Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Nem Battlefield 6, hanem Battlefield 2042!

Bemutatkozott a széria új epizódja, amelynek címe utalás két korábbi epizódra.

2021.06.09. 17:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A veterán játékosok még emlékezhetnek, hogy a Battlefield széria anno nem első vagy második résszel indult, hanem bizony a jó öreg Battlefield 1942-vel. Ez még természetesen abból a korból származott, amikor egy FPS-nek szinte muszáj volt a második világháborúban játszódnia. És mivel akkoriban a multiplayer játékmódok még viszonylag gyerekcipőben jártak, a játék minden hibájával és fapadosságával együtt is hatalmas siker volt.

Később a fejlesztők készítettek egy messze nem annyira sikeres folytatást, amely már nem a múltba, hanem egyenesen a jövőbe repített, ez volt a sci-fi témájú Battlefield 2142. Hogy mindez miért érdekes? Mert a ma délután leleplezett új epizód, amelyet eddig mindenki csak Battlefield 6-ként emlegetett, valójában a Battlefield 2042 címet viseli.

A bejelentés mellé egy elég tartalmas előzetes is járt, amelyből elég jól le lehet szűrni, hogy milyen akciók várnak ránk. A környezet ezúttal is kellően változatos lesz az Antarktisztól kezdve a sivatagi luxusvároson át a kikötőkön keresztül egészen a felhőkarcolókig. Látványos jelenetekből nincs hiány, amelyek ráadásul a játék motorjával készültek, szóval némi közük van ahhoz is, ahogy a játék ki fog nézni. A vadászrepülős-aknavetős rész különösen mókás.

A megjelenéskor egy sor már korábbról ismert játékmód kisebb-nagyobb mértékben felturbózott verzióját kapjuk, de lesznek újdonságok is, mint a Hazard Zone vagy a Redacted, bár ezekről egyelőre nem árultak el részleteket. Azt viszont elárulták, hogy a sorozat történetében először lesz lehetősége egyszerre 128 játékosnak egy összecsapásban részt vennie. Pályából a hírek szerint hét lesz a játékban a premier napján: Orbital, Hourglass, Kaleidoscope, Manifest, Discarded, Breakaway és Renewal.

Az is kiderült, hogy a Battlefield 2042-ből is készülhetünk béta tesztekre, amelyek még a premier előtt lezajlanak majd. Az első tesztre valamikor július elején kerül majd sor, ebben a tervek szerint az Orbital pályát lehet majd kipróbálni a Conquest játékmódban – már a 128 játékos felállással.

A Battlefield 2042 a tervek szerint október 22-én fog megjelenni. A sorozat történetében először már nem csak PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra lesz elérhető a játék, hanem már természetesen PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Battlefield 2042

« Előző hír: Építs saját Roxfortot a Spellcaster Universityben!
Következő hír: Ninja Gaiden: Master Collection teszt – Ryu Hayabusa visszatért – ezúttal PC-re is »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 23)

VodevilX
VodevilX 2021.06.10. 16:59
Fuh azt adom!!
Manapság játszottam haverral pár kör PUBG-t, deee minden szirszarba beleakad és félre tartja a fegyver és alig lehet átugrani bármit is :-(( :D
Tudom TPS de FPSként pár kör deathmatch és garantált idegbajt okoz.. egy shooter legyen gördülékeny, szóval tartsák csak meg ezeket az animációkat a sztori orientált játékoknak.

És ha már BF2, ez amúgy hol a fenében van remasterek korában? Nem érett meg rá a világ vagy mi? :D Oké így most épp nem aktuális, de azért reméljük hogy egy szép napon.. :D
subject17
subject17 2021.06.10. 17:23
PUBG szokható, és pont az ilyenek miatt kurvajó. :D

Nyilván nem mindenki világa ez, de épp az ilyesmik miatt lett különleges. Pályák, fegyverek, és az attachmentek ismerete ad előnyt. Akkor válik gördülékennyé, amikor megtanulod a mechanikákat.

Mostanra sajnos elkurvult sok ponton, de alapjaiban még itt-ott megvan ez a dolog.

Szóval ja, szeretem én a codot is, BF-et is, de a PUBG-t is, és nem szeretném, hogy az egyik olyanná váljon, mint a másik.
LordMatteo
LordMatteo 2021.06.10. 17:39
Semmilyen remaster nem kell, huzzanak be ala egy olyan kernekbe epulo csalasvedelmet ami mukodik, meg a netkodot javitsak ki es rakjak ala a dedikalt szerverparkot, millios eladasok lennenek belole. :D Mai napig mennek hazibarkacs szerverek.

Kumbula!
LordMatteo
LordMatteo 2021.06.13. 21:19
Jott ki gameplay video (persze megrendezett es osszevagott), de a wingsuit tenyleg hasznalhato elem lesz. :) Nekem tetszik, az evszam ellenere nem full scifi (bar ugye annyira nem is a tavoli jovo a 2042 mar...), es ugy nez ki, vusszater a grappling hook es a zipline is a Special Forcesbol 8)
VodevilX
VodevilX 2021.06.13. 22:31
Picit szürreális :D Viszont ez a neon város :love: