Keresés
Hírek | Cikkek | Játékok | Fórum

Játék

Újra hódít a bullet time, készül a Severed Steel

Az FPS-ben az idő lassításával tehetjük látványosabbá és persze könnyebbé az akciókat.

2021.03.17. 15:04 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Hol van már a jó öreg Max Payne trilógia, ami divattá tette a bullet time-ot, avagy az időlassítós játékmenetet? A 2000-es évek elején számos más játék is kísérletezett vele több-kevesebb sikerrel. Ilyen volt a F.E.A.R. trilógia, a Stranglehold, majd később a Singularity, de a Red Dead Redemptionben is volt hasonló.

Az utóbbi években viszont eléggé eltűnt a porondról, talán egy picit már idejétmúltnak érezték a fejlesztők, inkább csak kisebb projektekben bukkant fel, mint a RICO vagy a The Hong Kong Massacre, de ezek közül inkább csak az előző épített rá nagyon.

Most viszont készül egy új játék, ami kifejezetten a bullet time-mal igyekszik feldobni a klasszikus FPS-játékmenetet. Ez a Severed Steel, a Greylock Studio készülő akciójátéka, ami valamikor idén fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

A Severed Steel főhőse egy nő, aki egy balesetben elveszíti az egyik karját. A balesetért az EdenSys vállalat a felelős, ám ők ahelyett, hogy segítenének neki, magára hagyják. Innentől nem is jöhet más, mint egy jó kis bosszúhadjárat, amely során több más sorstársunkon is segíthetünk. Mivel hősünknek egyetlen ép karja van, a játékmenetből is hiányzik valami: az újratöltés.

Az egész játékot úgy építették fel, hogy sose kelljen újratöltenünk a fegyvereinket, ehelyett elvehetjük másokét vagy felkaphatunk egyet a földről. Mindehhez jön még a bullet time, valamint az elég pörgős irányítás, hiszen hősünk nem csak rohangál, de becsúszik, ugrál, falakon szalad és hasonlók. És mivel az egész pálya teljesen lerombolható, akár át is mehet a falakon.

A Severed Steel nem csak játékmenete miatt lehet egyedi, de látványvilága is elég sajátos. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de a tervek szerint valamikor még idén esedékes lehet. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

« Előző hír: Journey of the Broken Circle teszt – Út a kiteljesedés felé
Következő hír: Újra hódít a bullet time, készül a Severed Steel »