Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Építs saját Roxfortot a Spellcaster Universityben!

A játék korai változata másfél éve elérhető, de napokon belül megérkezik a teljes verzió.

2021.06.09. 15:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Sneaky Yak Studios 2019 őszén lőtte fel a Steamre új játéka, a Spellcaster University korai változatát. Egy oldalnézetes menedzser-tycoon játékról van szó, amelyben mindenki egy mesebeli varázsló egyetem igazgatói székébe pottyanhat. A feladat természetesen nem is lehet más, mint felépíteni és működtetni egy varázslókat és boszorkányokat képző tanintézményt.

A Spellcaster University a mostanában elég divatos oldalnézetes építkezős játékmenetre gyúr, vagyis kastélyunkat szobáról szobára, tanteremről tanteremre, toronyról toronyra húzhatjuk fel. Hogy mindez még változatosabb legyen, a játék megszabja, hogy milyen helyiségeket húzhatunk fel, ugyanis az egyetemen oktatott tanok alapján kínál fel kártyákat, amikből válogathatunk.

Ha ősi mágiát és praktikákat tanítunk, akkor titokzatos erőkkel felruházott tárgyakat kaphatunk és a valóságot manipuláló helyiségeket építhetünk. Ha a természet mágiáját választjuk, akkor különféle élőlényeket varázsolhatunk elő, ha pedig az alkímia felé húzunk, akkor mindenféle varázsitalokat és mérgeket keverhetünk.

Ezekre szükség is lesz, ugyanis a külvilág számos veszedelmes szörnyeteggel van tele, amik időnként a tanulóink életére törnek. És ha már tanulók: mi dönthetjük el, hogy kiket veszünk fel az iskolába, kikből milyen varázslót képzünk.

A Spellcaster University korai változata is eléggé meggyőzte a rajongókat, legalábbis a Steamen eddig elért 86%-os tetszési index jó ajánlólevél lehet. És már csak néhány napot kell várni, hogy a teljes kiadás is megjelenjen: erre június 15-én kerül majd sor. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Idén már biztos nem kapunk Prince of Persia: The Sands of Time remake-et
Következő hír: Építs saját Roxfortot a Spellcaster Universityben! »