25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sajtóközlemény/hirdetés

Így fektess ingatlanba okosan (x)

Írta: hirdetés (x)

Szeretném neked bemutatni, hogyan fektess ingatlanba okosan. Ha már felmerült benned egy új ingatlan vásárlása, akkor az két okból lehet: ott akarsz majd lakni, vagy befektetésnek szánod. Igazából ezt a kettőt akár kombinálhatod is, de ha fontos szempont a befektetés, akkor mindenképp olvasd el ezt a cikket.

Hogy fog ez neked hasznot termelni?
Alapvetően két út van, ha ingatlanba akarsz befektetni. Egyrészt abból lehet profitod, ha a megvásárolt házat vagy lakást később drágábban el tudod adni. Ehhez viszont általában elég sok munkát bele kell ölnöd, mert fel kell újítani. Azonban így aránylag gyorsan és szép haszonra tehetsz szert.

Így fektess ingatlanba okosan (x)

Másrészt ott van a bérbeadás lehetősége, mely egy stabil, folyamatos profitot jelenthet. Ekkor (ha jól választottál ingatlant) nem lesz nagy költséged, hogy kiadhatóvá varázsold az ingatlant, mégis stabil havi bevételhez juthatsz vele. Ez utóbbinál még ott a második bevételi forrás is, ami a későbbi eladás. Azaz az értéknövekedésből is tudsz később (hosszú távon) profitálni.

Bármelyikből is szeretnél nyereséghez jutni, van pár dolog, amire nagyon kell figyelned a befektetés előtt.

Fektess ingatlanba okosan, akár más pénzéből is
Mi lenne, ha nem (csak) a saját pénzedet kockáztatnád egy ingatlanbefektetéssel? Ha saját pénzből meg tudsz venni egy házat az jó, mert akkor nem kell hitelt felvenned. De így viszont csak egy házad vagy lakásod lesz. Mi van, ha azt mondom, hogy lehet akár egyből kettő is? Ha a befektetni szánt összeged kettéosztod, és kiegészíted egy alacsony kamatozású lakáshitellel, máris vehetsz kettőt. Így ha kiadnád az ingatlanod, máris egyből kettőt tudsz kiadni.

Ilyenkor arra kell nagyon figyelned, hogy a havi törlesztőrészletednél magasabb bevételed legyen a két ingatlan bérbeadásából. Ha ez nem így van, akkor folyamatosan költened kell más saját forrásból is a lakáshitelre. De ha a bérleti díjak magasabbak a havi törlesztőrészletnél, instant profitot termelsz. Ráadásul úgy, hogy a hitel lejártát követően még az értékesítésből vagy a további kiadásból további profitot realizálhatsz.

Ha belevágnál egy ilyen befektetésbe, akkor keresd meg hozzá a legjobb kondíciókkal rendelkező lakáshitelt az expresszkolcson.hu oldalon.

Nem mindegy, milyen ingatlanba fektetsz
Az egyik és talán legfontosabb dolog az a kiválasztás. Ha nem lenne nehéz, nem kellene rá időt és energiát, sőt pénzt is szánni, mindenki ezt csinálná. De igen is nagyon fontos, hogy foglalkozz a kiválasztással, mert ha rossz ingatlant vásárolsz, eleshetsz a lehetséges profitod nagy részétől.

Akár kiadásra, akár eladásra szánod a vásárolni kívánt lakást vagy házat, nagyvárosokat célozz meg, ott lesz kereslet. Kiadás szempontjából a legjobbak az egyetemi városok, azon belül is a lakások. Az sem mindegy, hogy a városon belül hol helyezkedik el a lakás, ugyanis minél közelebb kell lennie az egyetemhez, központhoz. És ez még csak pár fontos szempont a sok közül.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!