Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Egerekkel és billentyűzetekkel bővíti gamer kínálatát az AOC

A headsetek után újabb területen veti meg lábát a monitorgyártó.

2021.05.25. 16:55 | szerző: Dino | kategória: Kütyü

Még tavasz elején érkezett a hír, hogy májustól két headsettel bővíti kínálatát az addig csak monitorairól ismert AOC, most pedig megtudhattuk, hogy hamarosan három újabb termékkategóriába is belépnek gamer cuccokkal. Jelesül billentyűzetek, egerek, valamint egy egéralátét érkezik tőlük.

A klaviatúrák között a csúcson az alumíniumházas, 179,90 eurós ajánlott fogyasztói árú AGK700 helyezkedik el. 115 billentyűjét kék vagy piros Cherry MX kapcsolókkal szerelték fel. Ezt a 74,90 eurós GK500 követi, 104 billentyűvel, Outemu Red/Blue mechanikus kapcsolókkal.

Egerekkel és billentyűzetekkel bővíti gamer kínálatát az AOC

Mindkét mechanikus billentyűzet n-key rollover és 100% anti-ghosting funkcióval rendelkezik, emellett pedig RGB megvilágítása az AOC Light FX rendszer segítségével szinkronizálható akár megfelelő AOC monitorunkkal is.

A belépő szintet a GK200 képviseli, 39,90 eurós áron. Ezen membrános kapcsolók vannak, de a gyártó szerint használatuk olyan érzetet biztosít, mintha mechanikus klaviatúrán gépelnénk.

Egerekkel és billentyűzetekkel bővíti gamer kínálatát az AOC

Egerek terén az AGM700-zal nyit fentről a termékpaletta. Az 54,90 eurós árcédulájú termékben egy 16000 dpi-s PixArt 3389 érzékelő található, amely akár 40 g-s gyorsulás lekövetésére is képes. Tömegét öt darab, egyenként 5 gramm tömegű súllyal növelhetjük szükség esetén. A két fő gombja Omron kapcsolókat kapott, amelyek 50 millió kattintás élettartammal rendelkeznek.

A nyolcgombos, 29,90 euróba kerülő GM500 egy szimmetrikus kialakítású egér, amelyet így jobb- és balkezesek egyaránt tudnak használni. Az ebben lévő PixArt 3325 érzékelő maximális felbontása 5000 dpi, és legfeljebb 20 g-s gyorsulást követ le.

Végül a GM200 egy hatgombos, jobbkezes modell, PixArt 3519 érzékelővel, 4200 dpi-vel, 10 g-s gyorsulással. A dpi-váltó gombbal gyorsan válthatunk a 800, 1600, 2400 és 4200-as értékek között. Ez 21,90 eurós áron kerül forgalomba.

Egerekkel és billentyűzetekkel bővíti gamer kínálatát az AOC

Az egerek mellé pedig egy mousepad is bekerült a kínálatba: az AMM700 mikrotextúrás szövegfelülete megfelelő csúszást biztosít, csúszásgátló gumialapjának köszönhetően pedig nem mozdul el asztalunkon. Körbe RGB LED-eket szereltek rá, amelyeket négyféle fényhatással szabhatunk testre, és akár többi AOC termékünkkel is szinkronba hozhatunk.

Az 500-as és 700-as széria termékeihez érhető el az AOC G-Tools szoftvere, ezekkel programozhatjuk a billentyűket és gombokat, valamint az RGB-s funkciókat is ezzel állíthatjuk be. Az AOC 2 év garanciát vállal fenti gamer perifériáira, amelyek júliustól kerülnek a boltok polcaira. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Biomutant teszt – Az emberiség pusztulása után antropomorf mutáns kung fu állatoké a jövő
Következő hír: Egerekkel és billentyűzetekkel bővíti gamer kínálatát az AOC »