Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Erdei túlélés vár ránk az Abandonedben

A pletykák nem igazak, nincs köze Hideo Kojimának a játékhoz.

2021.04.08. 14:37 | szerző: Dino | kategória: Játék

A Blue Box Game Studios neve valószínűleg a többségnek nem cseng túl ismerősen. A holland fejlesztőcsapathoz kapcsolódóan mindössze a The Whisperer című, Androidra megjelent "paranormális nyomozójáték" kerül elő, ha rájuk keresünk, a weboldalukon pedig csak annyit olvashatunk, hogy "Hamarosan visszajövünk!".

A csapat a PlayStation Blogon jelentette be készülő új játékát, amely az Abandoned címet viseli, és saját meghatározásuk szerint egy belső nézetes, mozifilmszerű túlélőjáték lesz, amely kizárólag PlayStation 5-re készül.

Az ismeretlen fejlesztőstúdió miatt egyesek elkezdtek kombinálni, és gyorsan olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint valójában Hideo Kojima állhat igazából a projekt mögött. Ezek a hírek persze a Blue Boxhoz is eljutottak, akik gyorsan kiraktak egy közleményt, miszerint nem, semmi közük nincs Kojimához, mindössze arról van szó, hogy egy kis csapatként eddig főleg más stúdióknak segítettek be, miközben saját kisebb projekteken dolgoztak, az Abandoned pedig az első nagy munkájuk lesz.

A játék főszereplője Jason Longfield, aki egy különös erdőben ébred fel - és persze gőze nincs, hogy került oda. Hamarosan kiderül, hogy elrabolták, és gonosz célokkal hozták a rengetegbe. Így aztán elsődleges dolgunk az lesz, hogy kijussunk innen.

A fejlesztők igen realisztikus játékélményt ígérnek, amelynek során minden esemény befolyással van főhősünkre. Így például ha Jason fél vagy futás után lihegve áll meg, a tüzelési pontossága jelentősen lecsökken. De a lövöldözés amúgy is egy lassú dolog lesz a játékban, inkább taktikai tervezésre lesz szükség, hogy túléljünk.

És ha már PS5-exkluzív lesz a játék, természetesen igyekeznek minél több dolgot kihasználni az új konzol képességeiből. Igyekeznek a környezetet amennyire csak lehet, realisztikusan ábrázolni, 4K felbontás mellett 60 fps-es grafikával, aprólékos karakteranimációval, kiemelkedő minőségű motion capture-rel.

Egyelőre csak a fenti kis teaser került fel a játékból, hamarosan azonban várható egy gameplay video is az Abandonedról, amely a tervek szerint még az idei esztendő utolsó negyedévében megjelenik. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Balan Wonderworld teszt – Színház az egész világ...
Következő hír: Oldalnézetes hack ’n’ slash lesz a Demon Skin »