Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Mit tudni eddig a Battlefield 2042-ről?

Nem lesz klasszikus egyszemélyes kampány, sem battle royale mód. Nem kizárt, hogy lesz ingyenes része is a játéknak.

2021.06.10. 15:15 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Az EA tegnap délután leplezte le egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb sorozata legújabb részét, a Battlefield 2042-t. A címadás egyben utalás a franchise gyökereire, hiszen minden a Battlefield 1942-vel kezdődött. Most megpróbáljuk egy helyre gyűjteni mindazt, amit jelenleg tudni lehet és tudni érdemes a játékról.

Mit tudni eddig a Battlefield 2042-ről?

Az egyik legfontosabb és egyben sokak számára legszomorúbb hír, hogy nem lesz hagyományos értelemben vett egyszemélyes kampány. Annyira ez mondjuk nem meglepő, hiszen sosem ez volt a franchise fő csapásiránya, ahol volt, ott is inkább csak mellékesen volt jelen. A fejlesztők most teljesen kihagyják a játékból (erre a Battlefield: Bad Company óta először lesz példa), mivel azt ígérik, hogy a sztorimesélést szépen beépítik a multiplayer módokba. Erről egyelőre részleteket nem árultak el, azt viszont lehet tudni, hogy az újabb és újabb online multiplayer évadok fogják tovább bővíteni a játék történetét.

Mit tudni eddig a Battlefield 2042-ről?

A Battlefield 2042 tehát egyszemélyes kampánnyal nem, de több különféle multiplayer játékmóddal rendelkezni fog. Ezekből három is lesz, amelyek a készítők állítása szerint gyökeresen eltérő játékélményt nyújtanak majd. Az első, amit közülük lelepleztek, az All-Out Warfare, amely valójában a két legnagyobb multiplayer játékmódot foglalja magába: a Conquestet és a Breakthrough-t. Ezek már 128 fős összecsapásokat kínálnak PC-n, PS5-ön és XSX-en. Az eddig bejelentett hét pálya mindegyikén elérhetők lesznek, ezeket ráadásul úgy tervezték meg, hogy a franchise korábbi legnépszerűbb élményeit (mind a Damavand Peak siklóruhás ugrása vagy a Noshahr Canals állandóan változó konténerdepója) rekonstruálják bennük. A fejlesztők ígérete szerint az All-Out Warfare módjait akár MI-vezérelte botok ellen is lehet majd tolni, vagyis ezt tekinthetjük valamiféle egyszemélyes élménynek is, de akár kooperatív módot is faraghatunk majd belőle.

A második játékmód a Hazard Zone lesz, amelyről a készítők nem győzik hangsúlyozni, hogy nem battle royale módot takar. Erről egyelőre csupán annyit tudni, hogy erősen csapatalapú játékmenetre épít, minden továbbit később fednek majd fel. Viszont a harmadik játékmódról még ennyit sem tudni, ennek még a pontos nevét sem árulták el eddig.

A Battlefield 2042 nagy hangsúlyt fektet majd a specialistákra, amik tulajdonképpen egyedi képességekkel és felszerelésekkel rendelkező karaktereket jelent. Ezekből összesen tíz lesz, de egyelőre csak négyet fedtek fel közülük: Webster Mackay az assault, Maria Falck a support, Pyotr „Boris” Guskovsky az engineer, míg Wikus „Casper” Van Daele a recon osztályt fogja képviselni. Mindegyiküknek lesz egy egyedi felszerelése, illetve egy egyedi passzív képessége is.

Mit tudni eddig a Battlefield 2042-ről?

A fejlesztők azt ígérik, hogy a játékban lesz fegyvermódosítási lehetőség, ami nagyjából úgy fog működni, mint a Crysis játékokban, csak épp itt Plus Menu néven fut, amit a képernyő jobb oldalán lévő + jelről kapott. Itt tudjuk majd akció közben alakítani a fegyverünket: célzó berendezést cserélni, lőszertípust váltani, kiegészítőket módosítani. A készítők célja, hogy a játékosok anélkül tudjanak az adott körülményekhez megfelelő tulajdonságokkal rendelkező fegyverre váltani, hogy ehhez meg kellene halniuk és az újjá éledés előtt egy külön menüben variálnának.

Egyes pletykák szerint a játék három már említett multiplayer módja közül az egyik teljesen ingyenes lesz. Ezt egyelőre a DICE nem erősítette meg (igaz, nem is cáfolta). A találgatások szerint a legnagyobb esélye a Hazard Zone-nak van, ami még mindig nem battle royale, de valami ahhoz hasonlónak ígérkezik. És az EA részéről nem lennének bánatosak, ha sikerülne ezt ingyenessé téve elszipkázni néhányezer játékost a Call of Duty: Warzone-tól… Egyelőre az is kérdéses, hogy lesz-e crossplay funkció az egyes platformok között.

Mit tudni eddig a Battlefield 2042-ről?

A bemutató alatt kiderült, hogy az első zárt alfa tesztekre már július elején, vagyis néhány héten belül sor fog kerülni. Ezek elsősorban technikai tesztek lesznek, amelyekre nem lehet majd közvetlenül jelentkezni. A DICE a veterán, régóta aktív Battlefield-játékosok közül fog véletlenszerűen meghívni egyeseket a tesztre, ahogy tette azt a korábbi epizódok esetében is. Cserébe viszont biztosan lesz még az őszi premier előtt legalább egy mindenki számára elérhető béta teszt is, de ennek ideje egyelőre nem ismert. Az viszont igen, hogy a játék előrendelői a többiek előtt lecsaphatnak majd a tesztre.

A Battlefield 2042 október 22-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Battlefield 2042

« Előző hír: Oldalnézetes Lovecraft-játék lesz a Source of Madness
Következő hír: Két új interaktív film jön a Wales Interactive-tól »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

LordMatteo
LordMatteo 2021.06.10. 15:34
szerk, bocs, hagyjuk. :)