Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Mosodából játékterem az Arcade Paradise-ban

Ashley egy nap megkapja a kulcsokat a családi bizniszhez, de úgy dönt, egy picit más vizekre evez inkább.

2021.04.04. 23:36 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A ’80-as és ’90-es évek egyik jellegzetességét a játéktermek jelentették. Akkoriban még nem volt mindenkinek játékkonzol vagy számítógép otthon, az internetről meg még hírből se nagyon hallott senki. Akit mégis rabul ejtett a videojátékok semmivel össze nem téveszthető hangulata, az minden szabadidejét a játéktermekben töltötte.

Persze ma már ez is olyan mint a videotéka, majd mesélünk róla az unokáknak, ők meg egy büdös szót nem fognak érteni az egészből. Viszont addig még egy kis idő hátra van, viszont mi egy picit most visszautazhatunk az időben, hogy újra átéljük az árkád játéktermek sajátos miliőjét.

Készül ugyanis az Arcade Paradise, amelyben az ifjú Ashley bőrébe bújhatunk. Hősünk a dög unalmas Grindstone városkájában él, ahol szó szerint semmi sem történik. Ráadásul az ő családjáé a város legunalmasabb biznisze is: ők üzemeltetik a kis mosodát valahol a főutcában. Igen ám, csakhogy Ashley apja (akit a Witcher játékok hősét, Geraltot megszólaltató Doug Cockle szinkronizál a játékban) épp a Riviérán sütteti a hasát, így nem tudja, hogy Ashley saját bizniszbe fog. Az unalmas mosodát kipakolva megalapíthatjuk vele Grindstone első és legmenőbb árkád játéktermét!

A fejlesztők ígérete szerint az egész játék egyfajta tisztelgés lesz a ’90-es évek hangulata előtt. 35-nél is több korabeli árkádjátékot lehet majd benne kipróbálni és végigjátszani, kapunk helyi négyfős kooperatív és kompetitív multiplayer módot is, és persze minden játékban megdönthetjük a rekordokat.

Mindeközben viszont az üzletet is menedzselnünk kell, hiszen apuci nem lesz büszke ránk, ha a jól menő mosoda helyén csődközeli játéktermet talál a nyaralás végén. Szóval igyekeznünk kell minél jövedelmezőbbé varázsolni a helyet.

Az Arcade Paradise a tervek szerint még idén meg fog jelenni PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X-re, valamint Nintendo Switchre. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Immortals Fenyx Rising – Myths of the Eastern Realm DLC
Következő hír: Még idén megjelenik a Tiny Troopers: Global Ops »

Legutolsó hozzászólások (összesen: 1)

Aryx
Aryx 2021.04.05. 12:36
Ez jónak tűnik. :) Csak legyen jó, mert veszélyes terep a menedzselősdit vegyíteni árkád minijátékokkal... de legyen jó, mert van Dyna Blaster is. :D