Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Készül a The Last of Us PS5-ös remake-je?

A Bend Studiostól menet közben elvették a Days Gone 2 projektet és állítólag átirányították egy új Uncharted fejlesztéséhez.

2021.04.10. 11:59 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Érdekes hírek érkeznek a napokban a Sony háza tájáról, amelyek két fontos stúdióját érintik. Az egyik a Naughty Dog, a másik pedig a Bend Studios. Előbbit az Uncharted és a The Last of Us szériákról ismerik a legtöbben (de azért a Crash Bandicootról se feledkezzünk meg…), míg utóbbi a Days Gone-nal hívta fel magára a figyelmet néhány éve.

Cikkajánló
Uncharted: The Nathan Drake Collection
Gyűjteményes kiadás PS4-re az első három részből.
» Olvasd el!

A legfrissebb hírek szerint e két stúdió a következő hónapokat, de akár éveket is szoros kapcsolatban fogja tölteni. A Bend Studios ugyanis eddig a Days Gone 2-n dolgozott, de a Sony az első részt ért kritikák miatt állítólag leállította ezt a projektet. A csapat nagy részét pedig átirányították egy másik játékhoz, amely állítólag egy új Uncharted epizód lehet. A munkát természetesen a Naughty Dog felügyeli majd, ami állítólag be is tette a kaput a Bend több munkatársánál is. Többen kiléptek a cégtől, beleértve néhány vezető fejlesztőt is.

Cikkajánló
Days Gone teszt – Motoros Szent János kalandjai a halál árnyékának völgyében
Szégyen a futás, de hasznos, avagy túlélési tanácsok világvége esetére.
» Olvasd el!

Eközben arról is érkeznek hírek, hogy 2018 óta készül a The Last of Us PlayStation 5-re szánt remake-je. Ezen eddig a Visual Arts Servise Group csapata dolgozott, de a Sony most átadta a munka befejezését a Naughty Dognak. Akik állítólag ezt megelőzően már az Uncharted remake-jén munkálkodtak, de a Sony rájött, hogy annak elkészítése jelentős összegekbe kerülne, ezért állítólag lelőtték azt a projektet is.

Cikkajánló
The Last of Us: Part II teszt – Mindnek vesznie kell!
Sarah Connor? Ellen Ripley? Lara Croft? Katniss Everdeen? Frászt! Ellie a legkeményebb nő a világon!
» Olvasd el!

Eközben arról is lehet hallani, hogy a Bend nem is az új Uncharteden dolgozik, mivel azt visszaadták a Naughty Dognak (akik így elvileg az új Uncharteden és a The Last of Us remake-en is dolgoznak, miközben néhány hete arról lehetett olvasni, hogy egy vadonatúj multiplayer játék is készül náluk). A Bend csapata most állítólag egy vadonatúj saját játékon kezdett dolgozni.

Elég nehéz tehát most kibogarászni, hogy mi is készül a Sonynál, és mi nem. Illetve, hogy ki min dolgozik, min dolgozott vagy min fog dolgozni a jövőben. Remélhetőleg hamarosan kitisztul a kép és hallhatunk valóban egy új Unchartedről, esetleg az első rész PS5-ös remake-jéről, na és persze a The Last of Us remake-ről is. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: AOC AGON PD27 monitorteszt – Hogy került egy Porsche az asztalomra?
Következő hír: Készül a The Last of Us PS5-ös remake-je? »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 2)

nyomi
nyomi 2021.04.16. 17:37
tehát akkor 7 évente újra megvásároltatják velünk a régi kedvenceinket? ügyes
Ricsi1976
Ricsi1976 2021.04.16. 18:38
És működik. Ha nem lenne rá kereslet, nem menne :/