Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Age of Empires IV játékmenet-bemutatók

Hosszú idő után hallatott újra magáról a stratégiai játék, mindjárt négy új játékmenet-bemutatót is kapott!

2021.04.13. 00:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Még 2017-ben jelentette be a Microsoft, hogy negyedik részével folytatódik az egyik leghíresebb stratégiai sorozat, készül az Age of Empires IV. A valósidejű stratégiai játék fejlesztését az a Relic Entertainment végzi, akik a műfajban elég jó névvel rendelkeznek: Homeworld, Company of Heroes és több Warhammer 40,000 stratégia is fűződik a nevükhöz.

A projekt hosszú idő után most újra hallatott magáról. Négy új videó is felbukkant a neten, amelyek közül kettő egy-egy népet mutat be, a harmadik pedig úgy általában a játékmenetet. Az egyik nép a Delhi Szultanátus, amely természetesen többek közt elefántokra is támaszkodik a harcban.

Szintén saját előzetesben mutatkozott be a kínai nép is, amely előszeretettel hívja segítségül a lőport ellenségeivel szemben. Érdekesség, hogy a játékban szereplő mongol nép alapvetően inkább sátrakban él, amely lehetővé teszi, hogy az egész táborát bármikor átköltöztesse a térkép egy másik pontjára.

A harmadik videóban az angolokat láthatjuk, amint a Delhi Szultanátus ellen készül. Először csak egy magányos lovas látható, majd megkezdődik a falu felépítése. Vadászok lesik az őzeket az erdőben, molnár őrli a gabonát a malomban, a katonák pedig őrzik a fából épült kerítéseket. Idővel az apró faluból egész nagy város nő, a fa kerítéseket magas kőfalak váltják fel, a háború pedig immár ostromgépeket és más korabeli haditechnikákat igényel.

A negyedik video inkább csak egy kis ízelítő, amit várhatóan később fognak alaposabban körbejárni a fejlesztők. Ebben az előzetesben a tengeri ütközetekbe pillanthatunk bele pár másodpercre.

Az Age of Empires IV a tervek szerint valamikor ez év második felében fog megjelenni PC-re, de előtte még egy zárt bétára is lehet számítani. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

Kapcsolódó játék: Age of Empires IV

« Előző hír: FMV horror lesz a GHOSTS
Következő hír: Age of Empires IV játékmenet-bemutatók »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

LordMatteo
LordMatteo 2021.04.13. 01:29
Eee, annyira nem régen, 3 hete volt ezeknek a teasere. :)