kapunk egy nagy egybefüggő világot, hanem helyette a fejleszthető bázisunkról indulhatunk minden nap egy-egy feladatot teljesíteni. Idővel csapatot is gyűjthetünk magunk köré, akik azért fontosak, mert minden nap őket is megbízhatjuk kisebb küldetésekkel.

A Chernobylite holnap végleg elhagyja korai változatát és PC-n már a véglegesnek szánt verziót lehet majd beszerezni. De a fejlesztők azt is elárulták, hogy konzolon meddig kell várnia az érdeklődő játékosoknak a premierre. PlayStation 4-re és Xbox One-ra is szeptember 10-én érkezik meg a játék digitális és dobozos formában egyaránt. Utóbbi az ígéretek szerint a zóna részletes térképét is tartalmazni fogja, valamint kapunk mellé digitális képeslapot és digitális művészi albumot is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Chernobylite

« Előző hír: Night Book teszt – A home office borzalmai
Következő hír: Kiderült, mikor jelenik meg konzolokra a Chernobylite »