25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

A Sony segítségével alapított új stúdiót Jade Raymond

PlayStationre dolgozik csapatával az első Assassin's Creed producere.

Írta: Dino

A Sony segítségével alapított új stúdiót Jade Raymond

Az első Assassin's Creedre különösen nagy figyelem irányult anno, de valószínűleg csak részben azért, mert mindenki kíváncsi volt, mi fog kikerülni a 2003-2005 közötti Prince of Persia trilógia fejlesztőinek kezei közül. Emellett feltételezhetően sokan azért kapták fel a fejüket, mert a Ubisoft egy csinos programozóhölgyet tett meg a fejlesztőcsapat arcának. Ő volt Jade Raymond, aki egészen 2014-ig erősítette a Ubisoft csapatát.

Raymond ezt követően az Electronic Arts berkeiben alapított saját stúdiót, a Motive-ot, akiknek például a 2017-es Star Wars Battlefront II-t köszönhetjük. 2018-ban azonban távozott innen, majd a Google-höz ment tovább, ahol a Stadia Games vezetője lett. Miután a Google idén év elején a belső játékfejlesztések leállítása mellett döntött, Jade Raymond ismét új munkát keresett.

Több mint 25 éves fejlesztői múltjával önéletrajzát azonban nem kellett sokáig küldözgetnie, ugyanis a Sony Interactive Entertainment támogatásával sikerült létrehoznia egy vadonatúj stúdiót szülővárosában, Montréalban, Haven Entertainment Studios néven.

A támogatás ellenére a fejlesztőcsapat függetlennek mondja magát, a Sony inkább befektetőként segített a létrejöttében. Viszont talán nem véletlen, hogy a Haven első - egyelőre be nem jelentett - játéka PlayStationre készül.

A cégnév kapcsán (a haven magyarul menedéket jelent) Raymond még kifejtette, hogy egyszerre szeretnének menedék lenni a munkatársak számára a transzparencia és a kölcsönös tisztelet által, valamint a játékosok számára is, lehetőséget biztosítva a közösségépítésre, a közös szórakozásra és az önkifejezésre.

Fotónk a 2007-es Ubi Days rendezvényen készült.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!