Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Külső nézet is lesz a Far Cry 6-ban

Lesznek a játéknak olyan szakaszai, ahol nem FPS nézetben irányíthatjuk majd Dani Rojast.

2021.06.08. 15:22 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft május végén fedte fel az első részleteket az őszre várható Far Cry 6 kapcsán. A kiadó azóta több további érdekességet is elárult róla, de várhatóan az E3-on még részletesebb bemutatóra is számíthatunk.

Azt már tudjuk, hogy a sorozat történetében először kapunk olyan főhőst, aki beszélni is fog, de a nemét a sztori elején mi dönthetjük el. Így mindenki kedve szerint számolhatja fel Anton Castillo zsarnoki uralmát vagy egy női Dani Rojas, vagy egy férfi Dani Rojas bőrébe bújva. Viszont mostanra az is kiderült, hogy más szempontból is újítós lesz a Far Cry 6. Erről a játék narratív rendezője, Navid Khavari beszélt.

A fejlesztők elárulta, hogy a stúdió nagyon fontos szerepet szán a külső nézetnek is. A Far Cry széria eredendően FPS, ez az összes eddig megjelent epizódnál kőbe volt vésve. Ám a hatodik részben már nem lesz. Nem csak az átvezető videókban láthatjuk majd hősünket, de irányítani is lehet majd külső nézetben. Karakterünk öltözékét és kiegészítőit aprólékosan át is lehet majd szabni, erre a gerillatáborokban lesz lehetőségünk.

A fejlesztők korábban azt is elárulták, hogy nagyon odafigyelnek a játék mindegyik kiadására. Nem szeretnék, ha abba a hibába esnének, mint a Cyberpunk 2077 készítői, ezért biztosak lehetünk benne, hogy még a premier előtt megmutatják nekünk a PlayStation 4 és Xbox One verziót is. Nem akarnak zsákbamacskát árulni.

A Far Cry 6 – hacsak nem fogják addig elhalasztani – október 7-én jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, valamint Xbox One-ra és Xbox Series X-re. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Far Cry 6

« Előző hír: A Ubisoft is felvázolta, mi nem lesz ott az E3-on
Következő hír: Külső nézet is lesz a Far Cry 6-ban »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

subject17
subject17 2021.06.08. 21:59
"Azt már tudjuk, hogy a sorozat történetében először kapunk olyan főhőst, aki beszélni is fog (...)"

Hogy tessék? :D

Tudom tudom, múltkor is én jöttem ide szőrszálhasogatni... De ez nem igaz. Az első szinkronizált női (amennyiben azt választunk), na úgy oké.

Far Cry 3 és 4 esetében Jason Brody és Ajay Ghale is teljes szinkront kaptak, számomra éppen emiatt működött mindkét rész ezerszer jobban, mint az ötödik, ahol sajnos megint silent protagonist lett. FPS esetében szerintem ez különösen borzasztó megoldás. Nyilván azt a kategóriát nem sorolom ide, ahol válaszlehetőségeink vannak, csak szinkron nincs - csak amikor kínos "beszélnek hozzánk" cutscene-eken át megy a sztori.

FC3 emiatt egyébként máig nagy kedvencem, és tudom, nagyon edgy, de szerintem iszonyatosan együtt lehet Jasonnel érezni az egész alatt. Még ha nyilvánvalóan nem is kalózszigeten végzett öldöklés képében, de sokan voltunk szerintem hasonló úton, amikor céltalan csapongó időszak után belecsöppentünk valamibe, amit nagyon magunkénak éreztünk, és emiatt túlzottan el is térültünk végül.
GeryG
GeryG 2021.06.08. 23:02
A lényeg a (...)-ban van, mert ugye a mondat egyben kap teljes értelmet! :D Vagyis úgy szól, hogy először kapunk olyan főhőst, aki meg is szólal és még a nemét is mi választhatjuk meg. :D De ha ez sem így van, akkor feladom. :D