Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

FMV horror lesz a GHOSTS

A játékot csak helyi idő szerint este tíz után lehet majd elindítani…

2021.04.12. 19:04 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes koncepcióval kísérletezik a Visible Games és a Limited Run Games csapata, akik kiegészültek a Jed Shepherd forgatókönyvíróval is. A stúdiók egy olyan FMV, vagyis full motion video videojátékon dolgoznak, amelyben azt ígérik, hogy tényleg a játékosokra fogják hozni a frászt, de nagyon.

A GHOSTS-ban a játékosok a lecsúszott Fright TV egyik producerét alakítják majd, aki a csatorna egyetlen műsoráért felel. Ez az egykor sokkal népszerűbb, mára már bárkit is alig-alig érdeklő GHOSTS, amelyben szellemvadászok kalandjait követhetik nyomon a nézők.

Mivel ez a csatorna egyetlen épkézláb műsora, ezt kell valahogy újra felfuttatni, ehhez pedig nem is lehetne jobb helyet találni, mint egy kísértetjárta környéket. De nem csak az egyik ügyeletes kísértetházban osonkodó szellemvadászainkért kell majd aggódnunk, mivel a környéken más furcsa események és jelenségek is vannak. Mi meg tök egyedül ülünk majd kint a közvetítőkocsiban, és közben attól retteghetünk, hogy a környéket járó Long Lady még véletlenül se nézzen be a kocsi ablakán. Mert a Long Lady mindig valamilyen tragédiát szokott előre jelezni, és a legenda szerint aki belenéz a szemébe, az hamarosan meghal.

A fejlesztők ígérete szerint a játék tényleg a frászt fogja hozni a játékosokra, amit egy érdekes lépéssel akarnak felerősíteni. A GHOSTS csakis helyi idő szerint este tíz után lesz elindítható. Ha ennél korábban próbálkozunk meg vele, egy fejtörővel találjuk szemben magunkat. Ezt megfejtve hozzáférünk majd a játék egy egyszerűbb és kevésbé ijesztő változatához, ám amint ütött a tíz óra, már nem babra megy majd a játék. Minden döntésünknek következményei lesznek és olykor nem a legóvatosabb út a legbiztonságosabb út…

A GHOSTS a tervek szerint valamikor 2022 elején jelenhet meg PC-re, PlayStation és Xbox konzolokra és Nintendo Switchre. A projektre jelenleg a Kickstarteren gyűjtenek, ahol 165 000 font a kitűzött cél. Ebből most, huszonöt nappal a határidő vége előtt közel 60 000 font már össze is gyűlt, szóval jó esély mutatkozik a sikerre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Empire of Ember early access próbakör
Következő hír: FMV horror lesz a GHOSTS »