Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

A Heist Simulatorban megalkothatod az évszázad bankrablását

Nem csak megtervezheted a bűncselekményeket, de terveidet megoszthatod a többi játékossal is.

2021.07.27. 14:49 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A GTA V egyik legnépszerűbb része az a néhány heist, avagy rablás volt, amely több kisebb előkészítő küldetésből, majd egy tervezési fázisból, végül egy több-kevesebb sikerrel végrehajtott akcióból épült fel. Ezt az elemet az online részbe is átemelték, ahol szintén igen népszerűek voltak. Hogy a RogueCode és a Skybagel stúdiók fejlesztőit ezek a küldetések mennyire ihlették meg, azt nem tudom, mindenesetre a két csapat együtt dolgozik új játékukon, amely a Heist Simulator nevet kapta.

A játékban tehát nem meglepő módon bankrablásokat kell megterveznünk és lehetőség szerint kiviteleznünk is. Hogy a dolog még érdekesebb legyen a játék egy nagyon részletes és alapos tervezővel érkezik, az ebben megalkotott akciókat pedig meg is lehet osztani a többi játékossal.

A játékosokon múlik, hogy egy-egy szituációt milyen felfogásban oldanak meg. Bármikor választhatjuk a nem túl elegáns, de cserébe hangos és látványos klasszikus módszert, amihez pár maszkon és fegyveren kívül nem kell sok minden. De dönthetünk a lopakodós, észrevétlen módszer mellett is.

A játék érdekessége, hogy nem csak a rablásokat tervezhetjük meg, de több ezer elemből álló tárgykészletből kihívásokat és tervezhetünk. Megépíthetjük a helyszínt, majd csapdákkal és védelmi rendszerekkel láthatjuk el, hogy a többi játékos vagy barátaink számára kellő kihívást teremtsünk.

Ha a fejlesztők tervei beválnak, akkor a Heist Simulator hamar olyan játékká válhat, amit a rajongótábora tart életben és frissen. Hogy így lesz-e, azt majd az év végére datált premier után megtudhatjuk. Ekkor még csak PC-re és Stadiára fog megérkezni a játék, de később a konzolos megjelenésre is lehet számítani. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: No More Light – magyar fejlesztésű túlélő akció-kalandjáték
Következő hír: A Heist Simulatorban megalkothatod az évszázad bankrablását »