Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Kütyü

Playpulse ONE – a szobabiciklibe oltott játékkonzol

Ha kell egy kis extra (költséges) motiváció, hogy még letekerj pár kilométert otthon.

2021.04.19. 22:37 | szerző: GeryG | kategória: Kütyü

Manapság már a szobabiciklik sem a régiek, némelyikben komolyabb technológia lapul, mint az első űrsiklóban. Na jó, ez így persze túlzás, de tény, hogy egy-egy komolyabb szobabicikliben már mindenféle szenzorok, beépített kijelző és még szórakoztató center is van. De a Playpulse ONE még ezekre is rálicitál.

Ez ugyanis egy szobabicikli és egy játékkonzol görbe estéjének eredménye, avagy egy szobabiciklibe oltott játékkonzol. Mindez azt jelenti, hogy a központi képernyőn különféle – nem túl bonyolult – játékokkal szórakoztathatjuk magunkat, miközben szorgosan égetjük a zsírt és a kalóriákat.

Hogy legyen is némi összefüggés a tekerés és a játék között, arról a pedálokba szerelt szenzorok gondoskodnak. Ahogy pedálozunk, a játékban a tank, a versenyautó vagy a kis űrhajó úgy halad előre, miközben a további irányítást és parancsokat a pulzusmérővel is ellátott támaszkodókarokba épített kontrollerekkel oldották meg.

A 24 hüvelykes multitouch képernyőn a megjelenéskor négy előre telepített online multiplayer játék érhető el: Pedaltanks, Helios, Bumpercars és Heat Street. Ezek mellett edzőprogram és streaming felület is van, valamint a későbbiekben az előfizetős Playpulse LIVE szolgáltatáson keresztül további tartalmakat lehet majd letölteni rá.

Arról, hogy a Playpulse ONE garantáltan nem fog világszerte elterjedni, az árazása tehet. Viszont a jelek szerint érdeklődés azért így is akad iránta, ugyanis a gyártó négy hullámban várja az előrendeléseket. Ezek közül jelenleg a második hullámnál tartunk, amely várhatóan idén decemberi kiszállítást ígér potom 1199 dollárért (~360 000 forint), ami most az akciós ár. A teljes ár 1999 (~600 000 forint) lesz. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Dátumot kapott a Distant Kingdoms korai változata
Következő hír: Megmaradnak a PlayStation 3 és PS Vita játékok a PS Store-ban »