Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Évszakokat hoz magával a Farming Simulator 22

Év végén szinte minden platformra megjelenik az új farmerszimulátor.

2021.04.22. 11:00 | szerző: Dino | kategória: Játék

Hihetetlen népszerűségre tett szert a 2008-ban indult Farming Simulator sorozat, amely a PC-s indulás után pár évvel konzolokra, majd mobilokra is ellátogatott, sőt, még Commodore 64-es verzió is készült belőle. Az új epizódok 1-2 évente érkeztek, az utóbbi években pedig váltogatva jött egy nagygépes és egy mobilos verzió (Switchre pedig az utóbbit portolták), így épp ideje már, hogy a Farming Simulator 19 után újabb rész jelenjen meg.

A Farming Simulator 22 az idei év végén fog megjelenni, és egyik legnagyobb újításának az évszakok megjelenése ígérkezik, így télen is gazdálkodhatunk majd.

De ahogy azt már megszokhattuk, kapunk új helyszíneket - két teljesen új térkép mellett átdolgozzák az alpesi Erlengratot -, és persze további márkákkal és járművekkel bővül az elérhető munkagépválaszték. Összesen száznál több gyártó több mint 400 munkagépéből válogathatunk majd.

A játék a Giants Engine 9-re épül, a fejlesztők pedig minden eddiginél gazdagabb világot, valamint még realisztikusabb mesterséges intelligenciát ígérnek. Fejlesztették például a traktorok motorhangját: a sebességváltó zörejeit is hallhatjuk már. Multiplayer módban pedig barátainkkal közösen is építgethetjük majd gazdaságunkat, konzolokon legfeljebb 8-an, a PC-s verzióban pedig akár 16-an.

A Farming Simulator 22 ez év utolsó negyedében fog a boltokba kerülni, és gyakorlatilag minden aktuális platformra megjelenik, így megkapjuk PC-re, Macre, Stadiára, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra, valamint Xbox Series X/S-re. A svájci alapítású Giants Software pedig ezúttal nemcsak a fejlesztője, de kiadója is lesz a játéknak, így teljesen a saját felügyeletük alatt lesz minden, ami a játékkal kapcsolatos. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Farming Simulator 22

« Előző hír: Kipróbáltuk a Sonos Beam és One SL hangszórókat
Következő hír: Kiderült az Elite Dangerous: Odyssey megjelenési dátuma »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 7)

Pras
Pras 2021.04.22. 12:19
Azok alapján, amit a játékmenetből és a hazai szcénából láttam, engem azért annyira nem. Eddig is sokkal inkább úgy tűnt, hogy a nehézgép-vezetésen van a hangsúly, semmint a búza sikértartalmának méricskélésén meg a megfelelő növényvédő szer megfelelő időben történő kijuttatásán stb. - ilyen szempontból fejben inkább mondjuk egy Train Sim World-del vagy egy Euro Truck Simulator-ral állítanék párhuzamot, semmint egy SimFarm-mal. Oké, persze, vannak marhák meg m'ttomén, ahogy a TSW-ben is lehet állítani váltókat meg szenet burogatni, de azért magjában mégis csak vonatot vezet az ember, ahogy itt meg kombájnt. Úgyhogy ebből a szempontból értem, hogy miért ez a furcsának ható fontossági sorrend. Azt hiszem, az átlag FS-játékost előbb fogja érdekelni, hogy a műszerfalon a belső világítás kapcsolója billenik-e, semmint hogy havazik-e odakint.

Szerk.: Amúgy engem kimondottan érdekelne egy SimFarm 2021 :D
Lacko
Lacko 2021.04.22. 12:52
Ezek szerint engem is érdekelne egy SimFarm 2021. Csak eddig azt hittem, hogy azt Farm Simulátornak hívják. Köszi a gyorstalpalót!


Nosztalgia: annak idején egyetemi éveim alatt dumáltam egy csoporttárssal a villamoson:

- Neked is vannak lovaid?
- Nem. Én teheneket tartok.
- Mennyit?
- kb 150-et. Múltkor kitörtek a karámból és lelegelték két hektár kukoricámat.

Egyszercsak gyanús lett és körbenéztünk. Láttuk, hogy a komplett villamos minket néz, hogy ki ez az két zsíros parasztember. Úgy elkeztünk röhögni, hogy le kellett szállni.
szbszig
szbszig 2021.04.22. 13:13
Amúgy ez a FarmVille-ben történt, vagy csak kitaláltátok az egészet? :-D
Lacko
Lacko 2021.04.22. 13:28
Nem FarmVille (az akkor még nem volt) hanem SimFarm.
Még nem volt általános, hogy minden háztartásban van PC (nekem még nem is volt, az egyetemi gépteremben játszottunk stikában - floppyn hurcoltuk a játék mentését), emiatt a villamos közönsége nem sejtette, hogy egy játékról beszélünk.

Azért ma már mindenki vágná, hogy mi a a szitu.
szbszig
szbszig 2021.04.22. 16:29
Ja, bocs, akkor eltévesztettem az évtizedet. :-) Meg fiatalabbnak gondoltalak. :-)

Mondjuk a SimFarmmal játszottam még én is bőven. De én meg csak olyan 10-15 éves voltam, szóval annyira mélyen azért nem merültem el benne.